Billede af aircondition taget af avXperten

Her Sænker du Temperaturen om Sommeren » (Sluk for varmen)

Om sommeren får vi nogle højere temperaturer som gør at der er nogle steder i hjemmet hvor vi kan slukke for varmen.

Hvor sænker man temperaturen om sommeren? - Først og fremmest bør man slukke for radiatorer og gulvvarme i hjemmet. For at være sikker på at dine varmekilder er slukkede, kan du også slukke for varmeanlægget om sommeren, hvor denne også kan afgive varme hvis den står tændt. 

Læs med her, hvor vi fortæller dig om de steder hvor du kan slukke for eller sænke temperaturen i hjemmet, når sommeren melder sin ankomst. 

Sænk eller sluk for varmen om sommeren

Der er et par forskellige steder i hjemmet hvor du kan slukke for eller sænke varmen om sommeren.

Disse steder hvor du kan skrue ned for varmen, inkludere radiatorer, varmeanlæg og varmtvandsbeholderen.

Du kan læse nærmere om de forskellige steder hvor du kan skrue ned for eller slukke varmen om sommeren, i afsnittene herunder.

Sluk for radiatorer om sommeren

Radiatorer er en stor hjælp for os her i det danske klima, i de kølige måneder og vi bruger dem flittigt.

Dog er der tider på året hvor det er bedst at holde radiatorerne slukkede, da det ellers bliver både for varmt og for dyrt hvis de er tændte.

Der er for det meste ingen grund til at have tændt for varmen i radiatorerne om sommeren, da det danske sommervejr ofte giver så høje temperaturer at vi ikke har brug for ekstra varme i denne periode.

Derfor kan det være en god ide at huske at slukke for radiatorer om sommeren, så du undgår at få det for varmt, eller at betale for at de står tændte.

På de fleste radiatorer kan du finde et termostat som ofte sidder til højre eller venstre for radiatoren, hvorpå du kan skrue ned eller slukke for varmen ved at dreje termostaten mod 0.

Det kan dog være anderledes hvis der er tale om smart home radiatorer hvor du kan styre temperaturen via en app på telefonen og i nogle tilfælde via stemmestyring.

Nogle nyere radiatorer kan også indstillet på et digitalt panel på radiatoren, hvor du herpå kan skrue ned for varmen.

Sluk for gulvvarmen om sommeren

Ligesom med radiatorer, så er der heller ingen grund til at have tændt for varmen i din gulvvarme.

Mange har gulvvarme på badeværelserne, hvor der ved de ældre badeværelser ofte sidder et termostat i gulvet eller et mindre termostat ved siden af termostaten i radiatoren.

Igen skal man blot dreje dette termostat over så den står på 0, for at slukke for gulvvarmen.

Flere og flere får også gulvvarme i hele hjemmet, eller andre dele af hjemmet end badeværelset.

Med nyere typer gulvvarme styrer man ofte gulvvarmen på et digitalt termostat, som kan betjenes på forskellig vis.

Derfor bør du tjekke din brugsanvisning hertil hvis du har sådan en, for at finde ud af hvordan du indstiller varmen, hvis du ikke allerede ved det.

Sluk varmeanlægget om sommeren

Ud over radiatorerne, er det også en god ide at slukke for varmeanlægget.

Den varmer nemlig stadig og kan derfor være med til at opvarme dit hjem helt unødvendigt om sommeren. 

Derudover står den altså også og bruger penge på at stå tændt, som er penge du kan spare ved at slukke for den. 

Når du alligevel ikke bruger den varme om sommeren, så er det altså en dejlig besparelse at kunne gøre sig og som ekstra bonus hjælper du miljøet.

Ikke nok med at du sparer penge på varmeregningen, så hjælper du også miljøet med at sparer på den CO2 som bliver udledt for at skabe varmen.

Når det nærmer sig koldere tider og sommeren er over, så husk at få tændt for varmen igen, så du ikke undre dig over hvorfor det er så koldt og dine radiatorer ikke vil varme.

Skru ned for varmtvandsbeholderen

Du kan også tjekke din varmtvandsbeholder om temperaturen er for høj, som du kan se på en måler på varmtvandsbeholderen.

Temperaturen på måleren anbefales at være et sted omkring 55 grader, så hvis det er højere end dette, kan du roligt skrue ned for den.

Om sommeren har vi ofte ikke brug for så varmt vand som vi har om vinteren og det er derfor muligt at lave temperaturen en smule lavere.

Bruger du meget varmt vand om sommeren, vil vandet også være med til at afgive varme til dit hjem, når vandets varme dampe kommer ud i luften. 

Du skruer ned for varmtvandsbeholderen ved at indstille temperaturen på en ventil der ofte er udfor måleren, hvor temperaturen i måleren er angivet.

Den anbefalede temperatur i hjemmet

Hvis du vil være helt sikker på at du sagtens kan slukke for varmen i dit hjem om sommeren, så kan du tjekke hvor høj temperaturen er i dit hjem når radiatoren er slukket.

Temperaturen i hjemmet skal gerne ligge på over 17 grader og under 25 grader for at det er et godt indeklima at bo i.

De fleste dansker har en indendørs temperatur på omkring 21-22 grader, som er en rigtig fin temperatur, til et behageligt indendørs miljø.

Hvis du kan se om sommeren at du har en temperatur i hjemmet, som ligger mellem 17-25 grader, kan du altså roligt holde radiatorerne slukket og slukke for varmeanlægget.

Køl ned med diverse køle-apparater

Om sommeren kan det være svært at nå en lav temperatur uden hjælp fra en køleenhed, også selv om du slukker for varmen i hjemmet. 

Hertil findes der en række forskellige løsninger, som fx:

Se vores korte forklaring i videoen herunder, hvor vi sammenligner de forskellige køleenheder:

Den bedste løsning her, til rent faktisk at sænke temperaturen, må siges at være aircondition.

Med aircondition kan du hurtigt og nemt sænke temperaturen i boligen eller på arbejdspladsen, det er dog også den dyreste løsning.

En luftkøler er en form for ventilator, der dog har en tilføjet funktion i form af en vandbeholder, der kan sænke temperaturen i rummet et par grader, men ikke nær så meget som aircondition.

De forskellige blæsere, kan give en afkølende effekt på din krop, men vil hver især ikke rent faktisk sænke temperaturen, selvom det føles sådan.

Overvej hvad dit budget og behov er, og vælg derudfra den type køleenhed der passer dig bedst.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg