Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 38%
Hvad er et termisk kamera? Termiske kameraer til Smartphone

Hvad er et termisk kamera? Termiske kameraer til Smartphone

baseret på 0 bedømmelser

Kan du mærke træk i dit hjem? Så er et termisk kamera måske løsningen for dig

Hvad er et termisk kamera? Et termisk kamera er kort fortalt, et kamera der opfanger kulde og varme via infrarød energi. Kameraet sender et termogram til din skærm, hvor du kan se varmeforholdene. Man kan få termiske kameraer som kan tilkobles Smartphones via app. 

Har du undret dig over, hvad et termisk kamera er? Hvordan man bruger det, hvordan det virker og om du kan få det til din smartphone? Så læs med her.

Hvad er et termisk kamera?

Et termisk kamera er et varmesøgende kamera, som kan tage billeder af varmeforhold.  

Kameraet kan se udsving, som for eksempel træk og lokalisere problemet.

Et termisk kamera opfanger forskellige former for infrarød energi og sender et termogram til din skærm.

På termogrammet, kan du se udsving i farve, alt efter den kulde og varme det termiske kamera har opfanget. Jo mørkere farve jo koldere er det, og er det næsten hvidt er det meget varmt.

Hvordan virker et termisk kamera?

Et termisk kamera virker på den måde at det opfanger ting, man ikke kan se, med det blotte øje.

Et termisk kamera kan se kulde ned til -20 grader og varme op til 400 grader. Derfra genereres der et termogram, hvorfra man kan aflæse varmeforholdene.

Det termiske kamera kan se forskel på varmeforholdene helt ned til 0,3 til 0,1 grader.

Da et termisk kamera reagere på varme og kulde, kan det derfor også bruges i mørke. Grundet den teknologiske udvikling er det ikke længere kun til professionelt brug. Man kan nu også få et termisk kamera til privat brug.

Har du en smartphone enten IOS eller Android, kan mange termiske kameraer tilkobles via app og USB-C eller lightning stik.

Hvad bruger man et termisk kamera til?

Hvad bruger man et termisk kamera til?

Man bruger et termisk kamera til at finde kulde og varme. Det kan være at du har på fornemmelse at det trækker fra dit vindue eller gulvvarmen ikke fungere ordentligt, over hele din bolig.   

Et termisk kamera kan bruges til at inspicere inden døre, for eksempel ydervægge, el installationer, ventilationssystemer og lækage på vandrør, defekte radiatorer  mm.

5 professioner som bruger et termisk kamera, som værktøj i job 

Nedenfor ses 5 professioner, der benytter sig af et termisk kamera, som en del af deres job.

  • El installatører/teknikker, benytter sig af et termisk kamera til at se om fx el installationerne ikke overopheder og dermed er korrekt udført. Ydermere for at tjekke at deres eget arbejde lever op til kravene.
  • Brandmænd bruger to typer af et termisk kamera, et til når de går ind i en fx brændende bygning. Her er deres hjelm udstyret med et termisk kamera. Dette er for at kunne lokalisere hvor det brænder. Det viser dermed varme forskellen, hvilket er vigtigt da man ikke kan se i røgfyldte rum. Det andet termiske kamera bruger brandmænd til at lave eftersyn.
  • Energikonsulenter benytter sig af et termisk kamera til fx at måle tætheden af et hjem. Dette kunne være om boligen er rigtig isoleret, eller om der skabes kuldebroer om vinduerne.
  • Bygningssagkyndige bruger et termisk kamera til blandt andet at se hvor der kunne være problemer med isolering, kuldebroer eller fugt.
  • VVS installatøren bruger fx et termisk kamera, til at tjekke isolering af varmeinstallationer eller lækage på vandrør.

Termisk kamera til iPhone og Android

Helt almindelige mennesker har nu adgang til at tage termiske billeder og video, via de nye termiske kameraer der kan tilkobles din smartphone.

Et termisk kamera til iPhone og Android tilsluttes i oplader indgangen. Dette kræver at indgangen enten er lightning stik eller USB-C. 

Når det termiske kamera er indsat i din smartphone vil det installere sig selv, alt du skal gøre, er at installere den app der høre til dit termiske kamera. Appen er ikke altid en nødvendighed, men den har mange smarte features.

Når man køber et termisk kamera til Smartphone, skal man være opmærksom på, at man vælger den rette model. 

Et termisk kamera til iPhone er nemlig ikke det samme, som et termisk kamera til Android. Forskellen er stikket der skal i din smartphone. Enten er det lightning stik hvis det er til Iphone, og USB-C til Android.

App til termisk kamera 

Har man anskaffet sig et termisk kamera til Smartphone, hører der ofte en app med. Appen bruger man til at tilkoble sit termisk kamera til enten sin iPhone eller Android.

Der er mange apps, men man skal installere den app, der hører til det termiske kamera, man har. 

På app’en kan man gemme sine billeder, skifte farvekoden og meget mere. 

Det er derfor fordelagtigt at have en app til sit termiske kamera.

Hvem kan have gavn af et termisk kamera til privat brug

Overvejende er det alle husstande der kan have gavn af et termisk kamera. Uanset om du bor i eje eller leje bolig og om det er hus eller lejlighed.

Det termiske kamera giver dig mulighed for at isolere problemet og du kan på denne måde være heldig og spare penge. Både på din varmeregning og et eventuelt større renoveringsprojekt, alt efter hvilken udfordring du står med.

Man bruger det termiske kamera til at finde ud af hvor problemet stammer fra, fx om det er vinduet, der skaber kuldebroer eller om fugt i væggen.

Varer nævnt i dette indlæg

Skriv en kommentar
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007