Webcam til Erhverv? (Køberguide til hjemmearbejdspladsen)

Når du arbejder hjemmefra kan det være nødvendigt at du engang imellem skal lave et møde over computeren, hvor det kan være dejligt at se dem du holder møde med og omvendt for dem, at de også kan se dig. 

Dertil kan et webcam være et godt redskab, så man kan gøre mødet mere personligt og skabe en bedre kommunikation.

Men hvilket webcam skal man vælge til hjemmearbejdspladsen? Det kan du læse mere om i denne guide.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe webcam?

Først og fremmest er det smart at have en god idé om, hvad du skal bruge et webcam til. Skal du hovedsageligt bruge det til videomøder med din chef eller kommer du mere til at bruge det til at chatte med familien.

Er du på udkig efter webcam til erhverv er der forskel på om det er til videomøder eller til vlogging og videopræsentationer.

Det betyder noget i forhold til de features, du skal kigge efter på webkameraet.

Hvor høj opløsning har jeg brug for?

Webkameraets opløsning betyder noget for hvor klart og skarpt billedet bliver. Hvis du hovedsageligt skal bruge et webcam til gruppemøder, hvor du blot er en lille skærm sammen med alle dine kolleger, er der ikke behov for særlig høj opløsning.

Er møderne af en til en karakter, kan det måske godt betale sig at kigge efter webcam med højere opløsning.

I praksis tilbyder de fleste moderne webcams HD opløsning på mindst 720p. Det vil sige at du får et rigtigt godt billede for ganske få penge.

Det der måske i virkeligheden er afgørende for billedkvalitet, når vi snakker videomøder er hastigheden på dit internet og hvilket program virksomheden bruger til at holde videomøder i. 

Der findes en lang række services hvor Skype nok er det mest benyttede, men der er mange nye udfordrere som fx Zoom og Google Duo.

Og vidste du at kendte videoapps, som fx Facetime (Apple) og Messenger (Facebook) også tilbyder møde-funktioner, hvor flere kan være med samtidigt?

Har du brug for at kunne lave mere professionelle præsentationer, kan det være du skal kigge efter et webcam der understøtter 4K opløsning, så får du det allerbedste billede. 

Vær opmærksom på, at møde-program, wi-fi hastighed og skærmkvalitet også har noget at skulle have sagt angående billedkvaliteten.

Kan jeg bruge min MacBook?

En anden god ting at sætte sig ind i er webkameraets kompatibilitet. De fleste webcams understøtter Windows, da det er det de fleste arbejdspladser i Danmark bruger.

Bruger du en Apple MacBook eller andre ikke-Windows enheder, så undersøg om webkameraet er kompatibelt med Apple iOS og med det program virksomheden bruger til at holde møder i.

Skal du oprette den perfekte hjemmearbejdsplads? Så har vi skrevet en dybdegående artikel herom: Hjemmearbejdsplads: Ultimativ guide og checkliste

Hvilke funktioner har jeg brug for? 6 gode tips

De fleste webkameraer er lette at tilslutte via en USB port, og er klar til brug med det samme, men der er indstillinger du kan lege lidt med.

#1 Sløret baggrund

Nogle webkameraer har en funktion, hvor det kan sløre baggrunden. Kameraet registrerer personen i billedet og slører alt hvad der ikke bevæger sig i baggrunden.

Det kan fx være smart hvis du ikke er interesseret i at din chef og dine kolleger kommer til at fokusere på hvilke bøger du har stående på reolen og sådan noget.

#2 Indbygget mikrofon

Nogle webcams har indbygget mikrofon. Det er fx smart fordi du så ikke skal ud og anskaffe en separat mikrofon. Nogle kan bedst lide at sidde med headset hvor der er mikrofon på, men andre synes måske at det er praktisk at slippe for det.

#3 Webcam cover

Nogle webkameraer har en lille låge, der kan skydes hen foran linsen, når du ikke bruger webkameraet. På den måde sikrer man sig at kameraet ikke bliver hacket og at andre kan se med, hvad der foregår i dit hjem.

Har webkameraet ikke indbygget cover kan du dog købe det separat, og det er en rigtig god idé, da man så manuelt kan sikre sig, at kameraet ikke kan bruges, når du ikke selv ønsker det.

Find vores udvalg her » Webcam cover

#4 Fod/montering

Det er lidt en smagssag hvordan man bedst kan lide at have kameraet placeret. Nogle kan godt lide, at det bare står på skrivebordet, så man hurtigt kan flytte rundt på det. Andre kan godt lide, at kameraet er fastmonteret oven på skærmen.

Kig efter om webkameraet har en fod hvor kameraet kan hæves og tiltes, og om der er andre monteringsmuligheder. Hvis det skal skrues fast på skærmen, så kig efter om der medfølger monteringsmaterialer.

Mangler du andre smarte ting til skrivebordet eller hjemmet? Så se eventuelt vores udvalg af digitale fotorammer her » Digital Fotoramme

#5 Tilslutning (oftest USB)

De fleste webkameraer tilsluttes din computer via USB-porten. Der findes dog også webkameraer der kan tilsluttes via Ethernet eller trådløst via Wi-Fi.

#6 Støjreduktion

Nogle webkameraer med mikrofon har indbygget støjreduktion, som kan fjerne uønskede baggrundslyde.

Kan jeg ikke bare bruge mit IP kamera?

Du kan i princippet godt bruge dit IP kamera som webcam, men husk på at IP kameraer er designet som overvågningskameraer.

Så hvis du skal ud og købe et kamera kommer du til at betale ekstra for funktioner, du måske aldrig får brug for.

Du kan fx styre et IP kamera fra en app på din telefon, men overvej om behovet er der.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg