Billede af iPhone 12 taget af avXperten

iPhone 12 priser og lancering!

Vi har ventet lidt længere på offentliggørelsen af nye iPhones i år, end hvad vi plejer, men nu har Apple endelig afsløret den nye iPhone 12 serie, med ikke mindre end 4 nye iPhones. 

Er du nysgerrig på hvad sådan en ny iPhone vil komme til at koste, så får du her en pris-oversigt over mindstepriserne for de 4 nye iPhone modeller fra Apple. 

  • iPhone 12 - 6.999 kr.
  • iPhone mini - 6.199 kr.
  • iPhone Pro - 8.999 kr.
  • iPhone Pro Max - 9.699 kr. 

Vi opdatere løbende indlægget her, med alt om de nye iPhones, læs med herunder.

iPhone 12 lanceringsdato

Du kan forudbestille iPhone 12 og iPhone pro 12 allerede fra d.16 oktober kl.14, men du skal vente lidt længere på 12 mini og 12 Pro Max som kan forudbestilles fra d.6 november.

iPhone 12 og iPhone 12 Pro udkommer officielt fredag d.23 oktober, så der bør den være at fine i butikkerne. 

Hvis man hellere vil vente på iPhone 12 mini eller 12 Pro Max, så udkommer de i butikkerne fredag d.13 november. 

iPhone 12

Ligesom iPhone 11 har iPhone 12 dual-kamera system, som består af to kameraer indbygget på bagsiden af telefonen for at tage bedre billeder og optage bedre film, end et enkelt kamera kan. 

Kameraerne i iPhone 12 er selvfølgelig forbedrede i forhold til iPhone 11, så man skal endelig ikke tro at det er samme kvalitet man får. 

Du kan få iPhone 12 med 3 forskellige lagerstørrelser, vælg mellem 64GB, 128GB eller 256GB.

En 64GB udgave koster 6.999 kr., 128GB koster 7.499 kr. og en 256GB udgave har en pris på 8.399 kr. 

iPhone 12 kan også købes i 5 forskellige farver, hvid, sort, blå, grøn og Product red (Rød).

iPhone 12 Mini

Apple har med iPhone 12 mini lavet den mindste og tyndeste 5G smartphone på markedet. 

iPhone 12 mini kommer med 3 forskellige muligheder for lagring størrelse, ligesom iPhone 12 kommer den med mulighederne 64GB, 128G og 256GB i lagringsplads. 

Prisen på iPhone mini med 64GB er 6.199 kr., for en 128GB er prisen 6.699 kr. og sidst men ikke mindst koster en iPhone mini med 256GB, 7.599 kr.

Mini modellen kommer ligesom iphone 12 i 5 farver, hvid, sort, blå, grøn og Product red (rød).

iPhone 12 Pro

Den kan købes i 128GB, 256GB eller 512GB lagerstørrelse, hvor den i modsætning til iPhone 12 og 12 mini ikke kan fås i 64GB men i stedet tilbyder en noget større lagringsstørrelse på de 512GB. 

For 8.899 kr. kan du købe en 128GB iPhone 12 Pro, en 256GB koster 9.799 og for 11.599 kr. kan du få 512GB udgaven. 

iPhone 12 Pro kommer ikke i helt så mange farver som iPhone 12 og 12 mini og så kommer den i nogle andre farver. 

12 Pro udgaven kommer nemlig i 4 farver, som er grafitgrå, sølv, guld og stillehavs blå, hvor grafitgrå og stillehavs blå er nogle helt nye farver til iPhones.

iPhone 12 Pro Max

Den største iPhone til dato er den nye iPhone Pro Max som har en 6.7” skærm, som gør at den slår iPhone 11 Pro Max, som har en 6.5” skærm. 

Telefonen har op til 20 timers video playback, hvilket betyder at det er et batteri med lang levetid før du behøver lade telefonen op igen. 

iPhone 12 Pro Max kommer i samme farver som 12 Pro, som er grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå. 

Ligesom iPhone 12 Pro kan du også få Pro Max i  en 128GB, 265Gb eller 512GB udgave. 

Max Pro har en startpris på 9.699 kr., som er for 128GB udgaven, herefter koster 256GB udgaven 10.599 kr. og 512GB udgaven koster 12.399 kr., som gør den til den dyreste iPhone model nogensinde.

iPhone 12 specifikationer

Med i æsken med de nye iPhones 

Med til de nye telefoner medfølger et USB-C til Lightning-kabel men altså ingen strømadapter, den skal man købe separat hvis man ønsker.

Ønsker du høretelefoner til din iPhone 12, medfølger disse altså heller ikke og skal også købes separat, med mindre man allerede har høretelefoner der er kompatible med iPhone. 

Har du andre høretelefoner der ikke understøttes af iPhone, kan man købe en lightning adapter der kan kan bruges hvis du har høretelefoner med minijack stik.

Du kan hos avXperten finde iPhone opladere, lightning kabler og AirPods til din iPhone lige meget om det er de nye iPhone 12 modeller eller en lidt ældre model. 

iPhone 12 Vandafvisende og støvafvisende 

Den nye iPhone 12 serie tilbyder 4 mobiler som alle er støv og vandafvisende. 

De er vandafvisende ned til en dybde af 6 meter og kan klare op til 30 minutter under vand uden at det skulle skade mobilen. 

Udover at være vandafvisende er de også alle afvisende overfor støv og nogle andre formere for snavs. 

Batteri 

De nye iPhones har også bedre batteri levetid, med op til en times længere streaming tid end forgængerne. 

iPhone 12 mini kan holde batteri til ca.10 timers videostreaming, hvor iPhone 12 og 12 Pro kan klare en time mere nemlig op til 11timer og sidst men ikke mindst kan Pro Max klare op til 12 timers videostreaming. 

FaceID

De nye iPhones har igen FaceID funktion for at låse telefonen op, det vil sige at telefonen genkender ejerens ansigt, så hver gang du vil låse din telefon op identificerer den dit ansigt og låser herefter enheden op, hvis du er telefonens ejer.

Størrelse sammenligning

Herunder har vi sammenlignet størrelserne på de nye telefoner så du nemmere kan få overblik over de nye dimensioner på iPhone serien. 

Telefon

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

Højde

146.7 mm

131.5 mm

146.7 mm

160.8 mm

Bredde

71.5 mm

64.2 mm

71.5 mm

78.1 mm

Dybde

7.4 mm

7.4 mm

7.4 mm

7.4 mm

Vægt

164 g.

135 g.

189 g.

228 g.

iPhone 12 Kamera

Der hvor man oplever den største forskel i de nye iPhone 12 telefoner er i kameraet. 

Alle de nye iPhone 12 modeller har en vidvinkel og ultravidvinkel kamera indbygget på bagsiden af telefonen. 

De to dyrere iPhones, Pro og Pro Max har dog en tredje kameralinse som er en Tele-linse der har optisk zoom

iPhone 12 Pro’s Tele-linse har 4x optisk zoom hvor Pro Max lige har lidt ekstra med 5x optisk zoom. 

De to andre modeller iPhone 12 og iPhone 12 mini har noget mindre optisk zoom da de ikke har det ekstra kamera, så opnår kun 2x optisk zoom. 

iPhone 12 Pro og 12 Pro max kan optage video i HDR og Dolby Vision og kan optage 60 billeder i sekundet. 

Vil du vide mere om hvad HDR og Dolby vision er, så kan du læse vores indlæg Dolby Vision guide - Her lærer du: (Hvad Dolby Vision er).

Udover at Pro serien har Tele-linser, så er det også kun de to modeller i iPhone 12 serien med LiDAR-scanner der gør det muligt at tage Nat-tilstand portrætter, giver hurtigere autofokus i svagt lys og giver mulighed for AR-oplevelser som man ikke har set dem på smartphones før.

Hvad er LiDAR?

Konceptet bag LiDAR har eksisteret siden 1960 og kort forklaret så er LiDAR en teknologi der lader dig scanne og kortlægge det miljø du befinder dig i, ved at skyde laser stråler ud og så beregne hvor længe det tager dem om at nå tilbage igen. 

På den måde bruger man lys til at måle afstand til ting i rummet, så man kan ‘scanne’ dybden af rummet og placeringen af tingene deri. 

Det er en teknologi der er blevet brugt af militær og til rumrejser, men som nok mest er kendt fra politi fartscannere og selvkørende biler den dag i dag, hvor LiDAR blandt andet bruges til at registrere fart, afstand til andre bilister, cykelister, fodgængere, objekter, osv. 

LiDAR iPhone 12 Pro og 12 Pro Max

Apple tilføjede den nye LiDAR funktion til deres iPad Pro som den første Apple enhed, men nu har de også lavet det til deres iPhone 12 Pro og 12 Pro Max telefoner. 

Vi kan nok forvente at se mange apps i fremtiden som vil udnytte muligheden for LiDAR scanning i smartphones, især nu hvor Apple er kommet ud med LiDAR scanner i deres nye iPhones. 

Snapchat har allerede været ude og sige at de bliver de første der har en funktion i deres iOS app til LiDAR scanning og vi så også allerede smugkig på hvad det bliver, da Apple viste et klip fra snapchat appen der havde et helt særligt filter på. 

Snapchat-filteret var med en masse planter og små fugle der fløj rundt omkring indendørs. 

Filteret havde brugt LiDAR teknologien til at scanne rummet, for at placere planterne og fuglene mere præcist der hvor der var overflader eller objekter de kunne placeres på og fuglene kunne flyve hvor der realistisk set var plads til, at en ægte fugl kunne flyve i virkeligheden. 

Udover Snapchat så har IKEA brugt LiDAR teknologien i de nye smartphones til at give iPhone 12 Pro/Pro Max og iPad Pro 2020 bruger, endnu bedre muligheden for at indrette sit hjem.

IKEA appen skal også hjælpe til at LiDAR scanneren gør måle arbejdet for dig, så du sikre dig at det nye møbel passer ind i rummet i dimensionerne. 

Som sagt kommer vi til at se meget mere af dette i fremtiden, med mange smarte nye apps der understøtter LiDAR teknologien og kan nok også forvente at teknologien kommer til andre smartphone mærker snart.

Andre smartphone producenter har dog lavet modeller med noget lignende LiDAR men de scanner på forskellige måder.

iPhone 12 5G

Alle de 4 nye iPhone modeller er klar til 5G dækning og giver en avanceret 5G oplevelse, med den bredeste dækning af alle 5G telefoner på markedet. 

5G på de nye iPhones skal give superhurtige downloads og uploads, høj kvalitet i video streaming, mere responsive spil oplevelser, real-time interaktivitet i apps, FaceTime i høj opløsning og meget mere. 

Med 5G netværk på din iPhone kan du nyde godt af hurtig forbindelse og langt længere dækning så du slipper for at skulle koble op til Wi-Fi spots alt for ofte og måske endda helt undgå det. 

5G på din nye iPhone 12 kræver dog at du har et mobil abonnement der understøtter 5G og at du bor i en landsdel der har fået 5G dækning, men hele Danmark skulle gerne være dækket af 5G inden udgangen af 2020. 

Du kan læse meget mere om 5G netværk i vores indlæg Hvad er 5G? Nu kommer det endelig til Danmark!

iPhone 12 display og skærm

Alle de nye iPhone modeller har Super Retina XDR display så man får en super skarp kvalitet lige meget hvilken af telefonerne i iPhone 12 serien du vælger. 

Skærmene på iPhone 12 serien er 2 gange bedre i pixel end skærmen på den forgangne iPhone 11 model. 

Apple har givet de nye iPhones en ny type skærm som Apple selv påstår er den stærkeste skærm blandt alle smartphone modeller på markedet. 

Det nye display har et keramisk beskyttende ‘skjold’ uden på, så skærmen ikke smadre så let hvis man skulle være uheldig at tabe den. 

Skærmen på iPhone 12 skulle være op til 4 gange så stærk, som skærmen på forgængeren iPhone 11. 

Apple lavede et samarbejde med producenten Corning, for at udarbejde de nye stærkere skærme.  

Producenten siger at det er verdens første transparente og farvefri keramisk glas, hvilket gør at skærmen er perfekt til smartphones. 

iPhone 12 MagSafe

Alle de nye iPhones er lavet med indbygge magnet i bagcoveret på telefonen, så du kan forbinde dem med Apples nye MagSafe produkter til iPhone 12 serien. 

Blandt de nye produkter finder du magnetiske mobilcovers, magnetiske kortholder og nye magnetiske opladere, som via magnetisme kan sætte sig fast på din mobil. 

Opladerne er designet til at magneten finder sammen med telefonens magnet og på den måde får den rette placering på mobiltelefonen, så den oplader din telefon på den mest optimale måde. 

Magnet opladeren er desuden meget hurtigere i opladning end de populære Qi opladere. 

De nye opladere virker kun sammen med den nye iPhone 12 serie og er altså ikke bagudkompatibel da ældre iPhone modeller ikke har den indbygget magnet.

Du kan læse mere om det nye MagSafe tilbehør til iPhone 12 i vores indlæg MagSafe til iPhone 12 - Smart magnetisk opladning!!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg