Segboard gokart sæt til børn - Sådan fungerer det (Guide)

Måske har du allerede givet dit barn et segboard eller har i sinde at gøre det, så kan du nu gøre oplevelsen endnu sjovere for dem, ved at forvandle deres segboard til en gokart.

Hvad er en segboard gokart? Segboard gokart er en gokart uden baghjul, men med et hjul foran som kan påsættes et segboard, for at forvandle boardet til en elektronisk gokart der bliver drevet frem af segboardet.

Er du blevet nysgerrig på at vide mere om gokart til segboard, så læs med her i indlægget hvor vi tager dig igennem hvad det sjove segboard tilbehør kan og hvordan man bruger det. 

Hvordan fungere gokart til segboard?

Gokart til segboard er en gokart uden baghjul, som kan spændes fast på dit segboard så det fungere som baghjulene på gokarten og derved bliver den styret af segboardet.

Karten består typisk af et sæde, to håndtag, et på hver side af sædet, fodstøtter til at sætte sine fødder op på når man kører og en justerbar stang der forbinder sæde og fodstøtte, samt forhjulet som sidder lige under fodstøtten.

De fleste gokarts til segboards kan justeres og indstilles så den passer til højden på personen der bruger den.


Typiske sættes gokarten på segboardet med seler eller en rem som føres rundt om segboardet og spændes fast med en spændemekanisme.

Normalt er gokarten også udstyret med en form for hak der gør at karten kan sættes i hak ned over segboardet for bedre sikkerhed og stabilitet.

Gokarten er et tilbehør til segboard og skal derfor købes separat fra segboardet.

Det er super nemt at montere gokarten og den kan nemt sættes på og aftages igen, så det er ikke en permanent tilføjelse til ens segboard, så du kan nemt bruge dit segboard med eller uden.

Før du køber segboard gokart skal du sikre dig at den passer til din segboard model, så du ikke køber en der ikke kan påsættes dit segboard.

Nogle segboards har håndtag i midten af boardet eller andre unikke designs der gør at de ikke passer med de fleste gokart modeller, så derfor skal man være særligt opmærksom på dette, før man køber gokart tilbehøret til sit segboard.

En segboard gokart kører ved at man spænder segboardet sikkert fast, sætter sig og løfter håndtagene og så starter segboardet med at køre.

Du kan dreje ved at skubbe på en af håndtagene, alt efter hvilken side du ønsker at dreje til selvfølgelig, her skubber du på modsatte side af den retning du ønsker at dreje til.

Udover at sikre dig at tilbehøret passer til dit segboard, er det også en god ide at sikre sig kvaliteten af ens segboard, især hvis du ikke allerede har købt den.

Det er en god ide at sikre sig at ens segboard er godt lavet af noget solidt materiale og har nogle hjul der kan sikre en mere behagelig køretur.

Hvad er max vægt for en segboard gokart? 

Max vægten for gokarten er den samme som for det segboard du køre på, så vægtkapaciteten ændres altså ikke med dette tilbehør.

Hvor hurtigt kan en segboard gokart køre?

Den kan køre med samme maxhastighed som dit segboard, men farten påvirkes selvfølgelig også af førerens vægt.

De fleste segboards har cirka en gennemsnitshastighed på 8 km/t og nogle har en max hastighed på 10-12 km/t

Segboard gokart til børn - det skal du være opmærksom på

Hvis dit barn er blevet træt af deres segboards eller bare ikke kan mestre balance på et, så er en segboard gokart til børn et super godt tilbehør for at puste nyt liv i et segboard.

Det giver en helt anden oplevelse af segboardet med et gokart tilbehør og derfor kan det være med til at gøre et gammelt segboard sjovt igen.

Gokarten til segboard er især smart til mindre børn, som måske ikke har den rette balance til at stå på segboard.

Her er gokart sættet smart, da det ikke kræver balance, men blot at personen sidder ned og styrer retningen med gokarten.

Du skal dog være opmærksom på at ikke alle segboard gokarts nødvendigvis passer til meget små segboards lavet til helt små børn, så her skal du igen lige sikre dig at gokarten passer til segboard modellen.

Langt de fleste gokarts til segboard kan tilpasses til børn, så det burde ikke være svært at finde en der passer dit barn.

Hvis dit barn er teenager og meget høj kan de fleste gokarts også klare det, men der findes segboard gokarts som er særligt lavet til høje personer, så man burde kunne finde en gokart til enhver i familien.

Du skal være opmærksom på at segboards ikke må bruges på offentlige veje og det gælder selvfølgelig også når den er omdannet til en gokart.

Husk at udstyre dit barn med en cykelhjelm når de bruger segboard karten for en ekstra sikkerhed.

Et gokart tilbehør til segboard koster typisk omkring 350-700 kr. men der findes også nogle få avancerede designs som koster flere tusinde kroner.

Med en gokart til segboard er du næsten garanteret mange timers sjov for dit barn eller dig selv.

Du kan læse meget mere om segboards i vores indlæg Hvad er et segboard? Få vores komplette guide til segboards!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg