Screenshot af Putlockers forside

Putlocker - Læs her hvorfor du ikke skal bruge Putlocker

Du kender måske til lovlige streamingtjenester såsom Netflix og Viaplay, men på nettet er der også en masse mindre lovlige tjenester, og Putlocker er en af dem.

Jeg har undersøgt hvad Putlocker er, samt hvilke risiko der er forbundet ved at benytte hjemmesiden, og det vil jeg fortælle dig meget mere om.

Hvad er Putlocker? Putlocker er en hjemmeside, med utallige kopi hjemmesider, som bruges til at streame film og serier gratis. De film og serier som er delt, er ofte blevet delt uden tilladelse, hvilket er et brud på ophavsretten. Putlocker har mange annoncer og pop-ups på hjemmesiden, hvori der kan være gemt virus.

Hvis du har lyst til at vide meget mere om hvad Putlocker er, og hvorfor du ikke bør bruge det, så læs med videre.

Hvad er Putlocker?

Putlocker er en hjemmeside, du kan bruge til at se film eller serier gratis.

Problemet er bare at mange af de film og serier som deles på Putlocker er blevet delt uden tilladelse, og dermed bryder ophavsretten.

Dette kan give juridiske problemer for brugere af hjemmesiden, også hvis du kommer til at trykke på noget ved en fejl.

Selve hjemmesiden har ændret sig flere gange, eftersom Putlocker har haft juridiske problemer med myndigheder i blandt andet USA, Storbritannien og Australien.

På trods af hjemmesiden er blevet lukket ned flere gange, så går der typisk kun et par timer, før en ny tilsvarende hjemmeside er oppe og køre, og kan tilgås via en anden URL.

Dette har også medført at der findes en masse kopi hjemmesider, og det vides ikke om de som startede den originale hjemmeside, står bag nogle af disse.

Hvad kan der ske hvis jeg bruger Putlocker?

Du håber måske at det eneste der kan ske når du bruger Putlocker, er at du kommer til at hygge dig helt vildt med en masse gratis serier og film, men det er desværre nok ikke realiteten.

Der kan desværre ske en masse negative ting, og det er blandt andet muligt at du kan få virus eller juridiske problemer.

Hvad der mere kan ske, og hvordan det kan ske, vil jeg uddybe herunder.

Virus

Du kan, uden du ved det, hente virus ned imens du sidder og ser en film eller serie på Putlocker.

Putlocker er fyldt med pop-ups og annoncer, nogle af dem er harmløse imens andre er fyldt med virus.

På den måde kan du risikere at få virus, hvis du kommer til at klikke på en pop-up, og det kan man jo nemt komme til, da de som navnet antyder, lige pludseligt popper op på skærmen.

Hvis du på trods af min advarsel, gerne vil fortsætte med at bruge Putlocker, så kan det være en god idé at installere en ad-blocker, som vil blokere disse annoncer og pop-ups.

Læs også: Hvad er Anti-Virus? » Er antivirusprogram nødvendigt i 2022?

Hacking

Hvis du har fået virus på din computer fra Putlocker, så er formålet med virussen højst sandsynligt at hacke dig.

Når du bliver hacket kan det være grundet forskellige ting, såsom at få fat i dine bankoplysninger og derigennem stjæle penge fra dig, eller få adgang til dine kontakter og sprede virus derigennem samt forsøge at hacke dem.

Nogle hackere kan også “overtage styringen” af din computere, og gå ind og slette billeder eller andre vigtige dokumenter, for derefter at kræve penge for at du får disse tilbage.

Det er aldrig en fornøjelse at blive hacket, og derfor bør du passe rigtigt godt på når du går ind på upålidelige hjemmesider som Putlocker.

Læs også: Hvad kan en hacker gøre? « Derfor skal du passe bedre på!

Kopi hjemmesider

Når Putlocker hjemmesiden lukkes ned, og du går ind på en kopi hjemmeside, så ved du reelt ikke hvilke intentioner vedkommende som har oprettet den hjemmeside har.

Det kan være, at det eneste mål med hjemmesiden er at få adgang til din computer, personlige oplysninger, og kontakter, med henblik på at sprede virus eller stjæle fra dig.

Du bør aldrig gå ind på en hjemmeside du ikke har tillid til, og du bør derfor heller ikke downloade eller uploade noget til hjemmesiden, da det i sidste ende kan få negative konsekvenser for dig.

Juridiske problemer grundet brud på ophavsretten

Rigtig mange af de film og serier som deles på Putlocker, er blevet delt uden tilladelse, hvilket betyder at ophavsretten brydes.

Dette kan give juridiske problemer, såfremt det kan spores tilbage til dig at du har været inde og bruge hjemmesiden.

I de fleste tilfælde vil dette kunne spores tilbage til dig, eftersom du tilgår hjemmesiden med din IP adresse, hvilket er lidt ligesom at efterlade et telefonnummer, så det er altså ikke særlig svært at finde ud af du har været inde på hjemmesiden.

Hvis du benytter dig en VPN til at kryptere dine data, for at gøre din online aktivitet så anonym som muligt, så er der stadig en chance for at det vil kunne spores tilbage til dig, jo mindre du benytter en VPN af høj kvalitet.

Det er de færreste som benytter VPN for at holde sine digitale fodspor anonyme, og selvom du bruger VPN er du ikke garanteret at denne er pålidelig og har en høj sikkerhed.

Der er altså stadig en mulighed for at du vil kunne få juridiske problemer grundet brud på ophavsretten. 

Læs også: Hvad er VPN og hvad bruges VPN til? Få svaret her!

Hvad kan jeg bruge i stedet for Putlocker?

Hvis du gerne vil bruge en hjemmeside tilsvarende Putlocker, så har jeg desværre dårligt nyt til dig, da en tilsvarende hjemmeside højst sandsynligt er lige så risikofyldt at benytte.

Der vil altså stadig være en stor chance for at du bryder ophavsretten og/eller får virus.

Gode gratis alternative streamingtjenester er Viafree, DR TV, Rakuten TV, Youtube, eller Filmstriben.

Hvis du er villig til at betale for at se film og serier, så kan du overveje nogle af de tilgængelige streamingtjenester der er i Danmark, som der ofte også er en gratis prøveperiode på.

Nogle af de mest populære streamingtjenester i DK er…

  • C More
  • Viaplay
  • Netflix
  • HBO Nordic
  • Disney+
  • Hayu
  • Discovery+
  • TV2 Play

Disse tjenester vil du kunne se, uden at risikere at få virus eller bryde ophavsretten.

Ofte stillede spørgsmål om Putlocker

Er Putlocker ulovligt?

Mange lande mener at Putlocker bryder ophavsretten, eftersom en stor del af de film og serier som er tilgængelige på hjemmesiden, er blevet delt uden tilladelse, hvilket er ulovligt.

Du kan risikere, ved at bruge Putlocker, at du bryder loven.

Er det sikkert at bruge Putlocker?

Når du bruger Putlocker, kan du risikere at du får virus eller at du bryder ophavsretten.

Du bør have dette med i dine overvejelser når du bruger Putlocker, for selvom det er gratis, kan det få negative konsekvenser for dig senere.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg