Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her! - Bliv kølet ned i sommervarmen.

Kontor Startpakke - (10 ting du ikke kan undvære)

Hvis du er ved at bygge et kontor men ikke ved hvad man rent faktisk skal bruge, så er du kommer til det rette sted. Uanset om det er til kontoret på arbejde eller om det er til hjemmekontoret, så vil du efter dette indlæg vide hvad du skal bruge.


Hvad skal man bruge i et kontor? Der er ikke rigtig nogle facitlister over hvad man skal bruge i et kontor. Der findes mange forskellige kontorer og hver af dem kan have forskellige kontorartikler, afhængigt af hvad arbejdsopgaverne er. Dog er skrivebordet og kontorstolen de to vigtigste elementer på et kontor.

Her er 10 kontorartikler du ikke kan undvære

Forneden er der præsenteret et par kontorartikler som jeg vil anbefale dig at skaffe. De kan enten hjælpe dig med at forøge dit produktivitet eller hjælpe dig med at fokusere på arbejdsopgaverne.

#1 God stol - Du sidder mange timer i den!

Et af de vigtigste ting på et kontor er helt sikkert en stol. Ikke bare hvilken som helst stol, men en decideret kontorstol.

Man bruger ufatteligt meget tid på stolen under en arbejdsdag, derfor er det også vigtigt at stolen er komfortabel.

Sidder man i flere timer på en dårlig stol, så kan man risikere at få smerter i kroppen senere hen.

Derfor er det vigtigt at man investere i en stol, som støtter en korrekt. De fleste ergonomiske stole har støttepuder til både nakken og lænden.

Det er også disse to steder på kroppen, som de fleste oplever ubehag med efter mange timers arbejde, fordi man ikke sidder korrekt eller bare sidder dårligt.

#2 Solidt skrivebord

Et skrivebord er også et af de kontorartikler som er et must-have. Med et større skrivebord, kan det forøge dit produktivitet.

Skrivebordets størrelse afgør hvor meget du kan have på det. Har man et langt og bredt skrivebord så kan man have flere skærme på det, hvilket kan øge ens produktivitet og overblik.

Invester i et hæve-sænkebord for at beskytte kroppen bedst muligt. Hæv eller sænk det efter din egen højde, så du sidder eller står så komfortabelt som muligt.

Sådan skal du sidde ved skrivebordet

Det er de færreste der faktisk ved hvordan man skal sidde korrekt ved et skrivebord.

For at sidde rigtigt ved et skrivebord, skal man kunne have armene på bordet i 90 grader med strakt ryg. Skærmen skal justeres til en højde så din nakke ikke bøjes, når du kigger på det.

Følger du disse råd så kan du nogenlunde være sikker på at rygsmerterne ikke kommer så hurtigt som nogle af dine kollegers.

#3 Investerer i ergonomi - din krop vil takke dig senere

Noget af det bedst du kan gøre for at formindske smerter i kroppen på kontoret, er at investere i ergonomi.

Ergonomiske tilbehør er specielt designet for at formindske belastninger og andre smerter i kroppen.

Ergonomiske tastaturer, muse, stole osv. Er bare nogle af de ting som jeg kraftigt vil anbefale dig til at skaffe.

Ergonomiske udstyr er designet efter hvad der passer mest naturligt til kroppen. En ergonomisk mus er f.eks. designet efter hvordan hånden føles mest afslappet på den.

De fleste ergonomiske stole er designet med nakkestøtte og pude til lænden, da det er disse to steder på kroppen man oftest mærker smerter efter flere timers kontorarbejde.

#4 Ekstra PC skærme øger produktiviteten

Med flere forskellige programmer og faner på internettet åbent, så kan det hurtigt være uoverskueligt for dig at navigere rundt.

Ved at koble en eller flere skærme til din computer, kan du hurtigt få overblikket igen ved at trække diverse programmer ud på skærmene, så de hele tiden står åbne.

Når man først har arbejdet på mere end en skærm, så er det næsten umuligt at vende tilbage til den ene skærm.

Produktiviteten bliver så meget bedre når man har overblik over sine faner og programmer, så derfor er en ekstra PC skærm virkeligt noget jeg også vil anbefale dig at skaffe.

#5 Bordbeslag til PC skærme

Har man begrænset plads på sit skrivebord og ikke har plads til en eller flere skærme pga. skærmenes ben fylder, så kan man købe et bordbeslag til at hænge skærmene op.

Bordbeslaget skal bare sættes fast til skrivebordet og så har man mulighed for at hænge skærmene op på den så der er mere plads på skrivebordet.

Der findes mange forskellige bordbeslag hvor du også har mulighed for at hænge to skærme på et enkelt bordbeslag.

Det er super praktisk og gøre at bordet ikke ser så rodet ud. Et rodet bord kan få en til at føle sig klemt og ufokuseret, netop fordi der er så mange ting der afleder din opmærksomhed.

#6 Grønne planter hjælper hjernen med at tænke

Planter kan tilføje en masse gode ting til kontoret. Udover at de er flotte og giver kontoret noget kontrast i farverne, så hjælper de også med luftkvaliteten på kontoret.

Planter er en lifesaver da den skaber ilt, som vi mennesker er afhængige af for at kunne trække vejret.

Et af plantens fornemmeste arbejdsopgaver på kontoret er at producere ilt og rense luften i kontoret.

Det er sundt for hjernen at få noget frisk luft en gang imellem efter at man har arbejdet fokuseret i flere timer.

Det giver hjernen en lille pause så den kan arbejde og få nye idéer igen. Hvis du arbejder med noget kreativt, så omring dig selv med planter eller tag en lille gåtur for at opfriske hjernen.

#7 Bloker arbejdsstøj med Noise Cancelling Hovedtelefoner

Der kan være meget støj på en arbejdsplads. Hvis man gerne vil lukke støjen ude så man kan fokusere på sine arbejdsopgaver, så er et par gode Noise cancelling hovedtelefoner et must.

Det kan være svært at fokusere, når kollegerne sidder og snakker om hvad de har lavet i weekenden osv.Man kan ikke bare vende sig om og bede dem om at klappe i eller dæmpe sig

Tag et par Noise Cancelling hovedtelefoner på og du har stort set udelukket alle omkring dig.

Det er super effektivt hvis du bare skal tærske igennem nogle arbejdsopgaver.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Noise Cancelling teknologien, så har jeg skrevet et helt indlæg om det, som du kan læse ved at klikke her.

#8 Gode opbevaringssystemer - hold styr på dokumenterne

Et godt opbevaringssystem hjælper dig med at holde styr på diverse dokumenter og mapper så du altid ved hvor det er.

Løse papirer, mapper, kabler osv. Er bare nogle af de ting som kan få et bord til at se rodet ud hvis man ikke har et sted at opbevare dem.

Med hylder og skuffer på kontoret kan du let gemme ting væk, så de ikke ligger på skrivebordet og forstyrrer dig.

Hvis man arbejder med følsomme informationer som folks CPR-numre osv. Så er det lovpligtigt at opbevare disse informationer et sikkert sted.

Med opbevaringssystemer der kræver nøgler og andre former for sikkerhed, kan du roligt gemme dokumenterne deri, så de ikke bliver væk eller kommer i de forkertes hænder.

#9 Ståmåtter forebygger smerter i ryggen

Foretrækker man at så op og arbejde en gang imellem, så skal man investere i en ståmåtte. Ståmåtten er lavet i blødt materiale hvilket aflaster ryggen, når man står op i længere tid.

Oftest er gulve i kontorbygninger lavet af hård beton, hvilket ikke er sundt for kroppen at stå på for længe.

Derfor bør man kombinere ståmåtten med hæve-sænkebordet, hvis man kan lide at skifte stilling en gang imellem.

#10 En god kaffemaskine

Dette punkt kan i nogens øjne være det vigtigste punkt. Der er næsten ikke noget der tilhører mere på et kontor end en kaffemaskine.

Kaffemaskinen er for mange grunden til at de kan holde sig oppe og fokuseret på arbejdet i ugens 5 arbejdsdage.

Uden en kaffemaskine på et kontor, vil det ikke føles som et kontor. Kaffemaskinen er næsten den ting, som gør kontoret til hvad det er.

Der findes mange forskellige kaffemaskiner i forskellige størrelser. Størrelsen kan have en indflydelse i hvor meget og hvor hurtigt kaffen kan blive serveret.

Størrelsen på en virksomhed kan næsten måles ud fra størrelsen på deres kaffemaskiner. Jo større og flere kaffemaskiner der er, jo større er virksomheden nok også.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor langt skal et skrivebord være?

Ifølge BFA som er Branchefællesskab for Arbejdsmiljø så skal et godt og tidssvarende skrivebord være min. 110 cm i dybden og 150-200 cm i bredden.

Hvor meget plads skal der være bag et skrivebord?

Der skal minimum være 110 cm frirum bag forkanten af dit skrivebord. Derudover skal skrivebordet være dybt nok, så der kan være en computerskærm på det med en passende synsafstand.

Hvor meget benplads skal der være under skrivebordet?

Uanset om det er en stående eller siddende arbejdsstation, så skal der være fri plads til benene og fødderne under skrivebordet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg