billede af sonos højttaler taget af avXperten

Alt om Sonos » Komplet opsætnings- og installationsguide

Mange kender nok efterhånden til Sonos, som er en virksomhed der producerer mange forskellige typer trådløse højttalere, som kan få hele hjemmet til at hænge sammen.

I dette indlæg vil jeg forklare hvordan Sonos virker, hvordan du sætter dit Sonos anlæg op, samt hvordan du får dit Sonos system til at hænge sammen.

Hvad er Sonos? Sonos er en virksomhed, som producerer en lang række trådløse højttalere, der er designet til at have en god lydkvalitet, samtidig med at de har en stor brugervenlighed. Sonos højtalere er lavet, så du kan have en højttaler i hvert rum i dit hus, hvor højttalerne så er forbundet på samme system.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan Sonos virker og hvordan du sætter dine Sonos højttalere op, så læs med herunder.

Sådan virker Sonos

Sonos er et trådløst hjemmelydssystem, der giver dig muligheden for at streame musik, podcasts og andre former for lydindhold.

Du kan streame lydindholdet du har lyst til at høre, derfra hvor du plejer, da du med Sonos kan streame fra hvilken som helst streamingtjeneste du vil.

Sonos virker ved at du kan forbinde en eller flere Sonos højttalere sammen via dit WiFi-netværk.

Herfra kan du så via en app, som du kan downloade på din smartphone, styre Sonos-systemet.

I gennem appen kan du styre, hvilke højttalere der skal spille, samt hvor højt de hver især skal spille. Det er derfor også muligt at spille forskelligt lydindhold på forskellige højttalere på samme tid.

Derudover vil du også kunne få alle højttalerne til at synkronisere, så de spiller det samme lydindhold perfekt synkroniseret.

Sonos er altså perfekt til dig der gerne vil have højttalere i forskellige rum af huset, og samtidig have fuld kontrol over alle højttalerne fra en app.

Sådan sætter du Sonos op

Sonos er et forholdsvis enkelt og nemt system når det gælder opsætningen af det. Det kan dog altid være lidt kompliceret at finde ud af hvordan man lige skal gøre, hvis man lige har købt Sonos.

Derfor vil der herunder være en guide til hvordan du nemt og hurtigt kan få sat din Sonos op, så du kan komme i gang med at høre det lydindhold du gerne vil.

#1 Pak ud og sæt til

Det første du skal gøre er at pakke din nye Sonos højttaler ud af indpakningen, og finde ud af hvilket rum og hvor i rummet højttaleren skal stå.

Hvis din Sonos højttaler skal køre over dit WiFi-netværk, er det vigtigt, at du er opmærksom på at du stiller den et sted hvor den kan få forbindelse til dit WiFi-netværk.

Når du har fundet stedet den skal stå, så sætter du højttaleren til strøm med det strømkabel der har fulgt med den. Når højttaleren lyser grøn, så er den klar til opsætningen.

#2 Download Sonos app’en

Du kan med Sonos styre alle dine højttalere fra en styrecentral som er en app, som du både kan downloade på din computer og smartphone.

Hvis du vil downloade app’en på din telefon, så går du ind på Google Play store eller Apple App Store, alt efter om du har en Android eller Apple smartphone. Her søger du så efter Sonos og finder så app’en, som er styrecentral for dine højttalere.

Hvis du vil downloade styrecentralen på din computer, så kan du gå ind på Sonos hjemmeside, hvor det vil være muligt at finde en download knap til styrecentralen.

#3 Vælg din type af opsætning

Når du har installeret appen, skal du åbne den og trykke på 'Konfigurer et nyt Sonos-system'. Du bliver spurgt, hvilken slags opsætning du vil gennemgå.

Hvis du ikke bruger et Ethernet-kabel, og du ikke har købt en Sonos Boost, skal du trykke på 'Standardopsætning' - dette for alle, der forbinder via et Wi-Fi-netværk.

#4 Vælg dine højttalere

Hvis din smartphone, tablet eller computer er forbundet til Wi-Fi-netværket, bør du kunne se alle tilgængelige Sonos-højttalere, der er i dit hjem.

Hvis du har flere højttalere, kan du vælge, hvilken du vil opsætte først, ved at stryge mellem dem på din skærm.

#5 Sæt dine højttalere i “Join”- tilstand

Når du har valgt hvilken af dine højttalere der skal opsættes, så vil app’en bede dig om at trykke på et par knapper på højttaleren på samme tid. Hvilke knapper det er, der skal trykkes på afhænger af hvilken højttaler du har.

Dette vil oprette et midlertidigt WiFi-netværk, som din enhed kan oprette forbindelse til, så opsætningen kan fungere.

#6 Forbind din højttaler til WiFi-netværk

Når du har trykket på de knapper, som app’en har fortalt dig, du skal trykke på, så vil du kunne høre en lyd fra din højttaler, og den vil give et orange lys. App’en vil så bede dig om at bekræfte at du ser det orange lys.

Når du har bekræftet det, vil app’en begynde at konfigurere med højttaleren, og derfra vil app’en stort set klare opsætningen for dig.

#7 Opsæt andre højttalere

Hvis du har mere end en højttaler, der skal sætte op, kan du så gå igennem den samme proces med de andre højttalere, du har.

Du skal dog være opmærksom på, at opsætningen kan variere en smule mellem de forskellige versioner af Sonos højttalere der er.

Sådan bruger du Bluetooth med din Sonos højttaler

Sonos har en række små nemt transportable højttalere, som du kan have med på farten. Derfor er det også essentielt at kunne forbinde til disse højttalere med bluetooth, da man ikke har et WiFi-netværk når man er på farten.

Det er dog værd at være opmærksom på, at mange af Sonos højttalerne skal igennem den ovenstående opsætning, før det vil være muligt at forbinde til den via bluetooth.

Derfor er der herunder en guide til hvordan du sætter din Sonos højttaler op med bluetooth, så du kan høre musik i andre steder end dit hjem:

  1. Find bluetooth-knappen - På din højttaler vil der være en knap, som giver adgang til bluetooth. På nogle versioner vil der være et bluetooth mærke ved knappen. Denne knap skal du holde nede indtil højttaleren giver en lyd og den begynder at blinke blåt.
  2. Find din højttaler - Nu vil højttaleren være i gang med at søge efter bluetooth forbindelser. Du går med den enhed, du vil forbinde højttaleren, så ind på bluetooth og finder højtaleren.
  3. Forbind med din højttaler - Når du har fundet din højttaler opretter du så forbindelse med den, hvorefter højtaleren vil give en lyd og lyset vil skifte til at være konstant blå, når forbindelsen er oprettet.

Når du nu har opsat din højttaler med Bluetooth, kan du nu have din højttaler med derhen hvor du vil. 

Hvad er en Sonos Bridge?

En Sonos Bridge er et produkt fra Sonos der vil sikre dig en bedre forbindelse når du spiller musik fra din Sonos højttaler over dit WiFi-netværk.

Det er en lille klods, som du kan forbinde med din WiFi-router. Bridgen vil så automatisk kunne finde dine Sonos højttalere når den er forbundet med dit WiFi-netværk.

Når bridgen automatisk har fundet dine Sonos højttalere, vil den så kunne give et stærkere WiFi signal til dine Sonos højttalere, end hvis de havde kørt over det normale WiFi-netværk.

Dette er specielt brugbart, hvis du har et stort hus, hvor WiFi-netværket ikke dækker alle rum i huset lige godt. Her vil bridgen kunne sørge for, at alle dine Sonos højttalere vil kunne få en god og stabil forbindelse til netværket.

Ofte stillede spørgsmål om Sonos højttalere

Hvordan forbinder jeg min Sonos til mit TV?

Sonos har lavet en højttaler specielt til TV. Det er en kompakt TV-soundbar, som har en god lydkvalitet og en masse brugbare funktioner. Denne højttaler hedder en Sonos Beam. En Sonos Beam skal konfigureres med Sonos app’en, ligesom alle andre Sonos højttalere. Derudover skal Sonos Beam også tilsluttes til TV’et med et HDMI-kabel.

Er det nødvendigt at have en Sonos Bridge?

Det kan være en fordel, at bruge en Sonos Bridge, hvis dit trådløse netværk ikke kan nå ud i alle rum af huset. Det er dog på ingen måder en nødvendighed, at have en Sonos Bridge, da du sagtens bare kan koble dine Sonos højttalere direkte til din internet router.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg