Billede af HDMI kabel taget af avXperten

MacBook til HDMI-adapter [Air, Pro, Mfl.] Sæt HDMI til din Mac

Skal du tilslutte et HDMI-kabel til din Mac? De nyeste MacBooks har kun 2x Thunderbolt 3 (USB-C) porte. Vi har lavet en guide til, hvordan man finder den rigtige HDMI-adapter.

Macbook HDMI Adapter: Det er de færreste MacBooks, som har en HDMI-port. Derfor skal man ofte bruge en HDMI-adapter, hvis man skal tilslutte et HDMI-kabel til sin Mac. Dette kan eksempelvis klares med et Thunderbolt 3 (USB-C) til HDMI mellemstik, en multiport eller en USB-C Docking station.

Denne artikel giver et uddybende svar på, hvordan du finder den bedste HDMI-adapter til din Mac.

Nævnte varer vises i bunden af artiklen. Vil du direkte videre til relevante produktsider? Så følg eventuelt disse links:

HDMI-stik til Mac ? Identificer dataport/grænseflade

Det første du skal gøre, når du skal tilslutte et HDMI-kabel til din Mac, er at tjekke, om computeren allerede har en HDMI-port.

I nogle Mac-computere er der en HDMI-port, og dette gør sig også gældende i nogle ældre udgaver af MacBooks. Hvis den ikke har dette, har du brug for en HDMI-adapter.

Er du i tvivl?

Vi har lavet en artikel, hvor vi har skrevet om, hvilke porte der er i de forskellige Macbooks. Læs om dem her - Er der HDMI  i MacBooks?

HDMI til Thunderbolt 3 (USB-C)

De nyeste MacBooks kommer med kun en eller to porte. Det er enten en USB-C port eller to Thunderbolt 3 (USB-C) porte. Du kan se, hvornår modellerne skiftede til Thunderbolt 3 på nedenstående tabel.

ModelFra årtalThunderbolt 3-Port (USB-C)     
MacBook Pro2016 ??
iMac2017 ??
iMac Pro2017 ??
Mac Mini2018 ??
MacBook Air                           2018 ?                            ?

Er du i tvivl om, hvad USB-C og Thunderbolt er? Så kan du læse denne guide uddybende guide om USB-C og Thunderbolt - Er USB-C det samme som Thunderbolt?

Find en HDMI til MacBook adapter her:

HDMI til Mini DisplayPort

Der er forskellige versioner af Thunderbolt. Den nyeste udgave af Thunderbolt har samme stik som bruges til USB-C. Thunderbolt 1 og 2 havde samme stik som Mini DisplayPort.

Når du skal finde den rigtige HDMI-adapter, skal du altså sikre, at det andet kabel også passer til din computer. Derfor kræver det lidt research inden man køber en HDMI-adapter.

Mini DisplayPort til HDMI kan anvendes til MacBook og iMac

Husk at tjekke, om adapteren også kan anvendes som Thunderbolt-adapter.

Har din MacBook en Mini DisplayPort? Så kan du finde en vores udvalg her - Mini DisplayPort til HDMI

Vil du vide mere om Mini DisplayPort til HDMI?

Se en video på 41 sekunder, hvor en af vores avXperter forklarer om Mini DisplayPort til HDMI

HDMI Adapter MacBook

Der findes mange forskellige HDMI-adaptere til MacBooks. Når man skal bruge en HDMI-adapter er det ofte fordi, at man skal tilslutte sin MacBook til en ekstern computerskærm, en projektor eller et TV.

Vi har et hav af forskellige HDMI-kabler samt HDMI-adaptere. Vi vil gerne sikre os, at du finder den rigtige.

Se her, hvad der er vigtigt, når du skal vælge et HDMI-kabel

Vil du vide mere om HDMI? Læs eventuelt:

Vær opmærksom på signalet

Når du har identificeret, hvilken port dine enheder passer med, skal du finde en adapter, som kan overføre signalet i den opløsning, som du skal bruge. Derfor skal du for eksempel kigge efter, om du skal have en adapter, som kan overføre med 4K eller 5K signaler.

Med den rigtige adapter kan du let konvertere signalet fra din MacBook til HDMI. Du kan altid tjekke i produktinfo, hvilken type port, som en HDMI-adapter passer til, samt hvilken opløsning den kan sende i.

Sådan tilslutter du HDMI til Mac

Når du har fundet den rigtige adapter, skal du tilslutte din Mac med et HDMI-kabel. Vi har skrevet en lang guide til dette ? Tilslut HDMI til Mac

USB-C Docking station Macbook Pro og Air

Docking stationer bruges til at tilslutte mange stik til en eller få porte. Det kan være, at du skal have flere stik i din MacBook. Dette kan gøres med en USB-C Dock eller en multiport.

Understøtter MacBook Pro og MacBook Air

Når der skal sættes mange stik til kun en eller to porte, kræver det, at man finder en god og hurtig docking-station. Vi har derfor nogle ultrahurtige docking-stationer, som understøtter MacBook Pro og MacBook Air.

Se vores udvalg af USB-C Dock til HDMI

Tilslut din computer til skærm eller projektor

Der er efterhånden mange måder at tilslutte sin computer til en ekstern monitor på. Dette foregår ofte kabler fra USB, HDMI, DVI eller DisplayPort. Der er også mange trådløse muligheder, som bliver bedre og bedre. Dette kan eksempelvis gøres via Smartview, AirPlay, Apple TV eller ChromeCast.

Vil du vide mere om, hvordan man kan sætte computeren til TV’et? Læs denne guide ? Sådan tilslutter du computeren til TV’et

Skal du tilslutte din skærm med USB-C stik til en Mac? Vi har også lavet en guide til dette - Sådan sætter du din skærm til Mac med USB-C-stik

Muligheder med HDMI-adapter

Der findes utrolig mange muligheder, når det kommer til HDMI-kabler. Derfor har vi også et stort udvalg af HDMI-adaptere. Vi skriver løbende mange blogindlæg, som kan hjælpe med at finde det helt rigtige kabel til den rigtige enhed.

Skulle du have nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores dedikerede kundeservice.

Har du brug for hjælp? Vi vejleder, når du skal finde det rigtige kabel eller den rette adapter.

Giv os et kald på 86 32 71 71 eller send en mail på info@avXperten.dk

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg