7 tips der forlænger batteritiden på din Android telefon

Der er ikke noget mere irriterende end hvis din telefons batterilevetid er minimal. At skulle oplade sin telefon i tide og utide gør den ikke særligt mobil, og hvis du altid skal huske at have en oplader med overalt, så kan det godt gå hen og blive lidt af en belastning.

Det er ikke altid lige let at finde en stikkontakt, hvis du for eksempel er ude og rejse, og så er det heller ikke sikkert at din oplader passer i de stikkontakter du så finder. Men der er heldigvis hjælp at hente igennem disse 7 tips om, hvordan du forlænger din batteritid på din Android telefon. 

1. Slå Automatisk lysstyrke til

Den største synder, når det kommer til at dræne din Android telefons batteri, er skærmen. Derfor er det en god ide at skrue ned for lysstyrken, hvis den er sat til højeste lysstyrke.

Du kan få adgang til lysstyrken på to måder.

Enten stryger du over skærmen oppefra og ned to gange. Her kan du så justere lysstyrken manuelt, sådan den også er tilpasset det mest behagelige niveau for dine øjne.

Du kan også åbne Indstillinger – Skærm og så enten manuelt justere lysstyrken eller slå Auto-juster lysstyrke til. 

2. Slå Wi-Fi, Bluetooth og GPS fra

Wi-Fi, Bluetooth og GPS bruger også meget strøm, da de konstant er i gang med at holde øje med, hvor du og mulige tilslutninger i nærheden er. Er du ikke automatisk tilsluttet en Wi-Fi forbindelse, så vil telefonen ustandseligt lede efter mulige signaler. Det samme gælder Bluetooth og GPS.

Du kan slukke alle tre ved at stryge over skærmen fra toppen og så henholdsvis slukke for Wi-Fi, GPS (Placering) og Bluetooth.

Så sparer du allerede noget strøm der. 

3. Luk apps der bruger lokationsservicen

Apps, så som Google Maps, der benytter sig af lokationsservicen, er også store strømslugere, og kan med fordel lukkes ned, når du ikke bruger dem.

Du kan få en oversigt over de senest brugte apps og hvor meget strøm de bruger ved at trykke på Indstillinger – Batteri eller Indstillinger – Enhedsvedligeholdelse – Batteri alt efter hvilken version af Android du kører.

Du kan så vælge dem, der bruger mest strøm ved at trykke på cirklen foran hver app og så trykke på ’Spar Strøm’ knappen.

Dermed sættes disse apps i søvntilstand og bruger dermed langt mindre strøm. 

4. Sluk for push, mails osv.

Bruger du for eksempel Facebook appen på din telefon, så har du nok også bemærket at du får beskeder, når der dukker en ny post op på din side. Det er hvad der kaldes push-beskeder, og det er ikke kun Facebook der benytter sig af det.

Push beskeder er teknisk set ikke nødvendige, og dem kan du med fordel slukke for, så din telefon ikke bruger unødig strøm på at modtage dem. Push meddelelser kan som regel kun ændres igennem hver enkelt app.

Det samme gælder mail. Har du sat en mail app op på din telefon, så kan du med fordel ændre på, hvor ofte du bliver notificeret om nye mails. For det er ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig, at telefonen tjekker hver 5. minut om du har fået en ny mail.

Generelt er det en god ide at undertrykke alt, hvad der opdaterer selvstændigt, hvilket du kan gøre ved at slå strømbesparelse til.

Dette gør du ved at stryge fingeren over skærmen oppefra og ned to gange, hvor du så kan aktivere ’Strømbesparelse’. 

5. Brug ikke animerede baggrunde

Det kan være fristende at bruge animerede baggrunde på telefonen. Det ser jo smart ud, hvis du for eksempel har en baggrund med dalende sne om vinteren, eller en baggrund med faldende blade til efteråret osv., men det tærer på batteriet.

Derfor er det en god ide at bruge stillbilleder eller ensfarvet baggrund.

Du kan ændre din baggrund under Indstillinger – Baggrunde og temaer og vælge en der, eller du kan finde et billede du selv har taget som baggrund.

Tryk på Galleri og vælg det billede du gerne vil bruge. Tryk så på de tre prikker i højre øverste hjørne og vælg Angiv som baggrund. Så kan du vælge om du vil benytte det som enten startskærm, låseskærm eller begge dele. Lad være med at aktivere bevægelseseffekten. 

6. Brug Wi-Fi i stedet for 4G

Når du har adgang til Wi-Fi, så benyt dette i stedet for mobildata. Du kan slå mobildata fra ved at stryge fingeren ned over skærmen fra toppen, og så slå mobildata fra der.

Det er altid en god ide at benytte sig af Wi-Fi forbindelser, hvor man kan komme til det. Dog skal det helst være sikrede forbindelser. I f.eks. S-toget eller i nogle regional og Intercitytog kan du benytte Wi-Fi, hvor du skal oprette en konto og logge på med brugernavn og password.

Åbne Wi-Fi netværk, hvor du kan logge på uden kode er usikre. Du kan naturligvis godt bruge dem, hvis du lige skal undersøge noget, men brug dem ikke til personlige data og slå dem helst fra så snart du har brugt dem. 

7. Brug 3G I stedet for 4G

Det er en god ide at bruge 3G/2G i stedet for at bruge 4G/LTE, da 4G har en tendens til at bruge mere strøm, fordi den leverer meget højere hastigheder end 3G. Til gengæld bruger 3G ikke så meget strøm.

Du kan få adgang til at ændre hvilken type netværk du benytter ved at trykke Indstillinger – Forbindelse – Mobile Netværk – Netværkstilstand.

Her kan du så vælge imellem LTE/3G/2G, 3G/2G, Kun 3G og Kun 2G. Vælg enten 3G/2G eller Kun 3G.

Du vil nok også bemærke at din telefons forbindelse til netværket bliver stærkere, men det er nu mest fordi 4G stadig kun er til data, så uanset om du foretrækker 4G eller 3G, så vil telefonen skiftet automatisk til 3G når du ringer.

Har du altså ikke behov for de hurtige forbindelser, så kan du lige så godt bruge 3G/2G nettet indtil den dag hvor 4G også kan bruges til at ringe på.

Mangler du nyt udstyr til din smartphone? Hos avXperten har vi et hav af diverse elektroniske kompeneter. Se nogen af dem her:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg