billede af fjernbetjening taget af avXpertens personale

Kodning af universal fjernbetjening

Har du en universal fjernbetjening, og skal du have den kodet, så du kan bruge den til dit TV eller anden enhed? Så læs med i dette indlæg, hvor jeg giver dig en guide til lige netop dette.

Hvordan koder jeg min universal fjernbetjening? Der er to måder, hvorpå du kan kode din universal fjernbetjening. Den ene er via de koder, som kan findes i manualen til din fjernbetjening, og den anden er hvor du får din fjernbetjening til at automatisk søge efter koderne.

I dette indlæg vil jeg guide dig igennem, hvordan du koder din fjernbetjening. Hvis ikke du ønsker at læse dig til det, så viser min kollega dig, hvordan du koder din universal fjernbetjening, i videoen nedenfor.

Indtastning af koder fra manualen

For at komme i gang skal du naturligvis bruge universal fjernbetjeningen og manualen med de forskellige koder.

Slå op bag i manualen og find den type af enhed du skal bruge fjernbetjeningen til og det rigtige mærke. Her kan du se en række firecifrede koder - du skal starte med at bruge den første kode.

Denne fjernbetjening er en universal fjernbetjening og du kan bruge den til at styre en række forskellige apparater.

I dette eksempel koder jeg fjernbetjeningen til et TV, så jeg trykker på knappen med TV1.

For at gøre fjernbetjeningen klar til at indtaste koden, skal du trykke på både volumen-plus og kanal-plus. Lyset i fjernbetjeningen går ud og tændes igen.

Du kan nu indtaste den firecifrede kode, du fandt bag i manualen. Fjernbetjeningen blinker tre gange, hvilket betyder at koden er accepteret.

For at afslutte kodningen skal du igen trykke på TV1, som er den knap du valgte, da du indtastede koden. Når lyset i fjernbetjeningen går ud, kan du pege den mod dit tv og afprøve om funktionerne på fjernbetjeningen virker, som de skal.

Hvis ikke fjernbetjeningen virker med den kode du har indtastet, så gentager du proceduren igen med den næste firecifrede kode fra manualen, og afprøver igen om fjernbetjeningen virker, som den skal.

Automatisk søgning efter kode

For at benytte den automatiske søgning, skal dit udstyr være tændt.

Ligesom ved indtastning af kode, vælger du først, hvilken enhed du vil kode fjernbetjeningen til. Knappen lyser rødt, og for at starte kodningen skal du igen trykke både på volumen-plus og kanal-plus, og holder de to knapper nede.

Her indtaster du ikke en kode, men trykker på sluk på fjernbetjeningen og holder knappen nede, mens du retter fjernbetjeningen hen mod den enhed, den skal kodes til.

Fjernbetjeningen sender nu for hvert enkelt kode et sluk signal til enheden. Når enheden slukker, så har den fundet en kode der virker, og du kan teste om alle funktionerne på fjernbetjeningen virker, som de skal.

Er det ikke alle funktionerne der virker, så gentager du proceduren, og den fortsætter gennem koderne, derfra hvor den var kommet til.

På denne måde kan du nemt og enkelt gå gennem alle koderne i fjernbetjeningen og finde den kode, der passer til dit TV.

Med en universal fjernbetjeningen, er det ikke sikkert at alle funktionerne på TV’et virker, men de basale funktioner vil som regel virke; skifte kanal, skrue op og ned, og de almindelige menuer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg