Mobil Aircondition uden Aftræksslange

Hvis du er på udkig efter et mobilt aircondition uden aftræksslange, så kaldes det ikke et aircondition men i stedet en luftkøler.

Et mobilt aircondition uden aftræksslange findes nemlig ikke, så hvis du vil undgå at have en slange ud af vinduet, men stadig vil have noget lignende et mobilt aircondition anlæg, så er en luftkøler nok det tætteste man kommer på det.

Læs med her i indlægget hvor vi fortæller dig mere om fordelene ved en luftkøler, udover at den er helt uden aftræksslange og fri for installation.

Forskellen på luftkøler og mobil aircondition

Selv om de to kan ligne hinanden til forveksling så er der forskel på hvordan luftkølere og mobile airconditions virker. 

Et mobilt aircondition har som sagt en aftræksslange
som er forbundet til airconditionanlægget og hvor den anden ende af slangen skal have adgang til et åbent vindue eller dør. 

Det slangen bruges til, er at føre den varme luft som airconditionanlægget har sorteret fra, udenfor, så rummet kommer af med den varme luft. 

Du er måske her på siden fordi du finder det upraktisk at skulle have en aftræksslange til at hænge ud af vinduet eller fordi det kræver lidt installation at sætte vinduesafskærmning op. 

Til dig, der vil undgå aftræksslange findes der i stedet en luftkøler, som ikke kræver aftræksslange eller installation.

En luftkøler gør lidt det samme som et aircondition, nemlig køler og gør det mere behageligt når der er høje temperature. 

Alligevel køler de to anlæg på forskellige måder og den ene kan køle mere end den anden. 

Aircondition kan nemlig køle rum noget længere ned i temperatur og faktisk giver mange airconditionanlæg også mulighed for at varme. 

Så føler du at du kommer til at mangle varme delen af et airconditionanlæg, kan du finde alternativer til varmeanlæg her.

En luftkøler, køler mere ved at lave en let brise som føles behageligt og kan sænke temperaturen i rummet med nogle grader. 

Desuden så fjerner en luftkøler ikke fugten fra luften, men i stedet tilføjer den kølig fugt til luften, hvor et airconditionanlæg også kan fjerne luften.

Med en luftkøler sparer du altså både penge på indkøbet af enheden, men sparer også en del på elregningen i forhold til et mobilt aircondition, hvor luftkøleren er mere besparende.

Hvis du har overvejet at få installeret et normalt aircondition anlæg, så skal du være forberedt på at det er dyrt at anskaffe og dyrt i drift. 

Et almindeligt airconditionanlæg kan for langt de fleste, især private, heller ikke betale sig at have, i et land som Danmark, hvor det er meget få dage om året hvor man har brug for at få kølet ned indendørs.

Et aircondition anlæg bruger nogle kemiske væsker til at køle luften, hvor luftkøleren bare bruger vand, så luftkøleren er bedre for miljøet.

En luftkøler er altså det miljøbeviste og besparende valg, som sagtens kan opfylde de fleste behov man har her i Danmark, når det gælder køleanlæg. 

Det skal du vide om luftkølere

Luftkølere virker ved at de har en vandtank der er fyldt med vand eller is, så det køler den varme luft med vandet og man på den måde får køligere luft ud i rummet.

Ligesom en ventilator, så har har luftkøleren også en form for ventilator der blæser luften rundt og sørger for cirkulation i rummet.

En luftkøler tilbyder dog stadig bedre luftkøling end en ventilator gør og derfor er det stadig et godt valg i forhold til at afkøle rum her i Danmark.

Når du bruger en luftkøler, bør du også sørger for at der er god udluftning i rummet, da det ellers kan give et meget fugtigt miljø i rummet.

Det er bedst at luft ud mens du ikke er i rummet og ikke har luftkøleren tændt, men da en luftkøler ikke fungere som et aircondition kan du også lufte ud imens luftkøleren køre.

I modsætning til et typisk aircondition, så kan en luftkøler altså ikke varme luften op, så det er nok et produkt man mest får brug for om sommeren eller hvis man af anden grund har meget varme lokaler der skal nedkøles.

En luftkøler skal du altså selv fylde op med vand eller is, når den løber tør, så det kræver at man holder lidt øje med den. 

Typisk er de udstyret med en indikator, der afsløre hvor meget vand der er tilbage eller en alarm der giver besked når den er tæt på at løbe tør.

Hvis du vil have en luftkøler der ikke skal genopfyldes alt for ofte, så skal du vælge en luftkøler med en stor vandtank, der kan holde flere liter vand ad gangen, men så fylder de også mere i dit rum.

I en luftkøler er der ofte også et filter som samler støv, så når luftkøleren kører luften ind i maskinen bliver støv sorteret fra så den ikke puster støv ud i rummet.

Det betyder også at du skal huske at rengøre dette støvfilter af og til, så støv ikke ophober sig og gør det svært for luftkøleren at trække luft igennem.

Hvis du ikke rengøre filteret kommer luftkøleren til at køre på overarbejde og du vil ikke opnå den bedste ydeevne fra køleren, så vel som at du slider på luftkøleren.

Luftkølere fungere bedst i lande som netop Danmark, hvor temperaturene ikke bliver alt for høje, da luftkølere har svært ved at lave en stor forskel på temperaturen i klimaer hvor der er enormt varmt.

Så fordi vi bor i et land som Danmark, kan vi godt mærke forskel på temperaturen når vi har en luftkøler kørende.

Typiske kan de også komme med køleelementer som kan lægges i en fryser og så når de er frosne kan man sætte dem i sin luftkøler, så de køler endnu mere end når de bare kører med vand.

Hvis der ikke medfølger køleelementer kan man selv tilkøbe helt almindelige køleelementer eller bruge isterninger til at køle vandet med.

Du kan for det meste også bruge luftkøleren uden vand, hvor den bare fungere som en ventilator, som blæser luft rundt, så det føles som en brise.

Luftkøleren kan også bruges udendørs, men den mister noget af effekten og fungere der mere som en almindelig ventilator, hvor den bare blæser luft så det virker lidt som en brise.

Så vil man bruge den udendørs kan man lige så godt bruge en ventilator, da de i nogle tilfælde er vil være billigere både i køb og brug, end en luftkøler.

Du kan finde vores sortiment af køleanlæg og køleenheder her.

Fordele ved en Luftkøler

Der er en række områder hvor luftkøleren har nogle fordele over et mobilt airconditionanlæg og dem får du her: 

  • Ingen slange eller installation
  • Billig i køb 
  • Billigere i brug
  • God til tørre rum
  • Bedre for miljøet
  • Kan bruges både inde og ude (virker dog bedst inde)

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg