Billede af høretelefoner taget af avXperten

Wearables? Hvad er det nu for noget!? Vi har forklaringen her!

Du har muligvis hørt en bestemt række produkter blive omtalt som “Wearables”, men hvad betyder dette begreb egentlig?

Netop dette får du svar på i dette indlæg, hvor vi forklarer hvad begrebet betyder, samt hvilke type produkter det dækker over.

Hvad er Wearables? Wearables er en betegnelse for de teknologiske produkter som man kan bære på kroppen uden hjælp fra hænder eller andet. Der kan eksempelvis være tale om smartwatches, headsets, VR briller og alt andet man kan bære på kroppen, ofte trådløst.

Læs videre i dette indlæg for meget mere info om den smarte Wearable teknologi.

Wearables teknologi - smart og praktisk

Selvom du måske aldrig har hørt om begrebet “Wearables” er der temmelig stor chance for at du allerede har en lang række produkter som hører til i denne kategori af teknologiske produkter.

Wearables er nemlig, som navnet lidt indikere, blot tekniske produkter som kan bæres på kroppen i en eller anden forstand.

I starten var det primært hovedtelefoner som var i denne kategori, men i dag findes der også en række andre smarte produkter som gør det muligt at bære rundt på dem uden faste forbindelser.

De mange smartwatches og fitnessarmbånd er nemlig nogle af de mest populære former for Wearables i dag, og bruges til mange forskellige formål.

Du kan eksempelvis overvåge din puls med et smart fitnessarmbånd, eller se hvor langt du har gået/løbet inden for en bestemt tidshorisont.

Historien bag Wearable teknologien

Wearables er ikke blot et begreb om moderne teknologiske produkter, men startede faktisk helt tilbage i 1500-tallet.

Den Tyske opfinder ved navn Peter Henlein fremstillede de første ure som kunne bæres på kroppen, og i starten var disse brugt som halskæder.

Det var især denne opfindelse som gav folk ny interesse i ure man kunne bære på kroppen, så man hele tiden vidste hvad klokken var, selvom man ikke var i nærheden af et stationært ur.

Et århundrede senere begyndte man at udvikle de klassiske lommeure som ofte havde en lille kæde de hang i.

Over de næste par hundrede år begyndte man at udvikle diverse armbåndsure, dog blev disse primært båret af kvinder som smykker indtil midten af 1800-tallet hvor også mænd begyndte at få interesse for de smarte ure.

Igennem 1900-tallet blev Wearables mere og mere udbredt, lige fra elektroniske headsets til elektroniske pandelamper osv.

I starten det 21. Århundrede tog udviklingen virkelig fart, og især de populære bluetooth headsets blev interessante, da de gjorde det muligt at undlade lange kabler og ledninger.

Wearable teknologien i dag

I dag ser vi Wearables overalt, da en stor del af befolkningen eksempelvis har et headset, et smartwatch eller et par bluetooth earpods.

Vi ser også en stor udvikling i VR teknologien, hvor man bruger såkaldte Virtual Reality briller til at leve sig ind i en virtuel verden.

VR teknologien er noget som vi især vil holde øje med hos avXperten, da mulighederne for denne teknologi i teorien er uanede, dog er det stadig en meget ny teknologi.

Fremtiden inden for Wearables er utrolig interresant, da mange tekniske eksperter også mener at der vil komme produkter som kan placeres ikke bare på, men i kroppen som permanente løsninger.

Læs også andre informative blog indlæg fra avXpertens blog som:

Hvorfor bruge Wearable teknologi?

Der er mange gode grunde til at bruge de smarte Wearables, men en af de mest populære brug må siges at være smartwatches og fitnessarmbånd, som har nogle meget unikke funktioner der især er fordelagtige til dig som træner hyppigt.

Hvis du har et smart fitnessarmbånd eller smartwatch kan du tracke diverse tal for din performance, som fx:

  • Hjerterytme
  • Forbrændte kalorier
  • Skridttæller
  • Blodtryk
  • Distance du har løbet/gået
  • Diverse fysiske udfordringer

På den måde får du altså en trofast følgesvend, som hjælper dig til at analysere din træning og din krops reaktion til dine hverdags aktiviteter.

Producenterne af de smarte ure og armbånd er også igang med at udvikle metoder som i fremtiden vil gøre det muligt at overvåge dit stressniveau, alkohol i blodet, symptomer på sygdom og meget mere.

Dermed kan man i fremtiden få en lille “mini læge” som kan fortælle dig diverse ting om din krop, så du hele tiden ved hvad du kan forbedre i din sundhed.

Dog er løsninger til dette ikke så avancerede endnu, og de kan kun vise meget basale tal, som fx din puls eller hvor langt du har løbet.

Der findes selvfølgelig også mange andre former for Wearables.

De fleste af os bruger nok headphones eller headsets i en eller anden forstand, og især de mange trådløse/bluetooth headsets er blevet yderst populære.

De sikrer at vi hele tiden kan lytte til musik, lydbøger eller podcasts lige meget hvor vi er, da de blot kan kobles til en smartphone, eller endda et af de omtalte smartwatches.

Hvis du er på farten, og ønsker at overføre data til fx et USB stik fra dit smartwatch eller lignende, kan du eksempelvis bruge et smart OTG kabel.

Med sådan et kabel kan du frit overføre data fra dit smartwatch, eller endda din smartphone og gemme det på et eksternt drev, mens du stadig er på farten.

Overordnet set giver Wearables os mulighed for at bruge smart teknologi som fylder meget lidt, og som kan bæres let uden at skulle tænke på diverse kabler og ledninger.

Verdenen inden for Wearables og trådløse produkter vokser dag for dag, vi overvåger fortsat udviklingen så vi hele tiden kan holde dig opdateret.

7 Eksempler på produkter der betegnes som Wearables

Wearables er efterhånden blevet noget som de fleste personer i en eller anden grad gør brug af.

Lige fra headphones til noget så specifikt som en pandelampe er nemlig i kategorien “Wearables”.

Så længe det kan bæres på kroppen uden at skulle bruge hænderne falder det nemlig i denne kategori.

Denne type teknologi er fortsat i fokus, og i takt med at vi bevæger os længere væk fra produkter der kræver ledninger og kabler, bevæger vi os også længere væk fra produkter der kræver at du holder dem i hænderne.

Teknologi som sidder på, eller endda bliver inkorporeret i kroppen er noget mange eksperter mener bliver fremtiden.

Det lyder måske lidt skræmmende det med at indbygge teknologi i kroppen, men mulighederne er utrolig interessante for hvad man kan gøre ved hjælp af teknologi.

Vi er dog langt fra at være omvandrende cyborgs, og indtil videre bruger vi blot Wearables som kan tages af og på, og altså ikke er permanente løsninger.

Wearables findes i utrolig mange afskygninger og forskellige type produkter, som fx:

Husk blot på, at alle tekniske produkter som kan bæres på kroppen i en eller anden forstand, alle kan betegnes som Wearables.

Markedet inden for Wearables er stadig meget nyt, og vi ser en enorm udvikling, som uden tvivl kun bliver større i de kommende år.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg