Let anvendelige mobiltelefoner til ældre

Let anvendelige mobiltelefoner til ældre

baseret på 0 bedømmelser

➞ uden at gå på kompromis med funktionalitet og design

Med alderen kan det blive en udfordring at forholde sig til den foranderlige teknologi, smartphones og touchskærme, især når øjnene og motorikken måske ikke er så skarp, som den plejede. Det behøver dog ikke være en hindring for at kunne holde kontakten med børn eller børnebørn – og være med på noderne.En række gode bud på mobiltelefoner til ældre har nemlig ramt markedet og nyder stadig stigende popularitet. Termet ’ældremobil’ er heller ikke ensbetydende med store, tunge og klodsede bud på en mobiltelefon. Mange af ældremobilerne i dag minder faktisk om helt ordinære mobiltelefoner, som du kender fra gadebilledets ungdom.

Vi har testet nogle af tidens tendenser inden for verdenen af ældremobiler og vejleder dig gennem junglen af nymoderne teknologi i forståelig indpakning. Vi har udvalgt to fantastiske modeller, der hver især har sine fordele og som passer til to forskellige teknologiske kendskabsgrader, nemlig Doro 8040 og Denver Senior 

Doro – Klassikeren i nye klæder

doro mobil til senior

Det mest velkendte mærke inden for seniortelefoner er Doro, som ligeledes har været på markedet i mange år. Doro anbefales ligeledes af Ældresagen og det er ikke uden grund. Doro har produceret en række gamle kendinge, men har for nyligt taget et skridt ud af deres komfortzone. Virksomheden har sågar begivet sig ud i smartphones.

Vi har testet det nyeste skud på stammen, nemlig en Doro 8040. Modellen er en nyfortolkning af den traditionelle smartphone og indeholder derfor de samme muligheder som en traditionel smartphone med dertilhørende internetadgang, mulighed for både e-mail, Google Play og de apps, du sædvanligvis kender fra smartphones. Den skiller sig ud idet den har tre fysiske knapper, en til applikationer, en til ’Hjem’ og en til ’Tilbage’. Det hjælper navigationen og du vil let kunne finde rundt i Doro 8040s funktioner, uanset din teknologiske kunnen.

Doro 8040 er god til dig, som aldrig har haft en smartphone før eller som har brug for at skifte den mere avancerede smartphone ud med noget lettere anvendeligt. Med den usædvanligt store skærm kan du altid følge med i hvad der sker og lyden på telefonen er specialdesignet til at imødekomme dig, der anvender høreapparat.

Telefonen har tre primære funktioner tilgængelige fra hovedskærmen – ’Ring op’, ’Vis’ og ’Send’. Det er derfor de tre eneste funktioner du skal forholde dig til, når du tænder telefonen. Du kan let tilføje kontakter, som du via ’Ring Op’ kan kontakte med et enkelt klik – Ikke noget med at fumle med virtuelle taster eller smarte genveje. Det er helt enkelt. Knappen ’Send’ giver dig mulighed for at sende SMSer eller filer til dine nærmeste, igen med ét enkelt klik. 

Simplicitet og sikkerhed

Simpliciteten af Doro 8040, som er opgraderingen af 8030-modellen, er klart den største force. En anden stor fordel ved netop denne Doro-smartphone er, at den ikke går på kompromis med de teknologiske værktøjer, som en traditionel smartphone tilbyder. Du kan selv sammensætte den kombination af applikationer, du ønsker at anvende og i hvilken teknologisk grad du ønskes udfordret ved brugen. Har du udelukkende brug for at kunne foretage hurtige opkald eller sende en SMS, kan du indrette telefonen således. Ønsker du derimod også at have adgang til nettet eller optage videoer, er der ligeledes mulighed for dette – Selvfølgelig tilgængeligt i samme letforståelige og anvendelige design.

Dertil kommer der en række smarte funktioner, som er typiske at finde på ældretelefoner, nemlig den direkte adgang til nødopkald og muligheden for at slå GPS til. De to fungerer sammen. Således kan du forbinde med dine nærmeste, som derved har mulighed for at se hvor du befinder dig, hvis du ringer nødopkald til de officielle myndigheder eller til din familie. Det er en kæmpe tryghedsforanstaltning, som gør Doro 8040 til et værdifuldt værktøj hvis du skulle komme til skade når du er ude af hjemmet. Din familie eller myndighederne kan dermed let komme dig til hjælp via tryghedsalarmen. Med en standbytid på 550 timer behøver du heller ikke frygte, at du pludselig står uden strøm på telefonen. Du kan tilmed tale i op til 28 timer på én enkelt opladning, hvilket gør Doro 8040 til et særdeles godt bud til dig, der altid ønsker at være tilgængelig. 

Hvorfor Doro?

Doro 8040 er med andre ord en rigtig god begynder-telefon, som lader dig foretage alle dine sædvanlige elektroniske gøremål, men i et stilrent og let anvendeligt design med den store skærm, de tre fysiske knapper og den utroligt simple smart-menu. Med Doro Manager kan du i samarbejde med din familie indstille GPS og tryghedsknap, så du aldrig har dine nærmeste mere end et klik væk – Uanset hvor du er. Dette gør Doro 8040, alt i alt, til en rigtig smart ældretelefon. 

Denver Senior – den nye dreng i klassen

denver senior mobil

Et andet godt bud på en tidssvarende og højfunktionel seniortelefon er Denvers Senior model, som er en klaptelefon, som vi kender dem. Dette er praktisk idet du ikke risikerer at fejltaste når mobiltelefonen ligger i lommen eller roder rundt i tasken.

Dette er ikke en smartphone, men en ældremobil i den mere traditionelle forstand. Mobiltelefonen har et traditionelt tastatur med fremtrædende fysiske taster, som du kender dem fra ældre mobiltelefoner eller sågar fastnettelefoner. Med en vægt på blot 78 gram, er den kompakte ældretelefon let at have med i lommen eller håndtasken, men stadig stor nok til, at den ikke bliver væk på natbordet.

Denver har desuden, ligesom Doro-modellen, let tilgang til nødopkald fra forsiden af mobiltelefonen. Skulle uheldet være ude, kan du med et enkelt klik sende en alarm ud og få hjælp. Derudover kan du via telefonens kontakt-system vælge 2 favorit-kontakter, som du med ét enkelt klik automatisk ringer op til.

Du kan ligeledes indkode op til 5 SOS-numre i telefonens lagringsystem, hvorpå du med ét klik kan give direkte besked til de udvalgte kontakter. Denne funktion yder stor tryghed, hvis du skulle falde eller på anden vis komme til skade og have brug for hjælp. Når en af dine kontakter besvarer dit opkald, har du mulighed for at svare kontakt-løst og få svar via dine højtalere. Skulle du have slået dig således du ikke har fysisk mulighed for at holde telefonen, kan du altså stadig få hjælp. 

Mobiltelefoni som du kender den

Fysisk er Denver-mobilen ligeledes bruger- og ældrevenlig. Den to-delte mobiltelefon har en stor LCD-skærm og store visuelle ikoner som gør, at du sagtens kan følge med på telefonens skærm selvom øjnene har set bedre dage. Slutteligt har du adgang til lommelygte og Bluetooth, hvis du ønsker at anvende disse.

Med en standby-tid på godt 180 timer er Denver Senior optimal for dig, der ikke ønsker at bære rundt på en upraktisk oplader. Du lader mobiltelefonen op i den medfølgende stander og kan på en fuld opladning tale uafbrudt i 120 minutter, før telefonen atter skal tilsluttes strøm.

Denver Senior er en rigtig god telefon til dig, der ikke er særlig sikker i den teknologiske færden, men alligevel ønsker at være i let kontakt med omverdenen og som ønsker en høj grad af personlig tryghed, hvad enten du færdes ude eller i hjemmet. Derved giver den også mange fordele for dig, som kun bruger mobilen til at ringe til dine nærmeste og som nødvendigvis ikke har behov for, at tjekke e-mails eller tage billeder, men som stadig ønsker lang batterilevetid og en funktionel mobiltelefon. 

Så hvad skal jeg vælge?

På trods af, at de anmeldte modeller er vidt forskellige, tjener de begge samme overordnede formål – De lader ældre anvende moderne teknologi, men på deres egne præmisser. Inden du kaster dig ud i at erhverve dig en ældretelefon, enten til dig selv, dine forældre eller dine bedsteforældre, er det derfor en god ide at vurdere, hvilket teknologisk stadie du eller de befinder sig på samt hvilke essentielle behov, som ældretelefonen skal opfylde.

Doro 8040 tilbyder moderne teknologi i forståelig smartphone-indpakning, mens Denver Senior er en mere traditionel ældretelefon, der opfylder de mest nødvendige behov til fulde. Der er derfor ingen definitiv vinder af ældremobiler – Det afhænger ganske enkelt af smag og behag, men én ting er sikkert: Markedet for ældretelefoner er i fremgang og der bliver konstant udviklet på øget simplicitet og brugervenlighed, som ikke går på kompromis med hverken sikkerhed eller kvalitet – og her finder du to bud, som vi bestemt mener er et kig værd!

Skriv en kommentar
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
30 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007