billede af dvd afspiller taget af avXperten

Se her hvilken DVD-afspiller du bør vælge » (Køberguide)

Der findes en række forskellige DVD-afspillere som kan bruges i forskellige sammenhæng og der er helt sikkert også en til dig.

Har du ikke helt styr på hvad du skal gå efter når du skal købe ny DVD-afspiller? Jamen så er du kommet til det rette sted. 

Vi vil her guide dig igennem hvad du skal se efter når du skal vælge DVD-afspiller, så du får den helt rigtige til dine behov.

Sådan vælger du en god DVD afspiller

Der findes forskellige DVD afspillere, som er gode i forskellige situationer, blandt andet findes den almindelige afspiller til TV, den Bærbare afspiller og det eksterne DVD drev til PC. 

Vil du kun se DVD'er på dit tv hjemme i stuen, så skal du vælge en almindelig DVD afspiller.

Men Kunne du godt tænke dig at se DVD'er når du er på farten eller bare lige hvor du vil, så skal du måske gå efter en bærbar DVD afspiller, som har en indbygget skærm.

Der kan du også vælge et ekstern DVD drev til en computer, hvis du alligevel har din computer med dig, men den ikke har et indbygget diskdrev i sig.

Når du vil købe ny DVD-afspiller er det vigtigt at du tjekker hvilket stik dit TV har, så du ikke køber en DVD-afspiller der ikke passer sammen med dit TV.

Der findes nemlig forskellige stik alt efter hvor gammelt dit TV er, hvor ældre TV'er bruger scart stik og nyere typisk bruger HDMI eller også har det begge slags stik. 

Nogle vælger at købe en scart til HDMI adapter, for at kunne bruge en ældre DVD afspiller med et nyere TV, men det kan ikke betale sig. 

En scart til HDMI adapter er i de fleste tilfælde dyrere end en ny DVD-afspiller er, så det kan ikke betale sig at købe sådan en, frem for en ny DVD-afspiller. 

Når det gælder billedkvaliteten på en DVD-afspiller, så er der forskel fra afspiller til afspiller. 

Typisk ligger billedkvaliteten på en DVD-afspiller på et sted mellem 480p og 1080p, hvor for at se dine film i bedste opløsning og HD, skal du gå efter en afspiller der kan klare 1080p.

Hvis din DVD-afspiller har en USB port, hvilket mange af de nyere DVD afspillere har, så har du mulighed for at forbinde USB enheder med din DVD afspiller.

Du kan eksempelvis forbinde din afspiller med USB stik og ekstern harddisk, så du kan se billeder og video filer på din TV skærm.

På den måde kan du eksempelvis nemt vise familie og venner dine billeder fra ferien, festen eller fra noget helt tredje, så de alle kan se dem på en gang, som et lille slideshow.

For at gøre det mere overskueligt for dig at vælge din nye dvd afspiller, har vi her lavet nogle spørgsmål som du bør stille dig selv eller overveje, når du skal vælge din nye DVD-afspiller:

  • Hvor vil du se DVD'er henne?
    Skal du se DVD på dit TV skal du vælge en helt normal DVD afspiller, men hvis du vil se det når du er på farten eller andre steder, bør du vælge en bærbar DVD-afspiller eller ekstern DVD drev til PC. 

    Du kan læse mere om bærbare DVD-afspillere og eksterne DVD drev længere nede i indlægget.
  • Hvilket stik har dit TV?
    Har du et nyere TV så har du måske ikke scart stik, men HDMI, hvor hvis du har et ældre TV har du måske ikke HDMI men kun scart stik, eller også er du heldig at du har begge. Du skal vælge en afspiller der har tilsvarende stik som dit TV.
  • Hvordan får du den bedste billedkvalitet?
    Hvis du vil have den bedste billede opløsning som du overhovedet kan få på en DVD-afspiller, så skal du se efter en opløsning der hedder 1080p.
  • Skal du bruge USB port i din DVD-afspiller?
    Hvis du vil se video og billeder fra et USB stik eller ekstern harddisk skal du vælge en DVD-afspiller med USB port.
  • Hvilke filtyper skal din DVD-afspiller kunne spille?
    Hvis du har bestemte filtyper som du gerne vil kunne afspille igennem din DVD afspiller, skal du tjekke om den understøtter de filtyper du ønsker. Udover DVD og CD kan det kan eksempelvis være JPEG, mp3, osv.  
  • Hvordan skal DVD-afspilleren se ud?
    I forhold til størrelsen på afspilleren, kan man få nogle små og kompakte, som endda kan hænge på væggen og så nogle der måske fylder lidt mere og kræver en plads. Derudover kan du også gå efter farve, hvis det har betydning for dig. 
  • Skal din afspiller huske hvor langt du er nået på DVD'en?
    Hvis din afspiller skal kunne starte fra hvor du slap, så skal du kigge efter om den har multi-disc hukommelse og eventuelt hvor mange diske den i så fald kan huske.

Bærbar DVD afspiller

Hvis du har børn med på farten, så er det dejligt at kunne sætte en film på for at holde dem beskæftigede, især hvis man er ude på en længere køretur.

De bærbare DVD-afspillere er også smarte til flyveturen så du måske kan få tiden til at føles lidt hurtigere med en af dine ynglings film.

Med en bærbar DVD afspiller kan du nemt sætte en dvd på som kan underholde børnene eller dig selv for den sags skyld, når du er på farten såvel som derhjemme.

Så en bærbar dvd afspiller er en super løsning til filmentusiasten, der vil kunne se film når som helst, hvor som helst, eller for dem der ønsker lidt ekstra underholdning på bilturen eller ferien.

Typisk kan de holde nok strøm til at man kan nå igennem et par DVD'er, cirka 1-2 stykker, men det afhænger selvfølgelig af filmens længde og batteriet i Afspilleren.

Nogle bærbare DVD-afspillere kommer med et ekstra batteri, så du kan skifte batteriet ud og så har du strøm til et par film mere.

Bruger du DVD-afspilleren i bilen, så kan de fleste også oplades i bilen med en 12V biladapter, som i så fald medfølger når man køber afspilleren.  

Bærbare DVD-afspiller til bil er smarte til at hænge fast på sæderne i bilen og kan blandt andet fås i sæt med to skærme, så man har et til at sætte bagpå hvert forsæde.

På den måde kan man nemt underholde et eller flere børn på bagsædet, da der er mulighed for at et barn, to eller tre børn kan se med på samme tid.

De to skærme kan forbindes til hinanden med et videokabel som typisk medfølger når man køber et DVD-afspillersæt til bilen. 

Desuden medfølger der ofte remme til at montere skærmene i bilen, såvel som en taske til at bære dem i. 

I nogle tilfælde medfølger der også høretelefoner, men hvis ikke så kan man selv købe høretelefoner og nemt sætte dem til afspilleren. 

Du behøver altså heller ikke kun bruge dem med høretelefoner, der er nemlig højtalere indbygget i skærmene, men det kan nogle gange være forstyrrende for dem på forsædet eller være svært at høre for dem på bagsædet. 

I de nyere DVD-afspillere til bil er der også ofte USB port i, så du også kan tilslutte en usb enhed for at se billeder eller afspille AVI video filer. 

Der medfølger for det meste også en fjernbetjening, som især er smart til hvis man har børn på bagsædet, så kan en voksen styre lyd, afspilning osv. fra forsædet uden at man skal stoppe bilen for at styrer afspilleren. 

Ofte har man også muligheden for at forbinde den bærbare dvd afspiller til en ekstern skærm, så du faktisk kan bruge den som DVD-afspiller på dit TV hjemme i stuen. 

På den måde kan man faktisk slå to fluer med et smæk og få underholdning både til når man er på farten, men også når man er hjemme. 

Du behøver ikke kun at bruge disse afspillere i bilen, da der typisk er en slags "fod" bag på skærmen, så den også kan stå op af sig selv. 

Det vil sige at du kan stille den på et bord, så du også kan se film på den andre steder end i bilen. 

Der findes sågar bærbare afspillere hvor der medfølger antenne så du kan se tv på enheden, hvilket eksempelvis er smart hvis man er i sommerhus og vil se tv. 

Så der findes altså mange muligheder for at opfylde underholdnings behov, med en bærbar DVD-afspiller.

Sådan vælger du en god bærbar DVD-afspiller.

Vi har lavet en mere overskuelig liste over ting du bør overveje, når du skal vælge en bærbar DVD afspiller. 

  • Hvor mange skærme har du brug for?
    Hvis du har flere der skal underholdes på en gang, så kan det være du skal vælge et sæt med to skærme. 
  • Skal du kun bruge DVD-afspilleren i bilen?
    Hvis du kun skal bruge den i bilen, så er det en god ting at se efter om den kommer med remme til at montere den på bagsiden af forsædet i bilen. 
  • Skal du transportere DVD-afspilleren?
    Hvis du skal transportere den meget, er det værd at se efter om den kommer med en bæretaske, så den er godt beskyttet under transport. 
  • Skal du køre med afspilleren på ujævne veje?
    Kommer DVD-afspilleren med ud på et lidt bumpet køretur, er det en god ide at se efter en afspiller med Anti-shok, så billedet ikke bliver påvirket af rystelser. 
  • Hvor stor skal skærmen være?
    Bærbare DVD-afspillere kan komme i forskellige størrelserhvor de mindste er omkring 7tm og de største op til omkring 13tm.
  • Hvor længe skal den kunne holde strøm? 
    Hvis du skal bruge den længe af gange, skal du være opmærksom på om du har mulighed for at lade den op hvor du er eller hvor længe den holder batteri. Så hvis du skal bruge den i bilen, så sørg for den kommer med en 12V bil adapter.
  • Skal du bruge den som dvd afspiller til dit TV?
    Hvis du vil sætte afspilleren til dit TV, skal du sikre dig at afspilleren har en AV udgang. 
  • Vil du bruge den sammen med USB enheder?
    I så fald skal du tjekke at den har et USB input så den kan afspille AVI og JPEG filer fra et USB stik der igennem. 

Ekstern DVD-afspiller

Mange nyere computere har sparet diskdrevet væk for at kunne opnå et smallere design og en mindre vægt. 

Ønsker du muligheden for at se dvd’er på din computer uden diskdrev, så kan du anskaffe dig et ekstern dvd drev til din computer. 

Det eneste det kræver er tilkobling mellem computeren og det eksterne disk drev, som sker via et usb kabel. 

Med et eksternt diskdrev kan du også brænde DVD’er og CD’er, med filer fra din computer og over på en disk. 

Udover at kunne afspille DVD’er kan du også spille cd’er på den eller bruge den til at installere software der ligger på en disk over på din computer. 

Hvis man vil koble en DVD-afspiller, som normalt er tilkoblet ens TV, til sin computer i stedet, skal man være opmærksom på at det kræver et HDMI video Capture card og det er ikke nødvendigvis bare sådan lige til. 

Du tror måske at du kan forbinde din almindelige dvd afspiller med din computer via HDMI kabel, men du vil ikke modtage noget billede hvis du gør.

Derfor skal du som sagt have et Video Capture Card hvis du ønsker at bruge denne metode.

Med mindre du har et Video Capture Card i forvejen, så kan det ikke rigtig betale sig at købe en for at kunne se dvd fra din dvd afspiller på din computer. 

Det er i langt de fleste tilfælde billigere og mere problemfrit at købe sig et eksternt diskdrev og se dvd’er derover, end det er at købe et Video Capture Card og sætte det op til din dvd afspiller og computer. 

Med et eksternt dvd drev skal man være opmærksom på at de typisk kun virker på computere, men i få tilfælde kan virke med TV der har USB port, men der er mange indviklede faktorer der spiller ind.

Derfor bør man ikke købe et eksternt DVD drev hvis intentionen er at se DVD på TV, det vil i stedet vil være smartere at købe en normal DVD afspiller lavet til at tilslutte til et TV.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg