Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her! - Bliv kølet ned i sommervarmen.

Sådan Vælger du det Rette TV-kabel (Guide)

Står du og skal bruge et TV-kabel til dit nye TV, men ikke ved hvilket du skal vælge, da der findes så mange forskellige på markedet? Så er du kommet til det rette indlæg.

Hvilket TV-kabel skal jeg vælge? Vælg altid et tv-kabel/antennekabel med god isolering, så det ikke bliver let forstyrret af radioaktive støj. Undgå at kablet knækker med et vinklet kabel og vælg kabler i Klasse A, Klasse A+ eller Klasse A++ kabler, for det bedste resultat.

Hvis du vil vide mere om TV-kabler og hvordan du kan styrke din signalstyrke, så læs videre forneden hvor jeg også vil forklare hvorfor dit TV pixelerer.

Er der forskel på TV kabler og antennekabler?

Et antennekabel kan bruges i mange forskellige tilfælde. Det bruges f.eks. Til at overføre data fra stikdåsen til din router, der så udsender wifi rundt i hjemmet.

Derudover bruges det også til at lave et TV-stik, som bruges til at transmittere signal fra stikdåsen til dit fjernsyn, så du kan se diverse kanaler på TV’et.

Når folk snakker om antennekabler, så kan det være i et bredt omfang, da antennekablet i virkeligheden kan bruges meget fleksibelt.

Mange mennesker i dag kender ikke helt forskellen på disse to kabler, så derfor bliver de tit forvekslet med hinanden.

Den største forskel på de to kabler, er at antennekablet ikke rigtig har nogle stik i enden. Men kobler man man et F-connector/F-stik så bliver det til et TV-kabel.

Hvorfor pixelerer dit TV?

Hvis du oplever problemer med pixeleringer på dit TV, så kan det skyldes mange ting. De hyppigste problemer er forbundet med valget af det forkerte TV-kabel og tilhørende dele.

Der findes som sagt mange forskellige TV-kabler til forskellige priser. Mange mennesker tager desværre fejl og tænker, at alle kabler er ens. Så længe det kan vise billeder på TV’et.

Kvaliteten på dine TV-kabler afspejler kvaliteten på TV’et. Hvis du oplever pixeleringer eller langsomme forbindelse, så kan det være at det er tid til at skifte kabel.

Hvis du er en af de mange gør-det-selv personer og har lavet din egen samling af tv-kabler, så kan det være at du skal kigge efter en F-connector i god kvalitet i stedet.

Hvis du har flere fjernsyn i hjemmet, så har du nok også en fordeler. De er typisk lavet af plast og er ikke gode imod forstyrrelser. Overvej derfor en fordeler der er ordentligt afskærmet.

Det kan sommetider betale sig at kontakte TV-udbyderen for at få fikset problemet. Dog kan det koste dig, hvis de skal sende en tekniker ud, så bekræft med konsulenten inden.

Sådan får du det bedste TV signal

Først og fremmest er det vigtigt, at indstille dit TV til det rette signalinput. I dag kan man få TV signalet trådløst, via kabel og parabol. Så sørg for at TV’et er indstillet efter det rette.

De fleste normale TV-kabler er 5 mm tykke i dag, som var fine for et par år siden. Men som teknologien udvikler, så får vi flere enheder der bruger de trådløse signaler.

Det har også en stor indflydelse på TV-signalet. Derfor anbefales det nu at bruge 7 mm kabler, som er bedre forstærket imod disse trådløse forstyrrelser.

Udover tykkelsen på kablerne, så er der også forskelle på hvor afskærmet de er og hvilket materiale de er lavet af. Med to til tre afskærmninger og forgyldte stik er du godt dækket ind.

Hvis du har flere TV i hjemmet som er koblet op på en fordeler, så er det også vigtigt at vælge den rette fordeler. Større er ikke altid bedre, når det gælder fordeler.

Du burde kun have fordeler tilsvarende det antal TV du har i hjemmet. Har du f.eks. En seks-vejs fordeler til blot fire TV, så vil de sidste to skade mere end de vil gavne.

Selvom du ikke bruger de to sidste stik i fordeleren, så kan det stadig påvirke signalet i hele huset, da alt antennemateriel dæmper signalet.

Hvis du har en TV-pakke fra enten YouSee eller Stofa, så findes der kabler der er verificeret af de to udbyder, som er mere egnet til deres stikdåser i forhold til frekvenser og styrker.

5 ting du skal vide, før du køber et TV-kabel

Før du vælger et nyt TV-kabel, er der en række ting du bør foretage dig og overveje, så du er sikret den bedst mulige løsning.

#1 - Længden af kablet
Mål af hvor mange meter kabel, du faktisk skal bruge. Der er ingen grund til at have ekstra lange kabler flyde rundt på loftet eller lignende.

Jo længere kablet er, jo større chance er der for signaltab. Så køb kun det nødvendige længde af kablet, som du skal bruge. 

#2 - Flerlags kabler
Find ud af hvor der er mest radioaktiv støj i hjemmet. Der er f.eks. Meget radioaktiv støj fra teknikskabet, så hvis du har et TV i nærheden, så overvej flerlags kabler. 

#3 - Vinkelstik
Det er vigtigt at vælge et TV-kabel med det rette vinkel stik. Det er en god idé at vælge et vinklet stik, da kablet er følsom overfor for knæk og bøjninger. 

#4 - Research
Der kan være meget prisforskelle på kablerne, men det har ikke ens betydning med at de dyre kabler er meget bedre. Læs og sammenlign dem med andre.

#5 - Forgyldte stik
Som mange andre kabler, findes der falske forgyldte stik i forsøg på at hæve prisen, uden at det rent faktisk gør en forskel. Vær også opmærksom på disse. 

Gå derfor ikke på kompromis med prisen, når du skal vælge et TV-kabel, da det kan afgøre kvaliteten på dit TV, hvis du har flow-tv. 

Vi har et stort udvalg af TV-kabler på vores webshop, som du kan finde herunder.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg