Sådan får du bedre WiFi dækning! - WiFi forstærker med kabel

Dårlig internetforbindelse er nok noget de fleste af os kender til eller har oplevet og det sætter vores tålmodighed på prøve. 

Hvordan får jeg bedre WiFi signal? Du kan få bedre Wi-Fi signal i hjemmet med en Wi-Fi forstærker, som forstærker det Wi-Fi signal din router udsender. 

Vil du vide hvad en WiFi forstærker kan gøre for dig eller blive klogere på hvad en Wi-Fi repeater er, så kan du læse med her i indlægget hvor vi blandt andet giver dig 4 gode grunde til at anskaffe dig en Wi-Fi forstærker. 

Hvad er en Wi-Fi Forstærker?

Kært barn har mange navne og det har en Wi-Fi forstærker også, derfor er det ikke sikkert du har hørt navnet Wi-Fi forstærker men du har måske hørt et af disse navne: 

  • Wifi repeater
  • Wifi forstærker
  • Wifi booster
  • Wifi extender
  • Internet forstærker
  • Wifi forlænger
  • Netværk forstærker
  • Signalforstærker til Wifi

Det kan måske være forvirrende at vide hvad der er hvad, men i bund og grund gør de alle det samme, da de hjælper til at du får bedre internetforbindelse over dit Wi-Fi. 

Wi-Fi forstærkere booster dit eksisterende Wi-Fi i dit hjem ved at modtage det trådløse signal fra din router og så gentager den signalet, så du kan få dit internet til at række ud til alle kroge af dit hjem. 

En internet forstærker kan komme i forskellige typer, som en væg plug-in der skal sættes i stik i væggen eller som stående forstærker der kan stå på gulv, bord, osv. 

Når du køber en Wi-Fi repeater, er det en god ide at placere den et sted midt imellem din router og det sted der ikke modtager Wi-Fi, da du på den måde får mest ud af din Wi-Fi repeater. 

Du kan nemlig ikke placere din Wi-Fi repeater der hvor du ikke får Wi-Fi signal, for så kan din repeater heller ikke opfange signalet og dermed kan den heller ikke forstærke dit Wi-Fi signal. 

Mange Wi-Fi repeatere tilbyder en medfølgende app der giver dig mulighed for at følge med i repeaterens rækkevidde og giver dig adgang til at ændre indstillingerne for den. 

Hvis du køber en forstærker bør du sørger for at den kan nå samme Wi-Fi hastighed som din router, så hvis din router eksempelvis opnå en hastighed af 1200 Mbps, skal du sørger for at din forstærker også kan nå op på 1200 Mbps for at maximere det boost du får fra forstærkeren.

For hvis din router kan nå 1200 Mbps og du har et internet abonnement der understøtter den hastighed, så nytter det ikke noget at forstærkeren kun kan nå en hastighed af 300 Mbps, for så får du ikke det fulde udbytte af dit internet i den del af huset hvor forstærkeren skal kunne sende signal til. 

At dit Wi-Fi er dårligt behøver ikke at betyde din router eller internet pakke er dårlig, der kan nemlig være mange ting der kan forstyrrer dit Wi-Fi signal og dermed svækker signalet.

Ting der kan være i vejen for Wi-Fi signalet er, døre, vægge, gulve, vinduer og metal eksempelvis i form af elkedler, brødrister, ovne osv. derfor er køkkenet også et helt udelukket sted at placere sin router, også selvom man skulle have et køkken der ligger centralt i huset, som ellers ville være en oplagt placering for en router. 

Opsætning af Wi-Fi forstærker

Hvis du har en plug-in Wi-Fi forstærker, skal du allerførst sætte den i en stikkontakt i væggen for at du kan finde den på din enhed. 

Når du har fundet netværket og valgt det, vil den typisk give dig beskeden “ingen netværk”, eller sende dig direkte til en side hvor du kan logge på som administrator og derfra indstille din Wi-Fi forstærker.  

Selve opsætningen af en Wi-fi forstærker tager ikke lang tid og kræver ikke meget før din repeater er oppe og køre, men vi anbefaler at du læser den medfølgende manual, der ligger i æsken med din Wi-Fi forstærker når du køber den, da der er forskellige opsætninger af Wi-Fi forstærker enheder. 

Wi-Fi forstærker med kabel

Du kan med fordel forbinde dit modem med din Wi-Fi forstærker via et Ethernet kabel. 

Dette giver dig endnu bedre dækning og forbedre din forstærkers signal endnu mere, da den har direkte adgang til netværket og ikke bliver forstyrret af vægge eller andet når den skal opfange signalet fra routeren. 

Langt de fleste Wi-Fi forstærkere har en ethernet indgang, så du kan koble et kabel fra den og over til din router, så de bliver forbundet.

Hvis du er i tvivl om hvilket internet kabel du skal vælge, kan du med fordel se vores meget forklarende video herunder:

4 Gode grunde til at få en Wi-Fi forstærker

Mangler du en god grund til at forstærke dit Wi-Fi? Så giver vi dig her 4 gode grunde til at anskaffe sig en Wi-Fi Forstærker. 

1.Mange enheder betyder dårligere loading tid.

Vi lever i en meget digital tid hvor vi har mange forskellige enheder der skal kobles på Wi-Fi. 

I mange hjem har hver person i familien sin egen smartphone og computer, måske også en tablet eller flere i hjemmet, Smart TV i stuen, i soveværelset, måske også i børneværelserne, og et hav af andre tech-enheder der sluger Wi-Fi signalet. 

Når en router oplever meget trafik på Wi-Fi netværket, kan det blive meget langsomt og i nogle tilfælde vil det slet ikke loade det indhold du beder den om.

Hvis du opdager at Wi-Fi signalet bliver svagere jo flere enheder der er koblet til Wi-Fi netværket, så kan en forstærker være noget for dig. 

En Wi-Fi forstærker kan være en stor hjælp til at håndtere de mange enheder, da det bliver mere fordelt imellem forstærkeren og routeren. 

2. Du bor i et hus med flere etager

Langt de fleste der bor i hus med kælder eller overetage har nok deres router i stueetagen og måske oplever man at Wi-Fi ikke når helt op på værelserne ovenpå eller helt ned i kælderrummene. 

Der er nemlig mange forhindringer i vejen med både gulve og vægge, der kan gå ind og forstyrre signalet. 

Ikke nok med at det kan være svært at modtage din routers signal når du er i en kælder, så kan det også være rigtig svært at få signal til mobiltelefonen, da det er svært for signaler fra mobilmaster at nå igennem til kælderrum. 

Her er Wi-Fi forstærkere super smarte så man kan få gavn af Wi-Fi netværket i hele huset, så man ikke er nødsaget til at opholde sig i stueetagen konstant, for at modtage mobilmast- eller router- signal. 

3. Ingen Wi-Fi forbindelse i haven

Om sommeren vil man måske gerne nyde godt af det gode vejr med lidt musik fra sin streamingtjeneste, så er det altså bare super træls når musikken hakker fordi dit Wi-Fi ikke når udenfor hvor du er. 

Igen kan en Wi-Fi forstærker altså være en hjælp til at nå ud til dig når du sidder i din have. 

4.Du bor i et stort eller meget langt hus

Hvis du bor i et stort hus eller et hus der er meget langt kan det være svært for signalet at nå ud i hele huset, lige som hvis du bor i et hus med flere etager.

Der kan især være dårligt signal hvis routeren er installeret i den ene ende af huset, det gør det svært for signalet at nå til den anden ende af bygningen hvis der er langt og/eller mange forhindringer mellem, i form af vægge, døre og møbler.   

En forstærker kan hjælpe dig med at nå alle ender og kroge af huset, så Wi-Fi forbindelse ikke kun kan fås i en ende af huset. 

Har du brug for flere tips til bedre WiFi forbindelse? Så kan du læse vores indlæg 9 tips til bedre WiFi i hjemmet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg