Hvordan Virker DisplayPort? (Lær det hele her!)

Når du skal forbinde en enhed til en skærm findes der forskellige løsninger. En af de mest populære måder er ved brug af et HDMI stik.

Der findes dog en anden løsning i form af et displayport kabel, som faktisk menes at være endnu mere effektivt end HDMI.

Hvordan virker DisplayPort? Et DisplayPort kabel bruges indenfor primært computer systemer og projektorer, hvor det skaber et skærmbillede samt lydkvalitet i topklasse. DisplayPort har den højeste båndbredde på markedet med hele 80 Gbit/s, næsten dobbelt så meget som HDMI kabler.

Læs videre i dette indlæg for at få meget mere info om hvorfor et displayport kabel kan være fordelagtigt til nogle display forbindelser.

Sådan virker DisplayPort!

Et displayport kabel bruges til at forbinde en enhed til et display.

Disse typer af kabler bruges ofte indenfor især computerskærme da de sikrer et solidt billede uden forstyrrelser.

Kablerne kan også bruges til at forbinde computere til projektorer, fjernsyn m.m.

Derudover kan du også bruge DisplayPort til at forbinde visse afspilningsenheder til dit fjernsyn, som fx en DVD-afspiller.

En DisplayPort bliver af producenterne selv kaldt for “den ultimative digitale forbindelse”.

Grunden til dette, er at DisplayPort har en langt højere båndbredde som gør det muligt at overføre data og genere billeder/lyd som aldrig set før.

Det hele foregår igennem ét enkelt kabel, som giver dig både lyd og billede i den ypperste kvalitet.

En anden egenskab ved DisplayPort er at de fleste standarder også kan oplade igennem samme kabel, hvilket gør dem velegnet til især eksterne displays som kræver opladning.

DisplayPort er i direkte konkurrence med de populære HDMI kabler, men DisplayPort producenterne mener selv at man snart vil kunne bruge DisplayPort i de fleste Computerskærme, fjernsyn, kameraer osv.

Vigtigste egenskaber i DisplayPort Kabler

DisplayPort har mange egenskaber som gør dem til et godt valg når det gælder en optimal og effektiv forbindelse til diverse displays.

Her har du nogle af de mest relevante egenskaber som gør DisplayPort til et solidt valg:

  • Utrolig høj båndbredde på hele 77.37 Gbit/s.
  • Første kabel der understøtter 8K opløsninger med 60Hz og øget farvespektrum.
  • Øget funktionalitet ved forbindelser med flere displays
  • Øget funktionalitet i sammenhæng med virtual/augmented reality setups. Understøtter også VR/AR i 4K.

Når det gælder hastighed, må det siges at DisplayPort slår alle konkurrenterne på nuværende tidspunkt.

Båndbredden i DisplayPort 2.0 er næsten dobbelt så stor som det maksimale du kan få indenfor HDMI kabler, hvilket gør DisplayPort meget attraktiv til forbindelser som kræver en høj hastighed.

Noget andet som er yderst positivt ved DisplayPort kabler er at de er bagudkompatible.

Dette betyder at du kan bruge andre kabler som fx VGA, DVI, USB-C og HDMI, og ved hjælp af en adapter kan du forbinde disse til dit displayport kabel og koble det til din enhed.

Hvor bliver DisplayPort brugt?

Det primære formål for udviklingen af DisplayPort var efterspørgslen efter effektive forbindelser til primært computer systemer og projektorer.

Her var der en efterspørgsel efter kabler som kunne håndtere utrolig høje mængder af data, men opretholde et godt billede uden forstyrrelser.

DisplayPort kabler bliver derfor primært brugt indenfor computer industrien, men kan også findes i andre elektroniske produkter som fx:

  • Diverse afspillere som fx DVD
  • Tablets
  • Notebooks
  • Fjernsyn(primært 4K)
  • Diverse stående displays

Udover dette findes der en lang række adapters, som gør det muligt at bruge displayport kabler selv til enheder hvor kablet ikke passer i.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg