Screenshot af Origin fra ea.com

Origin Guide - Lær om at bruge Origin Spil Platformen her

Er man inde i gaming verdenen, eller spiller man af og til computerspil, så vil man højst sandsynligt have stødt på navnet Origin.

Hvad er Origin? Origin er en digital spilplatform udviklet af Electronic Arts (EA) hvor man kan købe og spille videospil. Platformens software klient er tilgængelig til PC og Mac. Origin indeholder derudover også sociale funktioner som at kunne chatte og spille sammen med sine venner.

Men hvad er det helt præcist det går ud på, hvordan bruger man det og hvilke spil er tilgængelige på platformen? Læs videre i artiklen for at få svar på dette og mere til.

Hvad er Origin?

I 2011 sagde Electronic Arts (EA) at de ville lave noget tilsvarende Valve’s Steam service, som er Origin’s primære konkurrent og i 2013 havde Origin over 50 millioner registrerede brugere. 

Udover at kunne købe og spille spil fra platformen, så tilbyder den også in-game overlay, at streame via Twitch og dele sit spilbibliotek (så dine venner kan se hvilke spil du har), samt et integreret fællesskab med sider som Facebook, Xbox Live, PlayStation Network og Nintendo Network.

På Origin platformen kan du primært, men ikke udelukkende, købe og spille spil fra EA.

Hvad består Origin af?

Origin indeholder flere ting, men overordnet set er disse de primære funktioner:

Origin klient

På Origins hjemmeside kan du downloade en klient, som skal bruges for at kunne downloade og spille spil. 

Selve Origin-klienten er en software der, hvis man tillader det, automatisk holder sig opdateret - her kan du downloade spil, udvidelsespakker, in-game booster pakker og patches (opdateringer til spil) fra EA.

Origin klienten er designet til at fungere i samme stil som dens konkurrent Steam.

Origin in-game overlay klienten kan slås til og fra når man er inde i et spil.

Derudover er der også features som ‘Venneliste’ og muligheder for gruppechat.

Origin butik

Origin butikken tillader brugere at gennemse og købe spil fra EA’s katalog. 

I stedet for at modtage en box, CD eller endda CD nøgle (spil-koder), så bliver købte spillet med det samme knyttet til brugerens Origin konto og er med det samme klar til at blive downloadet og herefter spillet.

Origin garanterer at man kan downloade et spil for evigt efter det er købt og der er ikke nogen begrænsninger for hvor mange gange et spil kan blive downloadet. 

D
et vil altså sige at uanset hvor mange gange du skifter computer, så kan du du downloade et spil så længe du har din Origin konto.

Brugere kan også tilføje øvrige EA spil til deres Origin konto ved at bruge spil-koder der er købt i fysiske butikker eller andre digitale services, der sælger spil-koder.

Dette gøres ved at trykke på ‘Produktkode’ under ‘Origin’ fanen, som vist nedenfor.

Det er dog værd at nævne at spil-koder kun kan anvendes til spil fra 2009 og fremefter. 

EA Play

EA udgav tilbage i 2016, et abonnement-service, der oprindeligt hed Origin Access.

Gennem dette abonnement kan brugere vælge mellem at betale et månedligt eller årligt beløb, som giver dem adgang til et stort udvalg af EA spil.

Dengang hed dette udvalg “The Vault”, men i dag hedder det “The Play List”.

Origin Access abonnenter får også 10% rabat på alle Origin køb.

Til E3 (et event for videospil industrien) i 2018 annoncerede EA en dyrere udgave af Origin Access, som hed Origin Access Premier, der gør det muligt for dig at spille spil i en begrænset periode, før de overhovedet er udkommet.

Origin rebranding

At rebrande streaming services er efterhånden meget almindeligt blandt virksomheder i underholdningsbranchen og her har EA også valgt at hoppe med på vognen.

For at streamline deres brand, lavede EA nemlig både Origin Acces og Origin Access Premier om, så det i dag hedder EA Play og EA Play Pro.

I 2020 annoncerede EA deres plan om at stoppe Origin og dens klient, til fordel deres nye klient ved navn “EA Desktop”, som også vil understøtte EA Play og EA Play Pro abonnementer.

Når denne klient er færdig og fuldt udgivet, så vil alt indhold fra Origin bliver overført til den nye klient.

Der er ingen finansielle ændringer for brugerne, og det kræver heller ikke noget ekstra at kunne spille spil gennem den nye klient - dette er blot en del af deres rebranding.

EA Desktop

EA begyndte tilbage i september 2020 deres beta test version og har i skrivende stund ikke nogen dato for den fulde udgivelse.

Lige pt. er klienten stadig i beta (test) versionen, som alle frit kan downloade - har du downloadet spil gennem Origin, behøver du ikke at geninstallere dem, men kan blot starte dem fra EA Desktop.

Eftersom den nye klient ikke er fuldt udgivet endnu, så kan du stadig skifte mellem Origin og EA Desktop klienten (som mere eller mindre kan det samme - den ene er bare nyere), men de kan dog ikke være åbne på samme tid.

Hvordan bruger man Origin?

Når du bruger Origin har du mulighed for at købe og downloade enkelte spil gennem klienten - det er mere eller mindre bare en online butik for spil, hvor størstedelen af spillene kommer fra EA selv.

Derudover har du også mulighed for at købe forskellige abonnementer som hver giver sine fordele.

Når du har et abonnement, vil du kunne downloade alle spil der er tilgængelige for det givne abonnement, og være i stand at spille dem som hvis du havde købt dem.

Når dit abonnement så udløber, vil du ikke være i stand til at kunne spille dem mere, også selvom du har installeret dem på din maskine - medmindre du selvfølgelig fornyer dit medlemskab. 

Hvad koster Origin?

At downloade Origin klienten er gratis, men herfra koster det selvfølgelig penge at købe diverse spil.

Du kan som sagt få 2 forskellige abonnementer, nemlig EA Play og EA Play Pro - de forskellige fordele og prisen på de enkelte abonnementer kan du se nedenfor:

Hvordan installerer man Origin?

Du kan downloade Origins klient til både PC og Mac.

Installationen foregår på præcis samme måde, som når du downloader et hvilket som helst andet program på de respektive operativsystemer.

Download klienten her

Når du har åbnet installationsfilen spørger programmet om du vil installere Origin, og her skal du trykke på knappen “Installér Origin” som vist i billedet herunder.

Installér Origin

Nu bliver du videresendt til en side hvor du har en række valgmuligheder, og det er op til dig hvad du vælger og fravælger.

Hvis du er i tvivl kan du læse med herunder, hvor jeg forklarer hvad de forskellige valgmuligheder gør.

Valgmuligheder for installation af Origin

Installationsplacering

Installationsplacering giver dig mulighed for at vælge hvor du vil installere Origin samt alle de spil du installerer igennem Origin.

Du vil altid have mulighed for at ændre lokationen for de spil du installerer igennem Origin på et senere tidspunkt, men det er en god ide at finde det rette sted at installere dem fra start.

På den måde sørger du for at have en bedre struktur på din(e) harddisks.

Hvis du har 2 drev på din computer vil jeg anbefale, at du installerer Origin og alle dine spil på dit D-drev (sekundære drev).

På den måde sørger du for at have dine spil liggende på samme drev som dit styresystem samt de vigtigste programmer.

Hvis du derimod kun har ét drev til rådighed som mig, er det ikke nødvendigt at ændre placeringen.

Såfremt dette er tilfældet skal du være opmærksom på, at der er rigeligt med ledig plads på din harddisk, da computerspil ofte fylder meget.

Opret genvej på skrivebordet og i startmenuen

Jeg anbefaler at oprette en genvej både på skrivebordet og i startmenuen.

På den måde har du nem adgang til programmet, og du kan altid fjerne genvejen senere, hvis du ikke bruger den.

Opdatér automatisk Origin og mine spil

Om du vil opdatere Origin og dine spil automatisk er op til dig.

Det kan være en fordel at opdatere automatisk, hvis du altid har ubegrænset internet til rådighed.

Hvis du af og til bruger internettet på din telefon kan det være en ulempe, da Origin så kan bruge meget af din mobil data ved at opdatere spil.

Del hardware-oplysninger

Hvis du siger ja til at dele dine hardware oplysninger, kan Origin finde oplysninger om din computer.

Jeg anbefaler at fravælge dette, fordi det ikke er nødvendigt.

Det er altid en god idé ikke at give adgang til deling af dine oplysninger, hvis du ikke ved helt præcist hvilke oplysninger du giver adgang til.

Installer tekniske førstehåndsversioner af Origin

Det programmet spørger om her, er om du vil installere Beta versioner af programmet.

Beta versioner er testversioner af software, og kan forårsage diverse fejl og mangler, så hvis du ikke ønsker at møde potentielle fejl i programmet, bør du fravælge dette.

Hvis du derimod ønsker de nyeste opdateringer så snart de er tilgængelige, og ikke har noget imod at prøve testversionerne af, kan du få muligheden for det ved at sige ja til førstehåndsversioner af Origin.

Origins slutbrugerlicensaftale

For at du kan fortsætte med installationen, skal du sige ja til at have læst og accepteret Origins slutbrugerlicensaftale.

Du kan læse den ved at klikke på linket som findes i installationsprogrammet.

Når du har valgt hvad du vil, skal du klikke “Fortsæt” hvorefter du vil blive videresendt til installationen af Origin som vist på billedet herunder.

Installering af Origin er i gang

Når installationen er færdig bliver du bedt om enten at logge ind eller oprette en EA bruger, dette vil være din bruger til Origin.

Efter du har oprettet dig som bruger, og bekræftet din e-mailadresse, kan du logge ind på Origin appen, og købe eller hente de spil du ønsker.

Hvordan opretter man en bruger på Origin?

Der er et par forskellige måder at oprette en EA (Origin) konto på.

  1. En af måderne er at du downloader den oficielle Origin klient fra origin.com. Efter du har downloadet Origin klienten skal du åbne den og trykke på “Opret en konto”, som kan findes i toppen ved siden af “Log ind” vinduet. 
  2. En anden måde at lave en EA konto på, er ved at du først laver en konto på ‘EA Help’ hjemmesiden, inden du installerer Origin klienten.
  3. Den tredje måde er at du laver en konto på Origin’s egen hjemmeside (Origin.com)
  4. Fjerde måde er at du åbner EA.com og klikker på det lille avatar ikon øverst i højre hjørne af hjemmesiden og derefter vælger “Opret konto”.

Hvilke spil er der på Origin?

Der findes utrolig mange spil tilgængeligt på Origin, de fleste er udgivet af EA selv, men ikke udelukkende - der er blandt andet populære spil som:

  • FIFA 21
  • The Sims 4
  • Anthem
  • Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Madden NFL 21

Du kan tjekke flere tilgængelige spil ud på Origin/EA's hjemmeside.

Derudover er der også nogle ‘free to play games’ (gratis spil) som er:

  • Apex Legends
  • Command & Conquer: Tiberium Alliances
  • Star Wars: The Old Republic

Hvor er Origin tilgængeligt?

Origin er tilgængeligt på både PC og Mac.

Der findes dog ikke en specifik app eller launcher på konsoller som PlayStation og Xbox, men du kan linke dine kontoer sammen, eftersom det er ejet af EA.

Der findes ikke en app, der ligesom Steams mobilapp, tillader dig at se hvilke af dine venner der er online, hvilket spil de er i gang med at spille eller skrive med dem.

Ifølge en ‘EA Community Manager’ så er der simpelthen ikke behov for en Origin-app, da man bare kan downloade det individuelle spil man har lyst til at spille, og hvis der er brug for at logge ind, kan du bruge din EA-konto.

Origin er tilgængeligt i stort set alle lande, dog med undtagelse af nogle få som eksempelvis Cuba, Iran, Nordkorea mm. - du kan se alle de utilgængelige lande her.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg