Billede taget af avXperten personale

Ny USB-C Oplader til din Macbook? Kend forskel på 61W, 87W osv!

Står du og er på udkig efter en ny USB-C oplader til din Macbook, men er i tvivl om, hvilken model du egentlig skal vælge? 

Så skal du blive ved med læse! I dette indlæg vil vi gennemgå, hvilke muligheder du har i forhold til at købe en ny USB-C Macbook oplader.

Der er nemlig stor forskel på, hvor meget strøm de forskellige opladere er i stand til at afgive, ligesom at de også er kompatible med forskellige enheder.

Vi snakker b.la. mere om USB-C teknologien i vores store USB-kabel guide lige her:

Guide til Macbook opladere

Er du i tvivl om, hvilken oplader din MacBook er kompatibel med? Så skal du finde ud af hvilken model du har, så du får den oplader med optimal watt.

Hvis du har en ældre model så bruger din computer MagSafe eller MagSafe 2 opladere, hvor den originale MagSafe kommer i 2 modeller som L-stik eller T-stik.

Det vil sige at har du en gammel MacBook der ikke understøtter Thunderbolt stikket, så skal du i stedet købe en MagSafe oplader der passer til din MacBook model. 

Du kan finde en guide til MagSafe opladere i vores indlæg, Bedste Mac Oplader [MagSafe VS. USB-C]?.

Apples USB-C strømadaptere kan bruges sammen med andre enheder som ikke er Apple produkter, man sætter bare det kabel i, som er kompatibel med ens enhed. 

På samme vis kan man bruge adaptere fra andre mærker til at sætte sit kabel i, man skal bare være opmærksom på hvor mange watt ens computer har brug for for at lade. 

Ofte er det billigere at købe en USB-C strømforsyning fra et andet mærke, men hvis du vælger Apples egene er du altså helt sikker på at de virker fuldt optimalt til din MacBook. 

Så når du køber ny oplader er det en god ide at gøre op med sig selv om man gerne vil spare lidt eller om man bare vil vælge de originale strømforsyninger fra Apple. 

Selv om du vælger en USB-C oplader fra et andet mærke, burde de virke helt perfekt til opladning af din MacBook alligevel. 

OBS: Der følger ikke et USB-C kabel med disse USB-C strømforsyninger. USB-C Thunderbolt kablet sælges altid separat. Du kan finde Thunderbolt kablet til MacBook her.

Læs med i afsnittet herunder for at finde ud af hvilke strømforsyninger der passer til de forskellige MacBook modeller.

MacBook oplader med 30W

Den første type Macbook oplader, vi skal snakke om, er en Macbook oplader med små 30W strømforsyning.

30W opladeren er den strømforsyning til Macbooks, med mindst antal af watt, derfor har denne oplader heller ikke kraft nok til at oplade de fleste Macbook modeller.

Selvom opladeren tekniskset er kompatibel med mange Macbooks, så er den designet til at fungere bedst til 12 tommers Macbooks og vil ikke kunne levere nok strøm til de fleste modeller.

30W strømforsyningen er kompatibel med følgende enheder:

  • MacBook 12th (2015 og nyere)
  • (Fungerer med fx iPhone 8, iPhone X) 
  • (Fungerer med nogle iPad Pro modeller)
  • Kompatibel med alle USB-C enheder

Antallet af watt gør, at den fungerer optimalt med denne enhed, men stadig kan benyttes til mange andre enheder, det er bare ikke sikkert de vil lade med den lave 30W.

Du skader altså ikke din computer ved at bruge en for lav Watt strømforsyning, det værste der kan ske er altså bare at den måske ikke vil kunne lade din enhed op.

MacBook oplader med 61W

Efter 30W strømforsyningen er denne 61W strømadapter, som levere dobbelt så meget watt som 30W MacBook opladeren.

61W strømforsyningen er kompatibel med følgende enheder:

  • MacBook 12tm Pro (2016 - )
  • Kompatibel med alle USB-C enheder

Ligesom med 30W så kan denne også bruges til at oplade andre enheder og hvis du har iPhone eller iPad kan denne også bruges til disse enheder. 

MacBook oplader med 87W

87W opladeren er kompatibel med alle MacBooks, der er udstyret med en USB-C indgang. USB-C stikket understøtter USB 3.1, der blandt andet bruges i MacBooks.

87W strømforsyningen er kompatibel med følgende enheder:

  • MacBook Pro 15tm (2017)
  • MacBook Pro 16tm (2016)
  • Kompatibel med alle USB-C enheder

MacBook oplader med 96W

Den kraftigste af de originale MacBook USB-C opladere er 96W strømadapteren. 

Denne adapter tilbyder hurtig og effektiv opladning, så du hurtigt får strøm på din enhed igen. 

Dog oplader den ikke MacBooks hurtigere hvis de ikke har et batteri der kræver 96W opladning, så hvis din computer kun kræver 30W, lader den altså ikke hurtigere op med en 96W. 

Apple selv anbefaler at du bruger 96W forsyningen sammen med MacBook Pro 16" (2019). 

96W strømforsyningen er kompatibel med følgende enheder:

  • MacBook 12tm (2015 - 2017)
  • MacBook Air 13tm (2018 og nyere)
  • MacBook Pro 13tm (2016 og nyere)
  • MacBook Pro 15tm (2016 - 2019)
  • MacBook Pro 16tm (2019)
  • Kompatibel med alle USB-C enheder

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg