Alt om Matter Smart Home? » Sådan virker det

Hvis du bruger Smart Home enheder, så kender du formentligt til frustrationen over at skulle finde nye produkter, som er kompatible med dit Smart Home. Det vil Matter teknologien nu prøve at ændre, ved at få alle dine Smart Home enheder til at snakke sammen.

Jeg vil i dette indlæg forklare, hvad Matter er, hvordan Matter fungerer og hvordan det kommer til at ændre dit Smart Home.

Hvad er Matter i Smart Home? Matter er udviklet af en lang række virksomheder, for at kunne gøre det nemmere at udbygge dit Smart Home. De har lavet et system, som vil gøre det muligt for alle dine Smart Home enheder at bruge samme kommunikationsprotokol, uanset mærke. Det er tilsluttet din IP-adresse, hvilket gør det hurtigere og mere sikkert.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan Matter kan ændre måden Smart Home enheder fungerer på, så læs med herunder.

Hvad er Matter?

Matter er udviklet i samarbejde med en lang række virksomheder, heriblandt Google, Amazon, Apple og Samsung.

Helt basalt er Matter protokollen, en aftale mellem en stor del af virksomhederne der producerer produkter til Smart Homes. Matter er en standard, som disse virksomheders produkter skal leve op til, så produkterne kan virke sammen uanset hvilket mærke de kommer fra.

Formålet med Matter er at få dine Smart Home enheder til at snakke samme “sprog”. Det vil sige, at Smart Home enheder fra forskellige mærker, vil kunne bruges sammen, uden der opstår fejl og kompatibilitetsproblemer.

Matter vil lave en fælles standard for dit Smart Home, som gør, at du kan styre alle dine Smart Home produkter fra samme “kommandocentral”. Det kan være den app, eller en Smart Home højttaler, som du bedst kan lide at bruge til styring af dine Smart Home enheder.

Matter vil også gøre processen med at finde nye Smart Home produkter til dit hjem nemmere. Før skulle du kigge efter forskellige mærker på produkterne for at finde ud af hvad de var kompatible med. Nu skal du blot kigge efter Matter mærket, for at vide at du kan bruge produkterne i dit Smart Home.

Matter vil være tilsluttet din lokale IP-adresse, hvilket vil gøre, at dine Smart Home enheder, vil reagere hurtigere end tidligere, hvor de var bundet op på producentens cloud service.

Derudover vil opsætningen blive gjort meget nemmere, så du hurtigere kan få dine nye Smart Home produkter i brug. Opsætningen af produkter, der lever op til Matter standarden, vil efter sigende fungere via QR-koder.

Kan dine ældre Smart Home produkter bruge Matter?

Umiddelbart kommer der ikke til at ske noget med noget dine nuværende Smart Home produkter. De vil fortsætte med at virke, som de gør nu.

Nogle producenter vil gøre det muligt, at du kan opdatere dine nuværende produkter, så de lever op til Matter standarden.

Det er dog ikke alle producenter der vil gøre dette, så det ville være en god ide at undersøge det selv, hvis du er interesseret i at finde ud af om dine produkter kan komme til at bruge Matter standarden.

Hvordan vil dit Smart Home blive ændret med Matter?

Matter standarden kommer med en række nye spændende ændringer, som hver især burde gøre din brug af Smart Home enheder mere intuitiv og brugervenlig.

#1 Det bliver nemmere at finde kompatible produkter

Med Matter kommer det til at blive meget nemmere at finde produkter der passer til dit Smart Home.

Når du skal have et nyt produkt til dit Smart Home, behøver du ikke længere tænke på, om det virker sammen med de produkter, du har derhjemme.

Hvis produktet har mærket, som viser at det lever op til Matter standarden, vil det kunne virke sammen med de produkter du har derhjemme, som også lever op til Matter standarden.

Dette giver dig også et bredere udvalg af produkter at vælge imellem, når du skal have nye ting til dit Smart Home.

#2 Hurtigere og mere stabil forbindelse, samt øget sikkerhed

Enheder som bruger Matter vil være tilsluttet din IP-adresse, hvilket gør at du ikke længere er tvunget til at bruge producentens cloud server. Dette giver dig en øget sikkerhed, når du bruger dine Smart Home enheder.

Din forbindelse til dine Smart Home produkter vil blive mere stabil og hurtigere, når du bruger Matter, da der er tale om en mere lokal forbindelse, som minimerer responstiden mellem dine enheder.

Resultatet bør være, at du oplever langt mindre ventetid og “lag” når du bruger dine enheder, og i stedet kan nyde en stabil oplevelse uden at dine forskellige enheder bliver frakoblet tilfældigt.

#3 Nemmere og hurtigere opsætning

Opsætningen af dine Smart Home produkter, vil blive betydeligt nemmere med Matter. Det vil blive nemmere både at tilføje og fjerne produkter fra dit Smart Home.

Der vil ofte være en QR-kode der følger med produktet, som der skal scannes, hvorpå opsætningen påbegyndes.

#4 Bedre overblik og mere kontrol

Med Matter vil du komme til at have et bedre overblik over dine Smart Home produkter. Du vil nu kunne styre dine Smart Home produkter på én app eller via samme Smart Home Hub.

Ved produkter der ikke er med Matter standard, vil man skulle bruge den app, som producenten udbyder, til at styre produktet.

Derfor vil styringen blive betydeligt nemmere med Matter, hvor du kan have alle dine Smart Home produkter på den app, du bedst kan lide. Her er det så muligt at styre alle dine Smart Home produkter fra samme sted.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg