Hvilket TV-Ophæng Skal man Vælge? Komplet Guide!

Hvilket TV-Ophæng Skal man Vælge? Komplet Guide!

baseret på 0 bedømmelser

Med et TV-ophæng får du en løsning, når det gælder nem justering af dit TV.

I dette blogindlæg går vi igennem, hvorfor man bruger TV-ophæng og præsenterer nogle af vores bedste TV-ophæng samt nogle af deres specifikationer.

Hvilket TV-ophæng skal man vælge? Når du skal vælge TV-ophæng, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Vægten på dit fjernsyn må aldrig overskride grænsen på TV-ophænget. Derudover skal du også forsikre dig om, at målene på skruehullerne på bagsiden af dit TV passer til det ophæng, du vil købe. Derudover kan ting som type af væg samt mængden af kabler være afgørende, når du vælger TV-ophæng.

Læs videre i dette blogindlæg for at få det hele med, når det gælder valg af TV-ophæng!

Hvorfor bruger man TV-Ophæng?

Et TV-ophæng er en genial opfindelse, som giver dig mulighed for let at justere dit TV uden at skulle afmontere det helt.

Med et TV-ophæng får du en stilren og flot løsning, når du skal placere dit TV i hjemmet, og det kan give dig mere plads til indretning af rummet, da dit TV nu kan hænge på væggen og ikke behøver at stå på et bord eller gulv.

Der findes mange typer TV-ophæng til forskellige behov. Du kan både få ophæng, som er fastlåst i samme position, men der findes nu også ophæng, hvor du kan dreje, hæve, sænke og tilte dit TV, som det passer dig.

Dette betyder, at du ikke er fastbundet til én enkelt position, når du skal se fjernsyn, men derimod altid se fjernsynet i hele rummet og bare justere det ved hjælp af håndkraft - simpelt og let!

Hvad er VESA?

Inden du vælger TV-ophæng er det meget vigtigt at vide, hvad VESA-standarden er på dit TV.

Vesa er en standard, som fortæller hvor skruehullerne på bagsiden af TV’et er lavet. Disse skruehuller er. hvad du skal bruge, når du skal hænge dit TV op med et TV-ophæng.

Se vores korte video omkring VESA her:

Stort set alle fladskærme er kompatible med vægophæng, men ikke alle ophæng passer til alle TV. Husk at undersøge målene i form af VESA-standarden på dit TV, og det ophæng, du ønsker at købe dertil.

Hvilket TV-Ophæng skal man vælge?

Når du kigger på TV-ophæng er der en række ting, du skal være opmærksom på:

  • For det første skal du finde ud af, hvor meget dit TV vejer. Vægten på dit TV må aldrig overskride den begrænsning, som nogle ophæng har. Dette fremgår som regelt tydeligt i specifikationerne på produktet.
  • Undersøg, hvilken VESA-standard dit TV har. Dette fremgår ofte i manualen til dit TV, men du kan også gøre det manuelt ved at måle afstandene mellem skruehullerne på bagsiden af dit TV. Nogle ophæng kan dog justeres til at passe til de fleste VESA-mål, hvilket gør det meget nemmere at anskaffe et TV-ophæng, der er kompatibelt med dit TV.
  • Traf valget om, hvorvidt du ønsker et ophæng, der kan justeres, altså drejes, tiltes m.m. Nogle ophæng giver frit spil til at dreje eller hæve/sænke dit TV, som giver dig mulighed for at se TV’et, lige meget hvor du befinder dig i rummet.

    Hvis du ikke ønsker det, kan du sagtens nøjes med et TV-ophæng, som er fastlåst i samme position, men her skal du forsikre dig om, at de kabler, du har tilsluttet på bagsiden af dit TV, har plads, efter du har koblet TV’et til ophænget.
  • Den type væg, du vil hænge dit TV-ophæng fast på, har også betydning. Dette gælder især gipsvægge, som er mere skrøbelige end andre materialer. Her kan du få nogle specielle gipsrawlplugs, som gør dette nemmere.

Typer af TV-Ophæng

Hos avXperten har vi en række forskellige typer af TV-ophæng med forskellige specifikationer.

Ultraslim Tv-ophæng

Ultraslim er en type af TV-vægophæng, som ofte bruges til den stilrene forbruger. Med et ultraslim vægophæng er dit TV så tæt på muren som muligt og skjuler som regelt alle kabler meget effektivt.

Der findes ultraslim ophæng i alle størrelser, så lige meget hvor tungt dit TV er, kan du sagtens bruge de små stilrene ultraslim ophæng.

Almindeligt Vægophæng

Et almindeligt vægophæng er faktisk det samme som et ultraslim ophæng, dog er der en smule mere plads fra væg til TV, så der er plads til flere og større stik på bagsiden af dit TV.

Denne løsning er til dig, som gør brug af lidt større og bredere stik, hvor et ultraslim vægophæng ikke har plads til disse.

Du vil stadig få et meget flot ophæng, der dog ikke er ligeså stilrent som et ultraslim vægophæng, da stikkene er mere synlige bagved TV’et.

Vægophæng med udtræk

Et vægophæng med udtræk er blevet en meget populær løsning i mange hjem og virksomheder grundet deres gode evne til at kunne justeres i alle retninger og nogle gange også højde.

Med udtræk kan du både have dit TV i en position, der minder om et ultraslim eller et almindeligt vægophæng, men også trække det længere ud fra væggen og dreje det til den side, du ønsker.

Dette er meget fordelagtigt i store rum, hvor du har flere muligheder for at se TV end bare én enkelt position.

Det er også fordelagtigt til brug i virksomheder, hvor der er behov for en skærm, som kan drejes i forskellige retninger afhængig af, hvem der har brug for at få udsyn til skærmen.

Vægophæng med tilt

Med en tiltfunktion på dit ophæng får du en mulighed for at tilte dit TV en bestemt mængde grader op eller ned.

Denne funktion er især god, hvis du ønsker at have dit TV placeret højt på væggen. Du kan dermed nemt få et korrekt udsyn, selvom dit TV hænger højt takket være tilt funktionen.

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at dit udsyn til dit fjernsyn ikke skaber overbelastning på din nakke, så sørg altid for at du ikke skal overanstrenge dig, når du ser fjernsyn. Dette kan en tiltfunktion hjælpe dig godt på vej med.

Størrelser på Vægophæng

Afhængig af hvor mange tommer dit TV er, skal du holde øje med, hvilken størrelse TV-ophæng har.

Der findes til normale forbrugere 3 størrelsesforhold, som er således:

  • 10-32 tommer: Kan bære fjernsyn mellem 10-20 kg. Kan fås med både tiltfunktion, udtræk eller som ultraslim.
  • 32-42 tommer: Kan bære fjernsyn mellem 10-40 kg. Kan også fås med udtræk, tilt eller som ultraslim.
  • 42-80 tommer: Til de store fjernsyn. Kan bære helt op til 80 kg og fås også med udtræk, tilt eller som slim model.

Disse specifikationer fortæller, hvilket ophæng der passer til dit TV. Det er meget vigtigt, at du vælger kompatible enheder, så dit ophæng ikke bliver overbelastet.

Hvor Højt skal et TV-Ophæng placeres?

Når det kommer til, hvor højt dit TV skal hænges, er det faktisk meget afhængigt af personlige præferencer.

I praksis anbefales det dog, at du ikke hænger dit TV så højt, at du er nødt til at bøje nakken. Hvis dit TV hænger for højt, kan det give unødvendig overlast på nakken, så sørg for at hænge det i en position, som ikke kræver, at du kigger meget opad.

Dermed betyder afstanden fra TV, og der hvor du vil sidde, også noget. Du kan sagtens hænge dit TV højt, så længe du sidder langt nok væk, da det ikke ville kræve overlast på nakken.

Hvis dit TV er forholdsvis tæt på, hvor du sidder, skal du sørge for at hænge det ca. i øjenhøjde for de bedste resultater.

Når det gælder afstand til TV i stedet for højde, er der lidt andre ting der spiller ind, se det hele her:

Vesa Adapter

En Vesa adapter bruges oftest, når du har et lille fjernsyn, som du ønsker at montere på et større ophæng.

En Vesa-adapter er kort sagt bare en ekstra plade du montere på bagsiden af dit TV, som gør, at du kan koble på større eller mindre ophæng, end hvad dit TV er beregnet til.

Du kan se nogle eksempler på Vesa Adapters i bunden af dette indlæg.

Hvis du ønsker en komplet liste over vores TV-ophængs produkter, kan du finde dem alle her.

Varer nævnt i dette indlæg

Skriv en kommentar
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007