Tårnventilator eller Gulvventilator? Her er forskellen!

I sommermånederne er en god ventilator uundværlig. Men hvilken ventilator skal man vælge? En ventilator er ikke bare en ventilator. Der findes mange forskellige typer.

Du kan få en bordventilator, gulvventilator og tårnventilator. Hvis du køber en god ventilator eller blæser kan du hurtigt skabe en mere behagelig temperatur og luftcirkulation, der afkøler kroppen.

Men hvad er egentlig forskellen på en tårnventilator og en gulvventilator? Her har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde den bedste ventilator til dit behov.

Vi forklare også forskellen på disse 2 enheder, samt andre køleenheder, i videoen herunder:

Tårnventilator eller Gulvventilator? (Køberguide)

Fælles for ventilatorer i alle størrelser og udformninger er, at de skaber større luftcirkulation i rummet. De kan ikke køle luften ned, men fordi luften bevæger sig mere, får det en afkølende effekt på kroppen.

En ventilator skaber det, som kaldes Wind Chill Factor, som er en indikator for hvordan afkølingen føles, når vinden blæser varmen væk fra overfladen af din hud. Ventilatoren blæser fjerner altså varmen fra din hud, hvilket opleves som afkølende.

Det er designet (og altså måden blæseren virker på), der afgør om man kalder det en gulvventilator eller en tårnventilator.

Der findes mange forskellige typer af ventalitorer. Vi har gennemgået hele vores sortiment og skrevet om, hvilken der er bedst. Læs artiklen her » Bedste ventilator 

Tårnventilatoren har et højt smalt design

En tårnventilator kaldes også en tower ventilator, og har typisk et mere tyndt og diskret design i forhold til de andre ventilatorer, fordi den ikke har den store udvendige fane, til at skabe luftcirkulation.

En tårnventilator er også generelt mere lydsvag en de andre ventilatortyper, om end moderne ventilatorer alle er meget støjsvage.

En god ventilator skal være kraftig nok til at kunne skabe rigelig luftcirkulation, så du hurtigt kan skabe et mere behageligt indeklima. Ventilatorer er billige og meget praktiske og fås i flere forskellige varianter.

Bordventilator og gulvventilator har stor fane

De traditionelle bord- og gulvventilator er let genkendelige på deres store fane, som blæser luften rundt i lokalet. Bordventilatoren er typisk en mindre ventilator som passer til at afkøle en enkelt person i et rum.

Gulvventilatorerne fungerer på samme måde, men er lidt større og beregnet til at stå på gulvet.

På nogle modeller kan højden justeres, så den passer præcist til dit behov. Sidder du og arbejder kan gulvventilatoren stilles ved siden af dig eller bag bordet, så du får den fulde effekt af luftcirkulationen.

Gulvventilatorer er typisk lidt kraftigere end bordventilatorerne og har lidt større faner på 30-40 cm, så derfor er gulvventilatorer effektive over et større område. Gulvventilatorerne fås med flere forskellige hastighedsniveauer.

Gulvventilatorer er nogle af de mest traditionelle ventilatorer, der findes på markedet. De minder meget om en bordventilator men med en højere fod, som ventilatorerne står på og som på nogle modeller kan justeres i højden.

Kig efter om enheden har oscillerende effekt

Som tidligere nævnt virker ventilatorer ved at cirkulere luften i rummet. Ventilationen foregår fysisk ved at faner drejer rundt, så der skabes en luftstrøm. Luftstrømmen sætter gang i luften i rummet, så man får den afkølende effekt. Derfor er det nyttigt hvis ventilatoren har oscillerende effekt.

Kig derfor efter om ventilatoren har oscillerende effekt. Oscillerende effekt betyder at ventilatoren ikke blot blæser luften i én bestemt retning, men har en lille motor, så den drejer fanen. På den måde spreder den luftstrømmen over et større område.

Her er forskellen på en gulvventilator og en tårnventilator

En tårnventilator er egentlig også en gulvventilator, da den også er beregnet til at stå på gulvet, men der er alligevel nogle forskelle. Blæserne fungerer ens ved at cirkulere luften rundt i stuen.

Men hvor en bord- og gulvventilator i princippet er en blæser/vifte i et stativ, så har en tårnventilator et højt og smalt kabinet, hvor der skabes en luftstrøm i hele højden, som den derefter kan blæses ud fra en større overflade end ventilatorer med vifte. På den måde kan den dække hele stuen.

Nogle tårnventilatorer har timer og fjernbetjening, så du kan programmere den til at slukke efter et stykke tid. Du kan også bruge en tårnventilator i soveværelset, da den for det første ikke fylder ret meget, og for det andet er mere lydløs end en gulvventilator.

Med fjernbetjeningen kan du  tænde den uden at skulle stå op, hvis der bliver for varmt i rummet.

I moderne hjem betyder designet meget. En tårnventilator er beregnet til at stå på gulvet, og den har ikke den store propel som almindelige gulvventilatorer har, og er derfor mere diskret at have stående.

En tårnventilator er en høj tårnformet ventilator, der står på en base hvor den oscillerer uden at enheden drejer fysisk. Den er luftudgangen der peger luften i forskellig retning.

En lille indgang giver luften mulighed for at blive trukket ind i ventilatoren, som blæses ud i en vinkel, så den på grund af højden får et bredere dækningsområde hvor den cirkulerer den kølige luft.

I modsætning til en almindelig blæser, hvor propellen flytter luften vandret, bevæger bladene på en tårnblæser luften op og ned ad søjlen.

Lær hvad forskellen er på Aircondition og luftkøling!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg