Alle køb kan byttes til 15. marts 2022 - Bestil før 22. dec og få pakken før jul!

Alt om Soundbars - Funktioner, Priser & Opsætning

En soundbar er en genial enhed som kan gøre lyden i dit TV-setup helt fantastisk.

I dette indlæg kan du få en masse informationer om hvordan denne type enhed fungerer, samt hvorfor det kan være en fordel at anskaffe sig en soundbar til dit fjernsyn.

Hvad er en soundbar? En soundbar er en type højttalersystem, som kobles til dit fjernsyn for at øge dens lydkvalitet i stor grad. Soundbars kan kobles til direkte i dit fjernsyn, både med kabel eller trådløst, og har ofte en medfølgende subwoofer så lyden er helt perfekt på alle punkter.

Læs meget mere om soundbars herunder, hvor jeg gennemgår alle de vigtige informationer du bør vide om soundbars.

Hvad er en Soundbar helt præcist?

En soundbar er egentlig meget simpel i dens funktion.

Den fungerer som en ekstern højttaler, som du kan koble til dit fjernsyn, og gøre lydkvaliteten og niveauet meget bedre.

Soundbars er typisk designet i aflange designs, så de nemt kan sættes foran eller lige under skærmen på dit fjernsyn.

Dette giver en bredere lyd og mere “fyldig” kvalitet i lyden fra dit fjernsyn, som er en stor fordel når du skal se film og serier, eller endda høre musik.

Hvis du ikke er tilhænger af headsets og høretelefoner, kan en soundbar også bruges til computeren, for at give en høj kvalitet af lyd ud i rummet.

Hvordan virker en Soundbar?

For at gøre det mest simpelt, kan en soundbar beskrives som en højttaler, dog med lidt mere kraft pakket i én enhed end normale højttalere.

De fleste soundbars består teknisk set af op til 7, eller flere, forskellige højttalere i én, som hver især kan skyde lyd ud i rummet på en bestemt måde.

Hver af disse højttalere skyder lyden ud forskellige steder, så det giver en fornemmelse af surround sound, selvom soundbaren kun står lige foran dig/dit fjernsyn.

Det kan næsten virke som ren magi første gang man prøver en soundbar, da mange er vant til surround sound, som kræver højttalere i alle hjørner af rummet for at give denne form for lyd.

Ofre man en god sum penge på en god soundbar, vil forskellen fra et normalt surround sound system være forholdsvis lille, og man kan dermed spare en masse plads og besvær, da man ikke skal installere højttalere i alle hjørner af stuen.

Hvordan tilslutter man en Soundbar til sit TV?

Soundbars er utrolig nemme at installere i langt de fleste tilfælde.

Måden du forbinder den til dit TV på kan dog variere, afhængigt af om den er trådløs eller ej.

  1. Hvis du har en soundbar med bluetooth forbindelse, skal du forbinde den til dit TV via bluetooth, og typisk sætte den til et strømstik for at bruge den.
  2. Normale soundbars sættes typisk til dit fjernsyn via HDMI, Optisk kabel eller AUX, som alle giver lyd til soundbaren fra dit TV.
  3. Når du har forbundet soundbaren til fjernsynet, vil alt lyden fra medierne på dit TV blive afspillet gennem soundbarens højttalere.
  4. Når soundbaren er tilsluttet, bør du gå til dit TVs lydinstillinger, og sikre dig at den foretrukne lydkilde er din nyligt tilsluttede soundbar.

Hvad Koster en Soundbar?

Soundbars fås i alverdens former, størrelser og kvalitet.

Prisen er derfor meget svingende, og afhænger i stor grad af ting som mærket, kvaliteten, specielle funktioner og den overordnede efterspørgsel.

Overordnet set kan prisen på en soundbar variere fra alt mellem 500 kr. Og op til mange tusinde kroner på over 15.000 kr.

Den pris du vælger vil ofte afspejle kvaliteten, derfor bør du altid undersøge nøje inden du vælger en soundbar, så du er sikker på du får den helt rette.

Der kan sagtens være funktioner som du ikke har brug for, som du kan fravælge og dermed spare lidt penge når du køber ren soundbar.

5 Funktioner du kan forvente af en Soundbar

Herunder har vi samlet et par af de forskellige funktioner du kan forvente med en Soundbar.

Disse er blot overordnede smarte funktioner, som udover selve den gode lyd, kan gøre oplevelsen endnu bedre med en Soundbar.

#1 - Soundbar med vægbeslag

Hvis du har et fjernsyn som hænger på væggen, skal du ikke bekymre dig om hvorvidt du kan bruge en soundbar eller ej.

Der findes nemlig soundbars som kan monteres under dit fjernsyn på væggen, så du også kan nyde bedre lyd til tv-setups der gør brug af fjernsyn på vægbeslag.

Denne type soundbar monteres på væggen lidt på samme måde som et vægbeslag til et TV, dog ofte endnu nemmere, da der er færre skruer og lidt mindre dele at arbejde med.

Når du har monteret den, vil den fungerer som en solid højttaler under dit fjernsyn, så du får fantastisk lyd ud i rummet fra væggen.

#2 - Soundbar med fjernbetjening

Nogle soundbars tænder automatisk når du tænder dit fjernsyn, mens andre kan både dette, samt styres med en fjernbetjening.

Typisk betyder det, at du får lidt flere funktioner med i købet, da fjernbetjeningen ikke er nødvendig til blot at tænde og slukke for din soundbar.

Det kan fx være en måde at styre diverse ekstra funktioner på, fx forskellige apps, hvordan lyden agere i rummet og mange flere ting.

#3 - Soundbar med 3D lyd

Nogle soundbars gør det muligt at tage lydkvaliteten til et helt ekstremt niveau.

Denne type teknologi kaldes ofte 3D lyd, og er især kendt pga. “Dolby Atmos” som er en grundlæggende teknologi der har gjort denne form for lyd mulig.

Her er en illustration af hvordan teknologier som Dolby Atmos fungerer med en soundbar:

Eksempel på en soundbar med Dolby Atmos

Soundbaren udsender lyd til forskellige sider, og også op og ned, for at give en stor spredning af lyd.

Denne lyd vil ramme objekter i lokalet, så lyden til sidst samler sig omkring dig i din sofa, lænestol eller andre steder som du har sat soundbaren op til at ramme.

Dette giver en form for omsluttende lyd, som i stor grad minder om surround sound, også selvom du ikke har højttalere i alle hjørner af rummet.

Dolby Atmos er med andre ord en genial teknologi, som faktisk omdanner din soundbar til en form for surround sound system, som typisk også er meget billigere end at skulle opsætte et komplet surround sound system i stuen.

Det skal dog siges, at selv med denne teknologi, vil et avanceret surround sound system stadig være den absolut bedste løsning, hvis du ønsker helt perfekt lyd til dit TV-setup derhjemme.

#4 - Soundbar med Google Assistant/Stemmestyring

De helt moderne versioner af soundbars, er kompatible med det såkaldte “Smart Home” fænomen.

Smart home er en betegnelse som bruges omkring enheder i hjemmet, som kan styres fra en central hub, og ofte ved hjælp af din stemme.

Du har sikker hørt om “Amazon Alexa”, “Google Home” og alle de andre Smart Home hubs, som kan styre diverse enheder i din bolig.

Det samme gælder denne type soundbars, hvor du blot med stammen kan tænde/slukke eller justere på lydniveau, åbne diverse apps og meget mere.

#5 - Soundbar med indbygget Chromecast & Apps

Udvalgte soundbars har en række smarte indbyggede funktioner.

Det kan fx være en soundbar som har indbygget chromecast, så du slipper for at skulle tilslutte din egen til fjernsynet.

Derudover kan du også finde soundbars som understøtter andre apps, fx spotify, så du kan afspille musik direkte på soundbaren.

Mange soundbars tillader også at du kan koble din smartphone eller tablet til den, så lyden fra de medier du afspiller på disse enheder bliver afspillet gennem soundbaren.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg