USB Ladestation Test - Vi har testet alle vores ladestationer

Hvis du er en del af en gennemsnitlig dansk familie har du sikket opdaget, at der kan være kamp om stikkontakterne.

Når både far, mor og alle børnene skal have strøm til mobiltelefoner og tablets, kommer husets stikkontakter hurtigt på overarbejde. Man kan desværre ikke bare tilføje en stikdåse med flere udtag, da opladning af mobiltelefoner og iPads kræver høj strømstyrke og effekt. Er der mange enheder tilsluttet må de ikke overoplade eller overophede.

Løsningen er en god Ladestation. En Ladestation sluttes til stikkontakten med et enkelt kabel og leder og fordeler strøm, så mange enheder kan oplade samtidigt.

Er du i tvivl om, hvilken ladestation du skal vælge? 

Vi har testet en stor samling ladestationer og her har vi samlet nogle gode råd, der hjælper dig med at finde en Ladestation, der passer til dit behov.

Lær meget mere om USB-kabler i vores guide lige her:

Hvor mange enheder skal tilsluttes?

Det første du skal afgøre med dig selv er, hvor mange enheder du gerne vil kunne oplade ad gangen. Der er ingen grund til at købe en Ladestation, der kan oplade 10 enheder samtidigt, hvis du reelt kun skal oplade 3-4 samtidigt.

Har du på den anden side nogle gange brug for at kunne oplade fx 5 mobiltelefoner og 3 iPads samtidigt, kan du også finde en ladestation, der understøtter det.

Slip for iPads der ligger og lader på gulvet

Har du et hus, hvor de fleste strømstik sidder i gulvhøjde har du måske oplevet iPads og mobiltelefoner, der ligger og flyder på gulvet, mens de lader.

Er I flere i huset, der gerne vil oplade smartphones og iPads samtidigt, kan de være en rigtig god idé at kigge efter en flot ladestation, der kan samle enhederne på en pæn og ryddelig måde.

Du kan få smarte ladestationer med justerbare vægge, så de tilsluttede enheder kan stå direkte oven på ladestationen. På den måde får du et pænt og ryddeligt område i stedet for en masse enheder, der ligger og flyder oven på hinanden.

Selv hvis du har 10 enheder til opladning samtidigt får du pæn samling på enhederne.

Men … der er så mange kabler

Er dit behov for mange stik mindre og vil du gerne slippe for kablet mellem ladestation og stikkontakt, kan du få en mindre Ladestation, som kan sættes direkte til stikkontakten.

Den fungerer som din almindelige oplader bortset fra at der typisk er flere udgange, så flere enheder kan oplades samtidigt.

Kan jeg helt slippe for kabelrod?

Helt fri for kabelrod er det svært at blive. Der findes enkelte trådløse opladere, hvor der kan oplades flere enheder samtidigt, men udviklingen er ikke helt der endnu, hvor strømstyrken i trådløs opladning er høj nok til at kunne oplade mange enheder samtidigt.

Du kan dog godt få en trådløs oplader, som passer til 2 telefoner.

Der findes enkelte ladestationer, er kommer inkl. kabler. Langt de fleste Ladestationer er dog beregnet på at du bruger de ladekabler, der fulgte med din telefon eller tablet.

Synes du at det ladekabel, der fulgte med din smartphone og tablet er for langt, kan du overveje at købe et kortere kabel.

Du skal typisk blot bruge et ca. 10 cm kabel mellem stikket og din smartphone eller tablet. Især hvis det er en Ladestation, hvor enhederne kan stå i opladeren.

Jeg vil gerne oplade både iPhone, Samsung og iPad samtidigt – er det et problem?

Overhovedet ikke. Langt de fleste mobiltelefoner og tablets bruger et opladekabel med USB-A stik i den ene ende til den type stik, som går ind i enheden (Micro USB, USB-C, Lightning).

Derfor skal du typisk bruge en ladestation med mange USB-A porte.

Eller sagt på en anden måde. Du skal kigge på hvilken type stik der er på den ende af dit nuværende ladekabel, som går ind i opladeren. Er det USB-A kan kablet jo også sættes direkte i et USB-A stik i ladestationen.

Nogle nyere mobiltelefoner og tablet som fx iPhone 11 Pro og iPad Pro 2018 bruger USB-C til USB-C kabel, så her vil man skulle finde en Ladestation som også har USB-C stik (og som understøtter 18W opladning).

Har du derfor enheder med USB-C stik i begge ender, skal du kigge efter en ladestation, der også har USB-C porte.

Kan jeg ødelægge min smartphone eller tablet med en ladestation?

Nej det kan du ikke. Du skal dog være opmærksom på, at den ladestation du køber leverer nok strøm til din telefon eller iPad. Kræver din iPad fx mindst 2,4A går den ikke i stykker af at blive sat til opladning i en ladestation med kun 2A output. Men opladningen vil tage længere end normalt.

Der sker heller ikke noget ved at oplade en telefon der kun kræver 1A opladning til en 2,4A ladestation. Måske understøtter din telefon endda hurtig opladning, så opladningen vil gå hurtigere.

Kan man reelt oplade 10 enheder samtidigt?

Ja – det kan man godt.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du skal oplade 7 iPhones og 3 iPads samtidigt, så skal du have en ladestation med rigtig høj udgangseffekt (W), for at den kan oplade alle enhederne samtidigt.

Det er i det hele taget en god regel at kigge efter en ladestation med høj effekt (W). Ulempen er at prisen gerne følger effekten.

En anden god tommelfingerregel er at kigge efter hvor høj en output ladestationen understøtter pr. port. Understøtter ladestationen 2,4A pr. port kan du oplade de fleste enheder uden problemer på den.

Nogle ladestationer specificerer udgangseffekten pr. port. Har ladestationen fx en USB-C PD-port 60W betyder det, at porten understøtter Power Delivery (hvilket er Apples hurtig opladning) med en effekt på op til 60W.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg