Billede af TV taget af avXperten

Skjul kabler til TV - Få styr på ledningerne uden problemer!

Går du hver dag og kigger på de mange løse ledninger som efterhånden har viklet sig ind og hobet sig op i dine elektroniske opsætninger i hjemmet? Så er du kommet til det helt rette indlæg.

Der findes nemlig en utrolig nem og billig løsning til at få styr på de mange ledninger og kabler som ligger spredt og viklet ind i både TV setups med DVD afspiller, computer opsætninger, køkkenmaskiner osv.

Læs videre for at få en masse nyttig information omkring hvordan du nemmere kan samle de mange ledninger og kabler dit hjem, og skabe en god orden og et nemt overblik i dine elektroniske opsætninger i hjemmet.

Kabelskjulere - gem kablerne af vejen

Den bedste, og billigste måde at gemme sine mange kabler til TV, og andre enheder, er ved blot at bruge en kabelskjuler.

Med kabelskjulere, kabelholdere, kabelsamlere osv. får du mulighed for at gemme og samle din kabler på en optimal måde som giver din opsætning et meget pænere og renere udseende, samt gør det meget nemmere at holde styr på hvilke ledninger går hvor hen.

Med kabelskjulere får dine elektroniske opsætninger i hjemmet et mere stilrent udtryk, og gør det nemmer at holder styr på det hele.

Udover at skjule dine kabler og ledninger, beskytter de smarte kabelskjulere dem også mod skader, fx fra støvsuger, husdyr, nysgerrige børn osv.

Prisen er også som regel meget lav, da de fleste kabelskjulere faktisk er utrolig simple i deres design samt materialevalg.

Få en kabelskjuler i alle afskygninger

Der findes en masse forskellige slags kabelskjulere, og for at gøre det lidt nemmere får du herunder en hurtig gennemgang af de forskellige typer, samt hvad de er gode til.

Husk altid at undersøge hvilken type kabelskjuler du har brug for, da de hver især kan noget forskelligt som gør dem egnet til visse opsætninger.

Læs mere om de forskellige typer af kabelskjulere og holdere herunder:

  • Kabelbakke i alu eller plast - Kabelbakker i plast eller aluminium er en slags skinne hvor du kan gemme diverse kabler og ledninger bag. Denne type kabelskjuler bruges primært langs en væg enten nede ved listerne i gulvhøjde, eller vertikalt langs væggen og op bag et fjernsyn, en radio eller lignende som hænger på væggen. Kabelbakken samler dine kabler og camouflere dem op ad væggen så de ikke ligger og roder og ser uhensigtsmæssige ud.
  • Kabelkanal - En kabelkanal minder meget om en kabelbakke, men er i stedet en smule mere omfattende. Du kan med de fleste kabelkanaler selv sammensætte længden samt hvor mange sider der skal være dækket.
  • Kabelbinder - Det ligger nok meget åbenlyst i navnet, og ja en kabelbinder er blot et værktøj til at binde diverse kabler sammen. Disse kabelbindere er udstyret med en lille velcro strip som gør det nemt at åbne og lukke dem uden problemer. Kabelbindere er meget populære i store virksomheder og kontorer hvor der hele tiden er brug for at binde kabler sammen, da de kan købes i store ruller på helt op til 25 meter.
  • Kabelstrømpe - En kabelstrømpe er en form for blanding af en kabelbinder og en kabelbakke. Du får den samme mobilitet som med kabelbindere, men dine ledninger vil også være helt beskyttet af strømpen. Strømpen er udstyret med velcro så du frit kan tilføje og fjerne kabler og ledninger løbende.
  • Kabelholder - Kabelholdere bruges ofte til at holde styr på ledninger som ligger langs væggen eller langs møbler. Disse holdere sættes fast og kan derefter holde fat i en ledning eller et kabel som går igennem diverse rum. De bruges oftest til kabler som er lokaliseret på stedet uden for skade fare, da deres eneste formål er at holde kablet på plads.
  • Strips - Ja strips må siges at være en form for universalløsning, og de kan simpelthen bruges til ufattelig mange ting. Enhver elektriker vil nok fortælle dig at strips er det bedste værktøj, og det gælder især til at holde styr på kablerne. Med de trofaste strips kan du frit samle dine kabler, dog kan de kun bruges én enkelt gang og er derfor ofte erstattet af de andre mere genanvendelige løsninger.
  • Kabel nummerering - Som en lille ekstra tilføjelse til diverse kabelskjulere kan du få smarte kabel nummereringer. Dette gør det muligt at holde styr på kabler i de helt store opsætninger hvor de kan være svært at holde overblikket.

Kabelsamler til TV der hænger på væg

Hvis du har en TV opsætning hvor dit TV hænger på et tv-ophæng på væggen, bør du vælge den rette kabelsamler til at holde styr på kablerne.

Dette er især vigtigt til opsætninger på væg, da kablerne ellers hænger meget uhensigtsmæssigt under dit TV.

I stedet for at der hænger en lang række kabler ned fra dit TV på væggen, kan du med en kabelsamler få dem alle samlet på ét område, så der kun hænger én enkelt ledning ned under dit Tv.

Dette giver dit TV-setup et meget bedre udseende, og gør det desuden meget nemmere at skifte kabler i fremtiden, da de ikke vikler sig sammen.

Når du vil skifte et kabel kan du blot åbne for din kabelsamler, finde det rette kabel og koble det fra dit TV og din DVD afspiller, eller anden enhed den er koblet til.

Alternativ løsning - Byg ledningerne ind i væggen

Hvis du ønsker at gemme dine kabler og ledninger helt væk, findes der næppe en bedre måde at gøre det på end at bygge dem ind i væggen i din bolig.

Dette har dog nogle fordele og ulemper som du bør overveje nøje inden du går igang.

Det må siges at være den bedste måde at gemme kabler på, da de bogstaveligt talt er helt gemt, udover det lille hul de kommer ud af for at forbinde til dine enheder i hjemmet.

Dog skal du være opmærksom på at det ikke er nemt at lave om på en installation i væggen, og det kræver ofte hjælp udefra, som næppe er billigt.

Denne form for opsætning bruges typisk af personer der er helt sikre på at deres forskellige enheder skal stå det samme sted hele tiden.

Dette gælder derfor især TV, køkkenapparater, radiosystemer og alle andre permanente enheder du kunne forestille dig i hjemmet.

Vær derfor altid helt sikker på at du har valgt den rette position inden du udfører en opsætning med kabler og ledninger i din væg.

Fordelen ved kabelskjulere er netop at de nemt kan flyttes og rykkes rundt omkring i din bolig, men modsat en opsætning i væggen er de ikke fuldstændig gemt, men dog meget tæt på.

Kabler kan også skjules en smule ved brug af et TV vægbeslag, som typisk sidder utrolig tæt på væggen.

Du kan læse mere om hvordan kabler kan bygges ind i væggen her i dette indlæg: (Guide) Byg HDMI Kabel ind i Væggen - Dette skal du være opmærksom på!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg