Billede af elbil taget af avXperten

Så Meget koster Elbil Opladning - (Tal & Oversigt)

Har du overvejet at skifte til en elbil, men er ikke velvidende om hvor meget den koster i strøm? Så er du kommet til det rette sted, for i dette indlæg vil jeg fortælle hvad det ca. Koster i strøm. Følg med her.

Hvad koster en elbil i strøm? Prisen for at oplade en elbil afhænger af hvordan du oplader den dagligt. Med en abonnementsaftale koster det fra 1.15 kr. pr. kWh og 6 kr. pr. kWh ved private operatør uden en abonnementsaftale. Oplader du med din egen stander, så afgøres prisen ud fra din elaftale hvor prisen pr. kWh kan svinge året rundt, eller pr. kvartal. 

Hvis du vil vide mere om hvilke udgifter der er ved at have en elbil så læs videre, hvor jeg også vil forklare det koster at få installeret en ladestander. Derudover vil jeg også fortælle hvor langt en elbil ca. Kan køre.

Så meget koster en elbil i strøm

Har du din helt egen ladestander derhjemme, kan man hurtigt udregne hvor meget strøm din elbil rent faktisk bruger.

Du skal blot kende din egen kWh pris og indtaste den i feltet lige her:

Pris pr. kilowatt pr. time

Hold dig opdateret med de skiftende elpriser, med vores indlæg: Hvad koster strøm?

I tabellen herunder har jeg taget udgangspunkt i en række forskellige el-biler som hver især har forskellige kWh forbrug pr. kilometer.

Du kan både se hvad det koster i strøm pr. kilometer, samt hvad du kan forvente at bruge årligt i strøm.

Der er taget udgangspunkt i en gennemsnits dansker som kører 16000 km om året.

ElbilPris pr. kmÅrlig pris
Tesla model 3
Hyuandai Ioniq
BMW I3 BEV
VW e-Golf
Fiat 500e
Kia Niro Electric
Ford Focus Electric
Tesla model S
Nissan Leaf
Mercedes B250e
Audi e-tron
Toyota RAV4
Porsche Taycan Turbo

Hvad koster en ladestander til elbil?

Hvis du skal ud og købe en ladestander, så kan det koste dig minimum 4.500 kr. Alt afhængig af hvilket mærke det er og hvor kraftig den er.

Det anbefales at man får en fagmand ud for at få installeret ladestanderen, da der er mange ting der kan gå galt under opsætningen.

Det kan desuden også være farligt, at sætte standeren op selv, da det skal tilsluttes eltavlen i hjemmet. Har man ikke styr på det, så kan man let komme til at kortslutte systemet derhjemme, hvilket kan blive utrolig dyrt.

Hvad koster installationen af ladestander til elbil?

Hvis du godt kunne tænke dig at få installeret en ladestander fra en udbyder, så vil det koste et sted imellem 10.000 - 13.000 kr. For at få den monteret og installeret.

De fleste elbilejere i dag, har en abonnementsaftale hos en privat udbyder, som Clever eller E.ON, hvor de betaler et månedligt beløb for at leje ladestanderen.

Det giver dem også mulighed for at oplade deres elbiler hos andre af udbyderens ladestander rundt i verden til samme pris som hjemme.

Det giver ejerne mere frihed til at køre langt, uden at skulle være urolige over om der er mulighed for at tanke ved næste stop. Clever og E.ON er nogle af de største på markedet lige nu.

Hvis du f.eks. Bor i lejlighed og ikke har mulighed for at få installeret et ladestation, så er det nødvendigt med et abonnement hos en udbyder som disse.

Udover lejen af laderen og forbruget, så tilbyder udbyderne oftest også service og garanti på deres ladere. Hvis du får problemer med laderne, så er der heldigvis hjælp at hente.

Tværtimod hvis du ejer din egen ladestation og du oplever problemer med den, så kan det blive dyrt, at få en ud for at kigge på den.

Leje eller eje ladestander?

Lej eller ej, det er et vigtigt spørgsmål, når du har skaffet dig en elbil. Hvis du køber din egen ladestander, så er der kun omkostninger for selve standeren og monteringen.

Udover de omkostninger, så skal du også selv stå for service og vedligeholdelsen af standeren.

Der findes mange forskellige ladestander i forskellige priser, så det er bedst at du snakker med forhandleren, for at komme frem til det bedste.

Hvis du tværtimod lejer din ladestander hos en udbydere, så skal du betale et fast månedligt beløb for lejen af ladestanderen.

Dog får du også muligheden for at oplade bilen hos andre offentlige stander, som står rundt omkring, så længe de også er ejet af den samme udbyder, som du har abonneret til.

Inden du vælger en udbyder, så er det en god idé at læse om udbyderens vilkår og betingelser, inden du tegner et abonnement hos dem.

For nogle udbyder, opkræver nemlig et gebyr for enten opstart eller opsigelse. Opsigelsbegyret inkluder at, udbyderen sender en ud for at nedtage laderen igen.

I sidste ende handler det også om hvor meget du rent faktisk kører. Hvis du ikke kører så ofte og ikke så langt fra hjemmet, så behøver du ikke at tegne et abonnement.

Derimod hvis du godt kan lide at komme væk fra hjemmet, så kan det betale sig for at kunne oplade hos andre offentlige stander med en fast pris som den du betaler hjemme.

Hvor langt kan en elbil ca. Køre?

Som tommelfingerregel kan en elbil køre ca. 5 km pr. kWh. Men det kommer selvfølgelig an på hvor, hvilken elbil det er og hvor stor batterikapaciteten er.

Selvom bilproducenterne oplyser hvor langt en elbil ca. Kan køre, så er det egentlig ikke det tal du kan stole på.

Da der er mange ting der kan påvirke elbilens rækkevidde ligesom der er meget der også kan påvirke en brændstofs bilens rækkevidde.

Desuden så har elbilens vægt og teknologi også noget at gøre med, hvor langt den kan køre. Elbilerne kan heldigvis opdateres, uden at skulle besøge et værksted for det.

Opdateringer til elbiler kan påvirker bilistens køreoplevelse og hvor langt bilen kan køre. Det er derfor vigtigt at holde sin bil opdateret, da det er til for at løse problemer.

Elbiler med længst rækkevidde (2021)

For at give dig et par eksempler på rækkevidden i nogle populære elbiler, har du herunder de elbiler i 2021 som har den længste rækkevidde på én opladning.

Model

Rækkevidde i km

km/kWh

Tesla Model S Longe Range 100 kWh

486

4.9

Kia e-Niro Comfort 64 kWh

414

6.5

Hyundai Kona Premium 64 kWh

407

6.4

Mercedes EQC 400 4matic 80 kWh

375

4.7

Audi e-tron 55 86 kWh

342

4.0

Som du kan se, så ligger Tesla stadig i front, sikkert grundet deres mange års erfaring, men andre producenter er så småt ved at hale ind.

Næsten alle bilproducenter verden over er ved at have fået øjnene åbnet for elbiler, og netop derfor ser vi utrolig mange nye elbiler i den nærmeste fremtid fra alle de populære bilfabrikanter.

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil

Hvor lang tid det tager at oplade en elbil afhænger af størrelsen på bilbatteriet og laderboksen, det er derfor svært at sætte en nøjagtig samlet tid på.

Tiden det tager afhænger også af ladekablet, hvis man har et ladekabel der skal sættes i normal strømstik er opladnings processen langsommer end hvis du har ladekabel til en ladestation.

Det tager dog typisk et sted mellem fire og otte timer at fuldt oplade et batteri i en elbil.

Hvis du har hus med egen ladestander kan du derfor få en fuldt opladt bil natten over, selv hvis du har en stor bil med stort batteri.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg