Sådan tuner man et el-løbehjul » (Vigtige regler & info)

Hvis du er ejer af el-løbehjul eller måske går og overvejer at købe et, og tænker “hey, kan man egentlig tune et el løbehjul?” så er du kommet til det rette indlæg.

I dette indlæg går vi nemlig over hvordan et el løbehjul kan tunes, samt hvorfor det måske ikke er det bedste idé.

Er det tilladt at tune el-løbehjul? Tuning af el-løbehjul er i teorien tilladt, men udelukkende til el-løbehjul som bruges på privat grund. Kørsel på et tunet el-løbehjul i trafikken er ikke tilladt, hvis det kører over 20 km/t. Derudover kan det være farligt at justere på batterier og andet i elektriske løbehjul, hvis du ikke er erfaren på området.

Læs meget mere om el-løbehjul og hvorfor du bør genoverveje at tune dem hvis du har tænkt på dette, længere nede i indlægget her.

Hvordan tuner man et el-løbehjul?

Inden du læser videre i dette indlæg, er det vigtigt at informere om at brug af tunede el-løbehjul ikke er tilladt på de danske veje.

Ligesom med knallerter, biler og andre køretøjer er det altså ikke tilladt at bruge tunede versioner af disse i trafikken.

Du må dog godt tune fx dit løbehjul og bruge det på privat grund hvis du ønsker dette, ligesom personer gør med tunede biler til markræs osv.

Når det gælder el-løbehjul, eller el-køretøjer generelt er den mest oplagte måde at tune dem på i selve deres ydeevne, og mere specifikt deres batteri.

Tilføjer du et mere kraftigt batteri til dit el-løbehjul vil det altså kunne gøre det både hurtigere og muligvis også give det mere rækkevidde.

Dette er dog som sagt ikke noget der kan anbefales at pille ved, da batterier, modsat motorer kan være utrolig farlige at ændre på.

Derfor skal du ikke ændre på elektriske køretøjer

Der er en meget god grund til at batterier generelt set er designet til at være helt lukkede, og ikke kan ændres på uden brug af specifikke redskaber.

For batteriteknologien i den moderne verden er nemlig smart, men også farlig hvis man prøvet at modificere den uvidende.

Batterier er meget skrøbelige hvis du begynder at pille ved dem, og du må for alt i verden ikke prøve at åbne et batteri hvis du ikke ved hvad du laver.

Batterier indeholder nemlig ofte farlige substanser, som eksempelvis syre der kan være livsfarligt at få på huden.

Elektriske løbehjul er præcis det samme, du skal vide præcis hvad du laver, hvis du forsøger at ændre på deres tekniske opbygning, derfor fraråder vi det på det højeste.

Garantien på dit elektriske løbehjul forsvinder hvis du ændrer for meget på det

Udover at det ikke er tilladt at bruge modificerede løbehjul i trafikken, er en anden vigtig faktor selve garantien på dit løbehjul.

Det kan nemlig resultere i at din garanti eller returret bliver ugyldig når du ændrer for meget på et produkt som et el-løbehjul.

Hvis du eksempelvis har ændret eller udskiftet batteriet på løbehjulet, og dette bliver opdaget hvis du forsøger at returnere det, vil du højst sandsynlig miste din garanti.

Så hvis du ødelægger dit løbehjul fordi du har prøvet at tune det, har den sælger du har købt det hos for det meste ret til at fjerne garantien på produktet.

Tilladt tuning af el-løbehjul

Det er som sagt ikke tilladt at tune selve ydeevnen af dit el-løbehjul, men der findes andre måder at tune den på som kan være tilladt.

Dette gælder ting som blot ændrer designet/udseendet på dit løbehjul, og egentlig blot gør den lidt mere personlig.

Så længe du ikke ændrer på selve løbehjulets hastighed eller andre tekniske krav, er det fint at ændre på den.

Du skal dog sikre dig at de krævede lygter og reflekser ikke er gemt bag dine personlige tilføjelser.

Hvad kan man udstyre sit el-løbehjul med?

Det er egentlig blot din kreative fantasi der sætter grænser når det gælder personligt design af dit løbehjul.

Nogle producenter tillader helt personlige designs, hvor du eksempelvis kan få selve stellet malet i et personligt motiv.

Du kan også blot gøre det lidt mere simpelt, og tilføje nogle klistermærker eller selv male mønster på dit løbehjul.

Husk dog at du ikke må male over de reflekser og lygter som dit løbehjul skal være udstyret med, da dette ikke er tilladt.

Som hovedregel må du tilføje alt der ikke forringer løbehjulets væsentlige funktioner.

Så længe du følger retningslinjerne, er der egentlig frit spil i forhold til at designe dit løbehjul og gøre det lidt mere personligt end alle andres.

Dækker forsikring ved tunede el-løbehjul?

Du kan komme ud for at det ikke blot er en bøde du får hvis du bliver taget i at køre på et ikke-tilladt løbehjul, der kan nemlig også være andre omkostninger.

Dette gælder primært dine forsikringer, som altså ikke dækker hvis du bryder regler eller forårsager ulykker på dit løbehjul som er tunet.

Se mere specifikke informationer herunder:

Hvis du vil vide mere om reglerne for færdsel på el-løbehjul kan du læse vores blogindlæg:

Vi håber du fandt dette indlæg informativt, og blev lidt klogere på hvorfor det nok ikke er super smart at forsøge tuning af dit el-løbehjul!


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg