Billede af TV taget af avXperten

Den ultimative guide til tv vægbeslag

Ud fra det faktum at fjernsyn i dag bliver tyndere og tyndere, så er det næsten et must at kunne hænge dem op på væggen.

Så står de ikke og fylder, og man kan stort set få fjernsynet til at smelte sammen med resten af kunsten, der hænger på væggene eller bare skabe et flot finish i rummet.

Der er mange forskellige typer beslag, der kan sikre at fjernsynet bliver hvor det er, og samtidig er det også muligt at få beslag, der giver mulighed for at trække fjernsynet ud fra væggen og dreje det, så det passer til den vinkel man nu lige skal bruge.

Der er forskellige vægbeslag til de forskellige tv-størrelser. Herunder kan du læse lidt om de forskellige slags. 

Ultraslim vægbeslag

Et ultraslim vægbeslag er en elegant løsning, der nærmest får fjernsynet til at smelte sammen med væggen.

Disse beslag kan fås til mange forskellige størrelser af TV’er og har forskellige muligheder.

Der er f.eks. et beslag med tilt, der giver fjernsynet en afstand fra væggen på kun 3,8 cm som minimum.

Tilt funktionen giver mulighed for at tilte fjernsynet 15 grader op og ned, hvilket giver god adgang til bagsiden, så det er nemt at sætte kabler til, samtidig med at fjernsynet sidder helt tæt ind til væggen, hvilket giver en flot finish.

Samtidig kan man både placere fjernsynet højere eller lavere end man normalt ville stille det, da man så kan tilte det op eller ned og dermed skabe en mere behagelig synsvinkel.

Ultraslim vægbeslag kan fås til 23-32 tommer og 32-60 tommer.

Derudover kan man også få beslaget med udtræk, som gør at fjernsynet kan trækkes helt ud til 62 cm fra væggen og har en minimum afstand på 7 cm til væggen, når det er klappet sammen.

Også dette beslag kan tiltes 15 grader op og ned og kan dreje hele 180 grader, så det dermed er nemt at placere skærmen i den ønskede synsvinkel.

Ultralim vægbeslag med udtræk kan fås til 23-37 tommer og 32-60 tommer.

Ønsker du blot at have dit TV hængene på væggen uden at kunne vippe eller dreje det, er der også beslag til dette. Disse beslag har en afstand af 1 cm fra væggen, og det er nemt at af- og påmontere skærmen.

Disse ultraslim vægbeslag fås til 23-32 tommer og 32-60 tommer.

Der er også andre modeller til større TV’er, nogle som giver mulighed for at dreje og tilte skærmen, men som dog ikke kan klappes sammen.

Du kan finde alle vores eksempler på ultra slim vægbeslag her: Ultra slim vægbeslag 

Standard vægbeslag

Man kan få vægbeslag til fjernsyn helt op til 80 tommer, som både kan klappes sammen, drejes og tiltes.

Der er også mulighed for at montere fjernsynet direkte på væggen med nogle små beslag, der dog stadig støtter fjernsynet og holder det på plads. Denne type vægbeslag har dog en max belastning på 50 kg.

Man kan også få beslag, der kan monteres i et hjørne, og kan fås til selv tunge fjernsyn, der max vejer 60 kg. Disse beslag kommer også med udtræk og tilt, og er, ligesom de andre beslag, nemme at montere.

Se hele vores udvalg af vægbeslag her: Vægbeslag

Magnetbeslag

Er man ude efter et beslag der kommer endnu tættere på væggen, så kan man vælge Eholms magnet vægophæng, der giver en afstand på 4-6 mm.

Beslaget består af en meget stærk magnet, som monteres på væggen, samtidig med at der klæbes en 2mm tyk magnetisk folie på bagsiden af fjernsynet. Denne folie er ikke til at fjerne igen, men forstyrrer ikke WiFi signalet og kan derfor godt blive siddende, selv om man vælger ikke længere at bruge magnetbeslaget. Folien skal naturligvis placeres, så den ikke dækker over port/indgange eller køling.

Derefter er det bare at sætte fjernsynet på væggen og så hænger det der ganske stabilt.

Se og køb magnetbeslag her: Magnetbeslag 

Bordbeslag

Det er også muligt at købe beslag, der kan monteres på f.eks. en bordplade. Disse beslag kan fås helt op til 32 tommers skærme, og gør det nemt at montere skærmen der hvor du har allermest behov for den.

Der findes forskellige typer, nogle hvor højden er fastlåst, men skærmen kan drejes, og nogle der kan trækkes ud og endda hæves og sænkes alt efter behov.

Har man f.eks. meget lidt plads, så er et sådant beslag en god løsning.

Man kan også få beslag til helt op til 6 skærme, men disse er oftest mest beregnet til computerskærme frem for TV. Det er dog ingen hindring at bruge dem til TV skærme, hvis man har behov for dette.

På beslaget til 6 skærme kan man montere skærme mellem 13-20 tommer.

Max belastning for bordbeslag er 15 kg.

Se alle typer af bordbeslg på webshoppen: Bordbeslag 

Loftbeslag

Det kan til tider også være smart at kunne montere sit TV i loftet, hvis der f.eks. ikke er plads på væggene eller væggene ikke er tykke eller stabile nok til at understøtte en tungere skærm.

Disse beslag kan fås til TV på 40-65 tommer med en max vægt af 25 kg, 23-37 tommer med en max vægt af 45 kg og til 32-60 tommer med en max vægt på 80 kg.

Beslaget monteres i loftet og kan herefter drejes, hæves og sænkes.

Især i lavloftede boliger er denne type montering en god ide. Ledningerne kan så trækkes igennem røret op til loftet, hvor de så kan gemmes afvejen i f.eks. kabelbakker.

Alle typer beslag kan fås til rimelige priser og er nemme at montere.

Se vores udvalg af loftbeslag her: Loftbeslag-tv 

VESA adapter

Passer dit beslag ikke til dit fjernsyn, kan du også købe en VESA adapter. VESA er en universel standard defineret af Video Electronics Standards Association.

For at finde den rette størrelse, skal du måle afstanden imellem hullerne på bagsiden af dit TV. Det gøres ved at måle fra midten af hullet til midten af det næste hul. VESA 100x100 betyder f.eks. at der er 100 mm imellem hullerne både lodret og vandret.

Derefter skal du finde den adapter der passer til dit fjernsyn og dit beslag, montere det på begge disse, og så sidder fjernsynet helt solidt fast. 

Sikkerhed

Mange beslag kan fås med eller uden passiv sikkerhed indbygget. Det vil sige at skærmen kan være forsynet med en sikkerhedslås. Låsen tjener flere formål, så som tyverisikring eller sikring mod pilfingre.

Ved at låse skærmen fast på beslaget forhindres det f.eks. at børn kommer til at hive skærmen ned af væggen og dermed kommer til skade.

Det er også en god ide at købe beslag, der kan holde til skærmens vægt.

Når man monterer beslaget, skal man i øvrigt også sørge for at bruge rawplugs, der passer til væggens beskaffenhed. De medleverede er som regel beregnet til murstensvægge. Så skal skærmen monteres på en gipsvæg, så skal der andre plugs til. Man kan altid forhøre sig i byggemarkedet om hvilke plugs der er bedst egnet.

I forhold til selve afstanden fra dig til fjernsyn, kan du høre meget mere om den korrekte afstand til dit TV i vores video lige her:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg