Stor Origin Guide - Alt du behøver at vide om Origin

Er man inde i gaming verdenen, eller spiller man af og til computerspil, så vil man højst sandsynligt have stødt på navnet Origin.

Hvad er Origin? Origin er en digital spilplatform udviklet af Electronic Arts (EA) hvor man kan købe og spille videospil. Platformens software klient er tilgængelig til PC og Mac. Origin indeholder derudover også sociale funktioner som at kunne chatte og spille sammen med sine venner.

Men hvad er det helt præcist det går ud på, hvordan bruger man det og hvilke spil er tilgængelige på platformen? Læs videre i artiklen for at få svar på dette og mere til.

Hvad er Origin?

I 2011 sagde Electronic Arts (EA) at de ville lave noget tilsvarende Valve’s Steam service, som er Origin’s primære konkurrent og i 2013 havde Origin over 50 millioner registrerede brugere. 

Udover at kunne købe og spille spil fra platformen, så tilbyder den også in-game overlay, at streame via Twitch og dele sit spilbibliotek (så dine venner kan se hvilke spil du har), samt et integreret fællesskab med sider som Facebook, Xbox Live, PlayStation Network og Nintendo Network.

På Origin platformen kan du primært, men ikke udelukkende, købe og spille spil fra EA.

Hvad består Origin af?

Origin indeholder flere ting, men overordnet set er disse de primære funktioner:

Origin klient

På Origins hjemmeside kan du downloade en klient, som skal bruges for at kunne downloade og spille spil. 

Selve Origin-klienten er en software der, hvis man tillader det, automatisk holder sig opdateret - her kan du downloade spil, udvidelsespakker, in-game booster pakker og patches (opdateringer til spil) fra EA.

Origin klienten er designet til at fungere i samme stil som dens konkurrent Steam.

Origin in-game overlay klienten kan slås til og fra når man er inde i et spil.

Derudover er der også features som ‘Venneliste’ og muligheder for gruppechat.

Origin butik

Origin butikken tillader brugere at gennemse og købe spil fra EA’s katalog. 

I stedet for at modtage en box, CD eller endda CD nøgle (spil-koder), så bliver købte spillet med det samme knyttet til brugerens Origin konto og er med det samme klar til at blive downloadet og herefter spillet.

Origin garanterer at man kan downloade et spil for evigt efter det er købt og der er ikke nogen begrænsninger for hvor mange gange et spil kan blive downloadet. 

D
et vil altså sige at uanset hvor mange gange du skifter computer, så kan du du downloade et spil så længe du har din Origin konto.

Brugere kan også tilføje øvrige EA spil til deres Origin konto ved at bruge spil-koder der er købt i fysiske butikker eller andre digitale services, der sælger spil-koder.

Dette gøres ved at trykke på ‘Produktkode’ under ‘Origin’ fanen, som vist nedenfor.

Det er dog værd at nævne at spil-koder kun kan anvendes til spil fra 2009 og fremefter. 

EA Play

EA udgav tilbage i 2016, et abonnement-service, der oprindeligt hed Origin Access.

Gennem dette abonnement kan brugere vælge mellem at betale et månedligt eller årligt beløb, som giver dem adgang til et stort udvalg af EA spil.

Dengang hed dette udvalg “The Vault”, men i dag hedder det “The Play List”.

Origin Access abonnenter får også 10% rabat på alle Origin køb.

Til E3 (et event for videospil industrien) i 2018 annoncerede EA en dyrere udgave af Origin Access, som hed Origin Access Premier, der gør det muligt for dig at spille spil i en begrænset periode, før de overhovedet er udkommet.

Origin rebranding

At rebrande streaming services er efterhånden meget almindeligt blandt virksomheder i underholdningsbranchen og her har EA også valgt at hoppe med på vognen.

For at streamline deres brand, lavede EA nemlig både Origin Acces og Origin Access Premier om, så det i dag hedder EA Play og EA Play Pro.

I 2020 annoncerede EA deres plan om at stoppe Origin og dens klient, til fordel deres nye klient ved navn “EA Desktop”, som også vil understøtte EA Play og EA Play Pro abonnementer.

Når denne klient er færdig og fuldt udgivet, så vil alt indhold fra Origin bliver overført til den nye klient.

Der er ingen finansielle ændringer for brugerne, og det kræver heller ikke noget ekstra at kunne spille spil gennem den nye klient - dette er blot en del af deres rebranding.

EA Desktop

EA begyndte tilbage i september 2020 deres beta test version og har i skrivende stund ikke nogen dato for den fulde udgivelse.

Lige pt. er klienten stadig i beta (test) versionen, som alle frit kan downloade - har du downloadet spil gennem Origin, behøver du ikke at geninstallere dem, men kan blot starte dem fra EA Desktop.

Eftersom den nye klient ikke er fuldt udgivet endnu, så kan du stadig skifte mellem Origin og EA Desktop klienten (som mere eller mindre kan det samme - den ene er bare nyere), men de kan dog ikke være åbne på samme tid.

Hvordan bruger man Origin?

Når du bruger Origin har du mulighed for at købe og downloade enkelte spil gennem klienten - det er mere eller mindre bare en online butik for spil, hvor størstedelen af spillene kommer fra EA selv.

Derudover har du også mulighed for at købe forskellige abonnementer som hver giver sine fordele.

Når du har et abonnement, vil du kunne downloade alle spil der er tilgængelige for det givne abonnement, og være i stand at spille dem som hvis du havde købt dem.

Når dit abonnement så udløber, vil du ikke være i stand til at kunne spille dem mere, også selvom du har installeret dem på din maskine - medmindre du selvfølgelig fornyer dit medlemskab. 

Hvad koster Origin?

At downloade Origin klienten er gratis, men herfra koster det selvfølgelig penge at købe diverse spil.

Du kan som sagt få 2 forskellige abonnementer, nemlig EA Play og EA Play Pro - de forskellige fordele og prisen på de enkelte abonnementer kan du se nedenfor:

Hvordan downloader man Origin?

Du kan downloade Origins klient til både PC og Mac.

Installationen foregår på præcis samme måde, som når du downloader et hvilket som helst andet program på de respektive operativsystemer.

Download klienten her

Hvordan opretter man en bruger på Origin?

Der er et par forskellige måder at oprette en EA (Origin) konto på.

 1. En af måderne er at du downloader den oficielle Origin klient fra origin.com. Efter du har downloadet Origin klienten skal du åbne den og trykke på “Opret en konto”, som kan findes i toppen ved siden af “Log ind” vinduet. 
 2. En anden måde at lave en EA konto på, er ved at du først laver en konto på ‘EA Help’ hjemmesiden, inden du installerer Origin klienten.
 3. Den tredje måde er at du laver en konto på Origin’s egen hjemmeside (Origin.com)
 4. Fjerde måde er at du åbner EA.com og klikker på det lille avatar ikon øverst i højre hjørne af hjemmesiden og derefter vælger “Opret konto”.

Hvilke spil er der på Origin?

Der findes utrolig mange spil tilgængeligt på Origin, de fleste er udgivet af EA selv, men ikke udelukkende - der er blandt andet populære spil som:

 • FIFA 21
 • The Sims 4
 • Anthem
 • Star Wars Jedi: Fallen Order
 • Madden NFL 21

Du kan tjekke flere tilgængelige spil ud her.

Derudover er der også nogle ‘free to play games’ (gratis spil) som er:

 • Apex Legends
 • Command & Conquer: Tiberium Alliances
 • Star Wars: The Old Republic

Hvor er Origin tilgængeligt?

Origin er tilgængeligt på både PC og Mac.

Der findes dog ikke en specifik app eller launcher på konsoller som PlayStation og Xbox, men du kan linke dine kontoer sammen, eftersom det er ejet af EA.

Der findes ikke en app, der ligesom Steams mobilapp, tillader dig at se hvilke af dine venner der er online, hvilket spil de er i gang med at spille eller skrive med dem.

Ifølge en ‘EA Community Manager’ så er der simpelthen ikke behov for en Origin-app, da man bare kan downloade det individuelle spil man har lyst til at spille, og hvis der er brug for at logge ind, kan du bruge din EA-konto.

Origin er tilgængeligt i stort set alle lande, dog med undtagelse af nogle få som eksempelvis Cuba, Iran, Nordkorea mm. - du kan se alle de utilgængelige lande her.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg