Print fra Smartphone/iPhone/iPad (Guide)

Det er ikke altid nemt at få printere til at virke, og slet ikke hvis det er din telefon man skal printe fra.

I dette indlæg vil jeg forklare hvordan du nemt kan printe fra din telefon, lige meget hvilken telefon og printer du har.

Hvordan printer man fra sin Smartphone/iPhone/iPad? Måden man printer fra sin mobile enhed afhænger meget af hvilken printer og hvilken telefon du har. Der findes apps der er lavet af de forskellige printer-producenter, som gør det meget nemmere at printe fra telefonen. Der er også en forskel på om man printer fra en telefon der bruger iOS eller Android.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan man printer fra sin telefon både med iOS og Android så læs med herunder.

De forskellige printer Apps

Om man printer fra en smartphone eller en tablet/iPad, så fungerer det på samme måde.

Langt de fleste printer producenter har lavet en app til deres printer, som vil gøre det væsentligt nemmere at printe ud fra telefonen.

Du finder app'en ved at gå ind i enten google play store eller app store, alt efter om du bruger en Apple telefon eller en Android telefon.

Her søger du så efter navnet på producenten af printeren. Det vil sige hvis du har en HP printer, så søger du efter “HP printer app”.

Når du så har fundet app'en, der passer til din printer, og har downloadet den, er du klar til at begynde at printe.

Sådan printer du fra en Apple enhed

Herunder vil der være en guide, som viser hvordan du kan printe fra din Apple enhed:

 1. Det første du skal gøre når du printer fra din Apple enhed er at hente app’en, der passer til din printer, inde på app store. Når du har hentet app’en der hører til din printer, er det nemmere for din enhed at finde printeren.
 2. Når du skal finde printeren er det vigtigt, at printeren og din Apple-enhed er på samme WiFi-forbindelse, da det ellers ikke er muligt for dem at skabe forbindelse.
 3. Du åbner så det dokument, billede eller hvad du vil printe. Her vil der være en knap der hedder “del”. Hvis man trykker på denne, vil der så være en mulighed der hedder print eller udskrivning. Hvis “del” knappen ikke er der, vil du kunne åbne en menu ved at trykke på menu ikonet, som vil være 3 horisontale prikker. Herfra vil du også få en mulighed der hedder print eller udskrivning.
 4. Når udskrivningssiden bliver åbnet, kan du så finde din printer derinde. Her vil du også have mulighed for at lave de sidste justeringer, inden du printer.

Sådan printer du fra en Android enhed

Herunder vil der være en guide, som fortæller hvordan du printer ud fra din Android enhed:

 1. Når du printer fra din Android-enhed, kan det være en fordel at hente app’en, der passer til din printer, inde på google play store. Når du har hentet app’en der hører til din printer, er det nemmere for din enhed at finde printeren.
 2. Dernæst skal din Android-enhed og din printer være på samme WiFi, før det er muligt for din Android-enhed at forbinde med printeren.
 3. Du åbner filen, dokumentet eller siden du ønsker at printe. Hvis det du vil printe ikke kan åbnes i Google Chrome, kan du benytte Google Drive, Sheets eller Docs til at åbne det.
 4. Når du har åbnet det der skal printes, vil du kunne åbne en menu ved at trykke menu ikonet, som er tre vertikale prikker. Herfra vil du kunne trykke print eller udskrivning.
  Hvis der ikke er nogen menu, vil du kunne trykke “del”, hvorfra du så vil få en mulighed der hedder print eller udskrivning.
 5. Når udskrivningssiden bliver åbnet, kan du så finde din printer derinde. Her vil du også have mulighed for at lave de sidste justeringer, inden du printer.

Printning via printerens app

I nogle tilfælde vil du igennem printerens app kunne udskrive dokumenter og filer.

Eksempelvis kan du med HP printere åbne app’en, og printe direkte fra den. Man åbner filen her, som skal printes inde i app’en, hvorefter man kan printe den.

Det kan derfor i nogle tilfælde være nemmere at printe direkte fra app'en, der passer til din printer.

Det er dog ikke ved alle printere, at dette vil være en mulighed.

Ofte stillede spørgsmål om printning fra telefon

Hvordan opretter jeg forbindelse fra min telefon til min printer?

De fleste printere bruger Wifi til at oprette forbindelse til den enhed, der printes fra. Det vil sige, at enheden du printer fra skal være forbundet til den samme WiFi, som printeren er. Nogle printere bruger dog BlueTooth forbindelse. Her skal man gå ind i BlueTooth indstillingerne på sin telefon og finde printeren her.

Hvad er WPS og hvor finder jeg det henne?

WPS er en protokol der oftest skal bruges under opsætningen af printeren, for at give den en kode. I langt de fleste tilfælde vil der være et klistermærke et sted på printeren, hvor denne kode vil stå. Den kan både være beskrevet som WPS, pin eller andet lignende.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg