Kan aircondition varme?

Airconditions er smarte til at køle os ned om sommeren, men det kunne jo også være dejligt, hvis de også kunne bruges til noget resten af året.

Kan aircondition varme? Ja i nogle tilfælde kan airconditions bruges til at opvarme, men det er altså ikke alle aircondition modeller der kan både kan køle og varme.

Læs med her i indlægget for at finde ud af mere om airconditions der kan varme, blandt andet mere om smarte varme funktioner og hvordan du ser om et aircondition kan varme.

Indholdsfortegnelse

  1. Aircondition med varme

Aircondition med varme

I nogle tilfælde kan airconditions varme, selvom det egentlig ikke var den oprindelige mening med airconditionanlæg.

Aircondition er blevet blandet sammen med klimaanlæg, som egentlig er lavet til at både kunne varme og køle, så den kan holde en bestemt temperatur i rummet.

Producenterne er begyndt at kalde klimaanlæg for aircondition og aircondition for klimaanlæg, så i mange tilfælde kan de det samme.

Hvis du vil sikre dig at dit aircondition kan varme, skal du sikre dig at den har en temperatur indstilling og har mulighed for opvarmning, så du kan sætte temperaturen som du vil.

Det vil sige at hvis dit aircondition har temperatur indstilling, mærker den at det er blevet for koldt i rummet i forhold til den temperatur du har indstillet den til, så regulere den selv, ved at varme rummet lidt op igen.

Eller omvendt hvis det bliver for varmt, så køler den rummet igen.

Der er også mange der tror at et aircondition og varmepumpe er det samme, fordi de to ligner hinanden og har i nogle tilfælde de samme muligheder.

Luft til luft varmepumper kan nemlig også køle, selv om de er lavet til primært at varme og hvor aircondition er lavet til at køle, men også har muligheden for at varme.

Faktisk fungere en varmepumpe og aircondition, meget på samme vis og det er endda billigere at varme op med begge kilder, end det er at køle med dem.

Et aircondition er nemlig ligesom varmepumpen, en billig vej til at varme hjemmet op og i nogle tilfælde billigere end de andre varmekilder man har i hjemmet.

Det betyder også at har du et aircondition der kan varme, så behøver den ikke kun at være dig til gavn om sommeren, da du også kan bruge den til lidt ekstra varme på andre årstider.

Et aircondition bliver faktisk nærmest til en varmepumpe hvis den har varmefunktion, så på den måde kan det måske være nemmest at anskaffe sig en luft til luft varmepumpe, i et sted som Danmark.

En luft til luft varmepumpe kan dog være lidt dyre, så ønsker man et billigt alternativ som endda kan flyttes rundt, så kan man også få nogle mobile airconditions, som giver mulighed for at varme.

Varme mulighed kan også komme dig godt til gavn på de varme sommernætter, hvis dit aircondition har “sleep mode” eller såkaldt “dvaletilstand”.

Denne type funktion gør nemlig det at airconditionanlægget stiger i temperatur i løbet af natten og skåner dig for at sove i træk eller i et alt for koldt rum.

Det fungere sådan at den time for time, lader temperaturen stige meget lidt, så du ikke lægger mærke til, at det bliver varmer imens du sover, så den stadig bevarer en dejlig temperatur at sove til.

Ved at lade graderne stige mens du sover, undgår du at det bliver så koldt i rummet, at du kan risikere at blive forkølet af det og du slipper for at vågne, fordi at du fryser.

Nogle airconditions med “sleep mode” eller “dvaletilstand” kan registrere om du ligger uroligt i løbet af natten.

Hvis du ligger uroligt, går den ud fra, at det er fordi temperaturen er blevet for høj og du har det lidt varmt, så den begynder at køle en smule igen.

På denne måde sørger den for at temperaturen hele tiden er behagelig for dig og ikke forstyrre din søvn.

Det er derfor måske ikke løsningen for dig, hvis du ved at du sover meget uroligt, men for de fleste andre, kan dette være en smart funktion at være udstyret med.

Sådan undgår du altså at blive forstyrret i din søvn ved at du fryser eller har det for varmt.

Hvis airconditionanlægget har “sleep mode” eller “dvaletilstand” betyder det i mange tilfælde at airconditionanlægget kan varme, da det betyder at den kan stige i grader, men det er ikke tilfældet for alle.

Nogle anlæg med “sleep mode” lader bare rummet blive varmer af sig selv, men kan altså ikke selv varme det.

Hvis du vil lære mere om hvordan “sleep mode” fungere, så kan du læse vores indlæg Bedste Aircondition til Soveværelset (Køberguide).

Du skal dog være opmærksom på at ikke alle airconditions kan varme, så hvis du ønsker dette, skal du tjekke at den giver mulighed for dette.

Undersøg derfor om dit anlæg har opvarmningsfunktion eller varmeeffekt, da dit aircondition ellers ikke kan varme.

Er du på udkig efter et aircondition eller mangler du en måde at varme et rum op på, så kan du finde et bredt udvalg af varme- og køleanlæg hos os.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg