Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her! - Bliv kølet ned i sommervarmen.

Hvad er Varmegenvinding?

Du har måske hørt ordene varmegenvinding og Genvex før, men har ikke helt styr på hvad det egentlig er, men det får du heldigvis svaret på her. 

Hvad er varmegenvinding? - Varmegenvinding er kort sagt, en funktion i nogle ventilationsanlæg som genbruger varme, der bliver fjernet fra rum under udsugningen med mekanisk ventilation. 

Vil du lære lidt mere om hvad varmegenvinding er og om Genvex som står bag en lang række ventilationsanlæg, så læs med i indlægget her. 

Hvad er Genvex?

Genvex er en virksomhed som specialisere sig i ventilationsanlæg til både private boliger og til erhvervsbygninger.

Genvex har fabrik og udvikling i Haderslev, hvor de blandt andet producere, udvikler og optimere deres produkter.

Det er et dansk opstartet firma, som er blevet opkøbt af det schweiziske firma, Schulthess Group og som nu er opkøbt af svenske NIBE Energy Systems.

Som sagt specialisere Genvex sig i ventilationsanlæg, men de har også en række andre relaterede produkter.

Blandt andet finder du hos dem også brugsvandsvarmepumpe og så har de udviklet et styrringssystem til ventilationsanlæg. 

Hvad er et genvexanlæg?

Et Genvex anlæg er et ventilationsanlæg fra Genvex, hvilket betyder at det er producenten Genvex der står bag.

Der er en række forskellige ventilationsanlæg som Genvex producere, hvor de alle tilbyder forskellige funktioner. 

Som tidligere nævnt så står Genvex også bag brugsvandsvarmepumper, så der kan også være tale om dem når man snakker om genvexanlæg. 

Dog vil det nok i de fleste tilfælde, være ventilationsanlægget der menes med genvexanlæg.

Hvordan fungere Genvex?

Genvex ventilationsanlæg kan fungere på mange forskellige måder, eftersom at Genvex producere forskellige ventilationsanlægs modeller.

Nogle ventilationsanlæg er nemlig mere avancerede end andre og tilbyder eksempelvis også indbygget luft-til-luft varmepumpe. 

Det betyder også at nogle ventilationsanlæg kan hjælpe til opvarmning og køling af hjemmet. 

Når du vælger ventilationsanlæg kommer det an på husets størrelse, for hvilken et anlæg du kan få. 

Nogle ventilationsanlæg er nemlig kun beregnet til bestemte arealer og skal derfor ikke anvendes i for store huse. 

Du kan nemt hente hjælp og få en konsultation til at vælge dit ventilationsanlæg og det vil også kræve en professionel opsætning, så det er ikke noget du selv kan gøre. 

Fælles for Genvex ventilationsanlæg er at de alle gør brug af varme genvinding, som du kan læse mere om i afsnittene herunder.

Hvad er et genvindingsanlæg?

Et genvindingsanlæg er et ventilationsanlægs system som genbruger varme der bliver trukket ud af hjemmet under ventilationen.

Det kalder man også for varmegenvinding og er i bund og grund en funktion der skal sørger for at det meste af varmen ikke forsvinder fra hjemmet når man har tændt for ventilationen.

Genvindingsanlægget bliver typisk installeret på loftet, så der er nem tilgang fra alle ventilatorerne i hjemmet og så kan den også nemmere fordele varmen tilbage ud i hjemmet efterfølgende. 

I det efterfølgende afsnit kan du læse lidt mere om hvordan varmegenvinding egentlig fungere.

Varmegenvinding

Varmegenvinding er en måde hvorpå ventilationsanlæg kan genvinde varmen i luften, som ventilationsanlægget trækker ud af hjemmet.

Det vil sige at du med varmegenvinding ikke mister varmen i rummet, da det bliver ført tilbage inde i hjemmet igen.

Dermed spilder du ikke ret meget varme og du spare dig derfor at skulle genopvarme rummet igen, med eksempelvis gulvvarme eller radiatorer, efter ventilation har været tændt.

Ventilationsanlægget suger luften ud af rummet, sortere varmen fra og sørger for at varmen og en frisk luft bliver blæst tilbage inde i huset.

Det foregår ved at udblæsningen sørger for at der er cirkulation i luften, så den nye friske luft og varmen bliver fordelt ud i hjemmet.

Genvex siger at deres varmegenvinding kan nå helt op på 96%, som betyder at det er så meget af varmen, der kan blive genanvendt i hjemmet.

Dette er dog ikke gældende for alle varmegenvindingsanlæg, hvor nogle genvinder en smule mindre varme, men stadig er rigtig effektive. 

Varmegenvinding er derfor også godt for miljøet, da varmen på denne måde ikke går til spilde og du skal varme op igen. 

Hvis du ønsker et ventilationsanlæg med varmegenvinding, så kan du søge tilskud hos staten, da det er en energibesparende og mere miljøvenlig løsning til bedre indeklima. 

Vælger du et Genvex anlæg kan du spare helt op til omkring de 20.000 kr. alt efter hvilket anlæg der er tale om og hvad energistyrelsen vurdere. 

For at få tilskud skal du som sagt søge om det og det kræver også at der er penge tilbage i den pulje som energistyrelsen har lagt ud til tilskuddet.  

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg