Billede af USB-C taget af avXperten

7 USB-C-omformere, du har brug for, når du køber en ny Mac

Når Mac-computere fra Apple bliver lanceret, er de ofte revolutionerende. De nyeste Macs kommer kun med én eller få porte, som enten er USB-C eller Thunderbolt 3(USB-C). Vi har samlet en guide til, hvilke omformere som du skal bruge, når du køber en Mac.

USB-C-omformer: Når du for eksempel køber en ny MacBook, har de kun porte, som passer til USB-C-stik. Derfor mangler man nogle udgange til andre elektroniske enheder. Dette problem kan løses, hvis man finder den rigtige omformer/adapter/mellemstik eller en USB-C-dock.

Vi har fundet syv muligheder og løsninger, hvor du kan se, hvordan du omformer signalet fra de andre enheder til din Mac. Først giver vi lige en forklaring på, hvad Thunderbolt 3 er samt hvad en USB-C-port er.

Ved du allerede, hvilken omformer du skal bruge? Så hop direkte til en af vores relevante produktsider ?

USB-C- og Thunderbolt 3-port - Den nye universelle branchestandard

Når Apple præsenterer nye produkter, sker det ofte, at de indfører helt nye tilstande og features, som skaber en omvæltning.

For det meste, er der sørget for, at de nye enheder er bagudkompatible med de gamle, men der skal som regel nogle opdateringer til. Dette gælder også, når det kommer til kabler.

Den nye standard

USB-C er den nye universelle standard, som passer til mange PC’er, smartphones og tablets.

I de nyeste MacBooks er der kun en eller to porte. Disse to porte er USB-C og Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 er Apples nye dataport, som har samme størrelse som en normal USB-C-port.

Thunderbolt 1 og 2 passede sammen med en mini DisplayPort, men nu er dataporten lavet om, så den passer med en USB-C-indgang.

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 er en opgradering, som Apple har lavet i samarbejde med Intel. En normal USB-C-port har en maksimal datatransmission på 10 Gbps, og en Thunderbolt 3-port har en maksimal hastighed på 40 Gbps.

De to porte er identiske af udseende, og den nemmeste måde at se forskel er ved at kigge på logoet. Thunderbolt 3 er kendetegnet ved et lyn, og USB-C bruger det velkendte trefork-logo, som man kender fra USB.

USB-C-enheder virker i en Thunderbolt 3-port

Man skal være opmærksom på, at man ikke får glæde af den høje hastighed i en Thunderbolt 3-port, hvis ikke man bruger et Thunderbolt 3-kabel. Apple kalder dog denne port for den mest alsidige nogensinde, da den både passer til USB-enheder samt Thunderbolt-enheder.

Det er den mest alsidige port nogensinde. MacBook Pro har adgang til et konstant voksende økosystem med over 700 Thunderbolt-enheder samt tusindvis af USB-C-enheder, der gør det muligt for dig at udnytte en helt ny generation af tilbehør.

Kilde: https://www.apple.com/dk/newsr... 

For at udpensle dette yderligere har vi lavet et blogindlæg, som forklarer lighederne, forskellene og mulighederne med USB-C og de tre forskellige Thunderbolt-versioner ? USB-C versus Thunderbolt

USB-C-adapter - MacBook

Thunderbolt 3 er p.t. den hurtigste forbindelse på markedet, og den er op til fire gange så hurtig som en normal USB-C-forbindelse. USB-C er dog stadig ultra hurtig, og denne teknologi burde være tilstrækkelig, når den skal omforme signaler fra andre enheder.

En USB-C-adapter virker således ved, at den omformer signaler fra dine gamle enheder, så de passer til din nye enhed. Dette har der været et stort behov for, især til Mac-computere, da de har lavet computere med kun en eller to porte.

Det er som sagt en genial port, og vi har lavet en lang guide, hvor vi giver 17 muligheder til, hvilke kabler USB-C er kompatibel med ? Hvad kan man bruge USB-C til?

Med USB-C forsvinder behovet for en strømforsyning, som vi kender dem i dag. Derudover kan stikket vende begge veje modsat de gamle USB-A-kabler.

7 brugbare USB-C-omformere til Mac!

Hvem har ikke stået i en situation, hvor man sidder midt i en præsentation på enten sin uddannelsesinstitution eller arbejdsplads, hvor en Mac skal tilsluttes til en monitor, og så virker det ikke.

Disse trælse situationer kan undgås, hvis man har den rigtige adapter klar. Vi har fundet syv af de adaptere, som kan omforme signalet og stikket, så den passer til din USB-C-port.

I bunden af artiklen vises de nævnte produkter.

1. Original Apple USB-C-adapter - USB-C Han til USB-A Hun

Med en original Apple-adapter kan du tilslutte den gamle USB-A-standard til enten en USB-C- eller Thunderbolt 3-port.

Ligesom man kan se på billedet, er det blot et mellemstik, hvor man tilslutter USB-C-stikket i sin Mac, og den anden ende på mellemstikket er et USB-A Hun-stik, hvor du så kan indsætte et stik fra dit normale USB-A-tilbehør.

Du kan også tilslutte et Lightning til USB-C-kabel for at synkronisere og oplade din iPhone, iPad eller iPod.

Tilslutning 1, type: USB-C Han

Tilslutning 2, type: USB-A Hun

2. USB-C til minijack

Der var meget spektakel, da Apple første gang lavede en telefon uden et minijack-stik.

Nu er det blevet meget populært, at smartphoneproducenter helt dropper 3.4 mm stikket, som bruges til at overføre lyd. Dette stik er også kendt som et AUX-stik, hvor man kan tilslutte sit headset eller højtalere.

Der er dog kommet smartere måder at gøre dette på, da man nu kan lave en og samme port til både lyd og opladning.

Hvis man stadig vil plugge sit minijack til en ny smartphone, iPhone eller MacBook kan det derfor være, at man har brug for en adapter. Vi har både USB-C-adaptere til minijack og lightning til minijack.

3. USB-C til HDMI-kabel - 4K

Med et USB-C 3.1-kabel er det muligt at overføre 4K Ultra-HD signaler fra sin MacBook til en monitor. Dette kabel kan være yderst brugbart, når du skal tilslutte din computer med et USB-C-stik til et fjernsyn, projektor eller anden monitor, hvor der er et HDMI-stik i.

Stik 1, type: USB-C (Han).

Stik 2, type: HDMI (Han).

Vi har skrevet et blogindlæg om, hvordan man tilslutter HDMI til en Mac med USB-C-port. Læs artiklen ved at følge dette link ? Hvordan tilslutter man HDMI til Mac?

4. USB-C til DVI-adapter - Full HD

DVI (Digital Visual Interface) har været meget brugt, når man skulle forbinde sin computer til eksempelvis et tv eller en projektor. Denne teknologi er dog blevet overhalet af DisplayPort, HDMI og USB.

Der er stadig mange, der har brug for at omforme deres gamle DVI-enheder, så de passer med de nye forbindelser.

En USB-C til DVI-adapter giver dig mulighed for at tilslutte en ekstra skærm med DVI-port til din Macbook, så du kan se videoer eller diasshows på en stor skærm, også i en Full-HD videoopløsning.

5. Apple USB-C Digital VGA Multiport

VGA står for Video Graphics Array og bruges til overførsel af video. VGA blev udviklet af IBM helt tilbage i 1987, og dette er et stik, man ikke ser så ofte mere. Dette blev erstattet af DVI-stikket, som også er ved at blive erstattet.

Har du en enhed, der bruger et VGA-stik, kan du stadig dette med en omformer.

Med et USB-C Digital VGA Multiport-adapterstik kan du slutte din Mac med USB-C- eller Thunderbolt 3-port til en VGA-skærm, samtidig med at du tilslutter en almindelig USB-enhed og et USB-C-opladerkabel.

USB-C Digital VGA Multiport-mellemstikket lader dig skærmdublere din Mac på et VGA-kompatibelt TV eller en andn VGA-kompatibel skærm i en opløsning på op til 1080p HD.

Kan også bruge det til at vise film og videoer.

Adapteren tilsluttes USB-C-porten på din MacBook eller til en af Thunderbolt 3-portene på din MacBook Pro. Derefter tilsluttes de til en skærm eller en projektor med et VGA-kabel.

6. USB-C til DisplayPort 4K-kabel - USB-C/DisplayPort

DisplayPort er standardporten til mange nye computere, og har erstattet DVI-tilslutningen. Har du to enheder, hvor den ene passer til DisplayPort og den anden passer til USB-C kan du fixe dette med et USB-C til DisplayPort-mellemstik.

Stik 1, type: USB-C (Han).

Stik 2, type: DisplayPort (Han).

Et USB-C 3.1 til DisplayPort 4K-kabel kan bruges til overførsel af 4K Ultra HD-videosignaler fra fx en Mac/PC til en monitor eller projektor.

7. USB-C-dock til MacBook Pro

En USB-C-dock gør det muligt at tilslutte mange stik til samme port. Dette kaldes en docking station, hvor du får muligheden for at have mange stiktyper tilsluttet til din computer på samme tid.

Disse stationer er også lavet specielt til en MacBook Pro. Her kan man for eksempel få en USB-C-dock med 1 x HDMI 2 x USB-A 2x USB-C samt man kan indsætte SD- og Micro SD-kort i docken.

Docken tilsluttes med USB-C direkte til to af USB-C-portene på din MacBook Pro.

Med denne løsning kan du sikre dig de vigtige stiktyper til din MacBook blot ved at købe en hel station i stedet for at købe et mellemstik til hver af dine andre enheder, som passer til andre stiktyper.

Se alle vores muligheder, hvor du kan tilslutte en USB-C-dock til enten en PC eller Macbook her: USB-C-dock

Er du i tvivl?

Hersker der nogen tvivl om, hvilke stik der passer eller virker til de forskellige enheder, er du altid velkommen til at give et kald på 86 32 71 71 eller sende en mail på info@avXperten.dk

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg