Vandkøling i serverrum

Vand vs varme

avXperten.dk flytter i nye lokaler til efteråret og vi har valgt at investere i en større server end vi har i dag, da vores webshop efterhånden kræver dette. En server af denne størrelse udgiver en masse varme og det er derfor nødvendigt at man konstant sørger for at nedkøle rummet, som serveren er placeret i.

En perfekt temperatur i serverrummet gør, at serveren fungerer og yder optimalt. En bedre afkøling af serverrummet vil kunne reducere strømforbruget i rummet.  

Muligheder for nedkøling

Man kan nedkøle et serverrum på flere måder. Én måde at regulere temperaturen er ved hjælp af strøm. Strøm er dyrt og ressourcekrævende for miljøet. En enkelt server kan bruge mellem 2-4.000 kWh el om året. Det er lige så meget, som en gennemsnitlig dansk familie årligt bruger.

Vi valgte derfor at søge efter alternativer, som dels kunne være en billigere løsning, men også kunne være en løsning, som kunne være til gavn for miljøet. 

Vandkøling er mere effektivt

Vores valg er faldet på vandkøling. Vands evne til at lede varmen skulle være ca. 3.2000 gange mere effektivt end luft.

Vand er dog normalt ikke noget man ønsker i et serverrum, da det hurtigt kan ødelægge udstyret ved lækager, men vi har fuld tiltro til den valgte løsning og er allerede meget begejstret for den.

Vi glæder os rigtig meget til at få den i brug. 

Fordele ved vandkøling

En af fordelene ved vandkøling er, som nævnt, at vand er mere effektivt til at lede varmen, og at vand kan føres lige præcis derhen, hvor der er størst behov for køling. Vi har valgt at føre vandet ind i store plader med vandrør, som er monteret i døren til server skabet, dette kaldes også for bagdørskøling. Bagdørskøling skulle efter sigende være verdens mest effektive IT-køling. Serveren blæser den varme luft igennem døren og ud i rummet, men inden luften når så langt, har vandet optaget varmen og luften der kommer ud i rummet, har fået den ønskede rumtemperatur.

Vandet i serverdøren føres til et udendørs nedgravet køleanlæg, hvor det afkøles og transporteres tilbage til serverrummet ved hjælp af en pumpe.

Vores foreløbige beregninger viser at vi kan opnå en årlig økonomisk besparelse på 40% ved at anvende vand til nedkøling af vores serverrum.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg