Billede af pladespiller taget af avXperten

Moderne pladespiller - Vinyl afspiller med højtaler!

Musik streamingtjenester har slået fysiske musik medier, så leder man efter en pladespiller, er man sikkert også på jagt efter den særlige følelse det giver at tage en plade ud af coveret og lægge den forsigtigt på sin pladespiller så man kan nyde tonerne. 

Er en pladespiller og grammofon det samme? En grammofon er det samme som en pladespiller, grammofon er blot en ældre betegnelse som ikke bruges så ofte længere og som i stedet er blevet erstattet med ordet pladespiller. 

Kunne du tænke dig at vide hvordan du vælger en den rette pladespiller for dig? Så læs med her, hvor vi blandt andet fortæller om vinyl afspillere med højttalere, Bluetooth, CD afspiller og meget mere.

Vinyl plader er populær igen

Siden omkring 2005, har vinylplader haft lidt af et comeback og er igen blevet populære at samle på. 

I 2020 slog vinyl pladere salget af CD’er og derfor tyder det på at vinylplader er ved at have lidt af et comeback. 

Det er første gang siden 80’erne, at salget af vinylplader har overhalet salget af CD’er. 

I dag bliver der produceret moderne pladespillere, som følger med den digitale tid vi lever i og det er nok også en af grundene til at vinylplader kan holdes i live og stadig produceres.  

Før i tiden var man ægte fan af et band, sanger eller musiker hvis man ejede deres musik på LP’er og især særlige udgaver eller covers gjorde det helt særligt at eje. 

I dag kan fans stadig købe deres yndlings musikeres albums på LP og nogle kunstnere laver dem endda i en begrænset mængde, ikke bare fordi vinylplader ikke er lige så populære som streaming, men for at gør dem til noget særligt at eje for fans. 

Hvad er en Vinylplade?

Vinylplade er blot et af navnene er beskriver denne tynde runde musik disk, der også er kendt som grammofonplade, LP eller blot plade. 

Pladen er som sagt en rund og rimelig tynd plastik plade med bitte små riller i cirkelform der går rundt på pladen som årringe i et træ. 

Vinylplader skaber en analog lyd der er opbevaret i selve pladens riller, som kommer frem som musik når pladen placeres i en pladespiller.

Vinyl afspiller med højtaler

Mange moderne pladespillere kommer med installerede højttalere eller et højttalersæt der er forbundet til din Vinyl afspiller.

Højttalere i pladespilleren hjælper med at forstærke lyden og giver dig en mere moderne pladespiller en de gamle klassiske afspillere. 

Højtalere kan også forbindes til din pladespiller hvis den har usb indgang og du har en højtaler med usb stik. 

LP afspiller med Bluetooth

Hvis din pladespiller ikke kommer med højttalere, kan du stadig have muligheden for at tilkoble højttalere hvis din pladespiller har Bluetooth. 

Sådan kan du nemlig forbinde trådløse Bluetooth højttalere til din vinyl afspiller og endda placere dem andre steder i din bolig, end hvor din pladespiller er, så længe den er inden for Bluetooth rækkevidde. 

På den måde kan du altså nyde musikken i flere rum, uden at du behøver at have flere pladespillere eller flytte på din pladespiller. 

Man skal dog være opmærksom på at selvom en pladespiller har Bluetooth behøver det ikke at betyde at den kan sammenkobles med trådløse Bluetooth højttalere eller trådløse høretelefon. 

Det kan nemlig også betyde at du kan streame til LP afspillerens indbyggede højttalere fra eksempelvis din telefon eller tablet eller endda at den kan begge dele, både tilkoble trådløse musik afspilningsenheder og streame til pladespilleren. 

Derfor skal man altså være ekstra opmærksom når man vælger pladespiller hvis man ønsker at den har Bluetooth, så man får den Bluetooth funktion man ønsker i sin LP afspiller

Du kan læse meget mere om pladespillere med Bluetooth i indlægget Bedste pladespiller med Bluetooth - De 7 bedste (Liste)

Musik anlæg med Vinyl afspiller

En pladespiller behøver ikke bare være en pladespiller, den kan nemlig være kombineret med CD afspiller, kassette afspiller og radio i samme enhed

Du kan få lige den kombination af medieafspillere som du ønsker, der findes nemlig pladespillere til enhver smag. 

Så uanset om du ønsker en Vinyl- og CD-afspiller kombination, pladespiller med radio eller om du bare ønsker en med hele molevitten, så er der en pladespiller til dig.   

Hvad er en god pladespiller?

Det er jo selvfølgelig relativt hvad en god pladespiller er og det kommer an på den enkelte person og hvad de har af ønsker til en pladespiller.

Du bør derfor overveje hvad der er vigtigt for dig, at din pladespiller har at byde på, for der skal helt sikkert nok være en pladespiller til dig og dine ønsker.

Hvis du ønsker dig at din pladespiller kan afspille mere end bare plader så skal du kigge efter et musikanlæg der har mulighed for plade afspilning og de andre medier du ønsker at afspille, såsom radio, CD og kassette. 

Ønsker du dig derimod en bærbar vinyl afspiller, så bør du overveje en pladespiller der kommer i en kuffert form, så den er let at transportere og sikre dig at den kan spille uden at have ledninger og strøm tilkoblet. 

Du skal dog være opmærksom på at hvis du både ønsker dig en transportabel afspiller og samme tid have mulighed for afspilning af andre medier, skal du højest sandsynligvis investere i to pladespillere, da du ikke kan få det i samme enhed. 

Musik anlæg der både har pladespiller og CD afspiller er typisk store og har ledninger tilkoblet, så derfor kan du ikke bruge dem til bærbar pladespiller. 

Derudover bør du overvej om du har brug for Bluetooth og i tilfælde af at du har, hvilken type Bluetooth skal det så være (læs LP afspiller med Bluetooth afsnittet, tidligere i indlægget)

Det kan også være du ikke føler du har brug for Bluetooth men gerne vil have mulighed for at tilkoble andre enheder til din pladespiller og i sådan tilfælde skal du nok bruge aux eller usb indgange i pladespilleren. 

Du bør i det hele taget overveje hvordan du vil have lyden på din pladespiller, om du har brug for indbyggede højttalere for at gøre det hele lidt nemt, eller om du vil have muligheden for at tilkoble højtalere på den ene eller anden måde. 

Hvis man ikke er teknisk anlagt eller har nogen til at sætte pladespilleren op for en, så anbefaler vi en pladespiller med indbygget højtaler, så man slipper for besværet med at sætte højtalere op til pladespilleren. 

Mange går nok også op i at en god pladespiller også passer ind i hjemmet og der er der altså mange muligheder for design, hvor der helt sikkert også er en der nok skal passe ind i dit hjem. 

Et støvlåg kan være en god hjælp til at holde din pladespiller ren for støv og snavs, så det ikke ødelægger din pladespiller, derfor er det en god ting at sikre sig at din pladespiller har, især hvis du ikke er den bedste til at få støvet af. 

Huskeregler til pladespiller

Har får du tre hurtige huske regler for hvordan du skal behandle din pladespiller for at forlænge levetiden på den. 

  1. Hold pladespilleren fri for støv så vidt muligt, da dette kan forringe din pladespiller. 
  2. Placer din pladespiller på en stabil og plan overflade, hvor den ikke er for modtagelig overfor vibrationer fra omgivelserne. 
  3. Du bør ikke placere din pladespiller op af en højtaler eller forstærker da magnetfeltet fra dem kan ødelægge lyden i din pladespiller. 

Hos avXperten finder du et stort udvalg af pladespillere med noget til næsten enhver smag. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg