Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her! - Bliv kølet ned i sommervarmen.

Alt om Windows 11 » Systemkrav, pris & nye funktioner

Den nye længe ventet version af Windows er lige rundt om hjørnet og her er alt, hvad du skal vide før du installerer det d. 5. Oktober 2021.

Noget af det nyeste ved Windows 11 er designet, hvor programmerne nu er centreret, i stedet for nederst i venstre hjørne. Udover de visuelle ændringer, så er der også nye funktioner, som du kan læse meget mere om forneden.

Hvis du gerne vil vide mere om Windows 11, så følg med længere nede i indlægget, hvor jeg bl.a. vil præsentere de nye funktioner i Windows 11 og guide dig frem til hvordan du downloader det.

Windows 11 systemkrav

Ønsker du at opgradere fra en tidligere Windows version til Windows 11, så er der nogle minimumskrav, som dit system skal kunne overholde før du kan installere det.

Herunder er en tabel over de minimumskrav, som det kræver for at kunne opgradere til Windows 11.

Systemkrav

Minimumskrav

Processor

1 GHz eller hurtigere med minimum 2 kerner

RAM

4 GB RAM

Lagerplads

64 GB

Firmware

Secure Boot kompatibel

Grafikkort

Kompatibel med DirectX 12 eller nyere med WDDM 2.0 driver

Interforbindelse

Kræver stabilt internetforbindelse

TPM

Trusted Platform Module version 2.0.

Skærm

Minimum 9” med HD (720p)

Er du i tvivl om din enhed overholder minimumskravene, så kan du på Microsofts hjemmeside finde ud af om dit system er gearet til installationen.

For at installere Windows 11, så kræver det at man har TPM version 2.0, hvilket ikke har været krævende i de tidligere Windows versioner.

Det skal man nu da Microsoft, ligesom mange andre IT-virksomheder, har skruet gevaldigt op på sikkerhed og databeskyttelse.

Trusted Platform Module (TPM) er en lille chip, som sidder på computerens bundkort. Det er den chip, som faktisk står for en stor del af din computers sikkerhed.

TPM er den chip, som sikrer at computeren starter op normalt og sikkert. Hver gang du starter computeren, så vil TPM danne kryptografisk nøgle, som er en unikt kode.

Hvis TPM registrerer at alt er, som det skal være og drevkrypteringen ser normal ud, så vil den ligeledes starte op normalt.

Hvis der dog er fejl i den kryptografiske nøgle, fordi en hacker måske prøver at hacke sig ind på computeren udefra, så vil TPM sørge for, at computeren ikke starter op.

Nyt design og funktioner

Ved første øjekast på det nye Windows 11, vil man hurtigt kunne lægge mærke til de visuelle ændringer som der er i Windows 11.

Her forneden vil jeg præsentere de største visuelle ændringer og funktioner, som du kan forvente i Windows 11.


Widget

Widget er en grafisk software, som bruges til at samle dine programmer i en brugerflade, så man har det samlet et sted og er lettere at tilgå i stedet for, at skulle åbne diverse op.

Den er allerede at finde i Windows 10, men i Windows 11, har man valgt at integrere den endnu mere og lavet et helt program til den i proceslinjen.

Widgets bliver konstant opdateret i baggrunden, for at kunne vise dig indholdet, som de nedenstående.

Her er hvad du kan finde i widgets:

 • Vejret
 • Nyheder
 • Kalender
 • To-do
 • Tips
 • Foto
 • Sports stillinger
 • Trafik

I dag er widgets en stor del af hjemmeskærmen på de fleste smartphones og med de forskellige softwareopdateringer, så kommer der nok ikke færre widgets i fremtiden.

Proceslinjen er rykket ind på midten

Proceslinjen eller menubaren, som mange måske også kender den som, har i mange år været placeret i bunden, hvor programmerne var placeret nederst til venstre.

I Windows 11 kommer man til, at skulle vende sig til, at den er placeret i midten af proceslinjen, som man kender den fra macOS på Macbooks.

Det er en del af Microsofts nye vision med Windows 11, hvor de vil fokusere på forbrugeren, så derfor ligger programmerne lige til øjet.

Udover at programmerne er centreret i proceslinjen, så er Windows knappen nu også placeret i midten af den, som hidtil også altid har været placeret nederst til venstre.

Det er umiddelbart den største visuelle ændring, som Windows 11 har at tilbyde og det kan tage noget tid, for de mangeårige Windows brugere, at vende sig til det nye layout.

Hvis man dog ønsker, at have proceslinjen som i Windows 10, så er det muligt at få rykket programmerne og Start-knappen tilbage i venstre hjørne.

Nye funktioner i højreklik menuen

Når man højreklikker på en mappe, så får man ikke længere helt de samme muligheder på Windows 11, som man har på Windows 10.

Udover at designet er ser lidt anderledes ud, så er der nu yderligere to valgmuligheder:

 • Open in Windows Terminal
 • Vis flere indstillinger

De nye funktioner giver bl.a. hurtigere adgang til Windows Terminal, som er Windows kommandolinje, som bl.a. bruges til at redigere i underliggende processer på din computer.

Med “vis flere indstillinger” får man nøjagtigt den samme menu, som i Windows 10, hvilket godt kunne tyde på, at det er en fejl fra Microsofts side.

Det mest opsigtvækkende ved det nye design er, at funktioner som, Klip, Kopier, Omdøb og Slet nu er rykket op i en vandret menu bar, som vist på billedet til højre.

Nyt afrundet design


En anden lille visuel ændring fra Windows 10 til Windows 11, minder igen om MacOS, er nemlig et mere afrundet brugergrænseflade, i forhold til de tidligere versioner.

På billedet foroven kan du se en sammenligning mellem Windows 10 til venstre og Windows 11 til højre.

Billedet er en sammenligning af kalenderen i Windows 10 og Windows 11. Kigger man på pilen til højre, så kan man se at Windows 11 har et mere afrundet design kontra Windows 10 og pilen til venstre.

Det nye afrundet design er Microsoft nye strategi for at gøre Windows mere brugervenligt og visuelt bedre for øjet.

Nye farver og logoer


En del af den nye visuelle ændring, som Mircosoft har inkludret i Windows 11, er de nye farver og logoer.

Logoerne er som de afrundet kanter, blevet blødere i formen og mindre kantet, som man kender den fra Windows 10.

Som nævnt tidligere, så er det en del af Windows 11s nye brugervenligt design, som skulle være bedre for øjet.

Logoerne i Windows 11 ser ifølge mig, mindre realistisk ud, men det er som nævnt tidligere, en del af den nye vision med Windows 11.

Windows 11 pris og dato

Windows 11 er gratis for allerede eksisterende Windows-brugere. Dog vides det ikke på nuværende tidspunkt, hvad det kommer til at koste i fremtiden, for nye brugere.

Windows 11 blev præsenteret under Windows konference d. 25 Juni 2021, hvor de for allerførste gang løftede sløret for Windows 11 for verden.

Det regnes med at Windows 11 vil være tilgængeligt for verden d. 5. Oktober 2021, men allerede nu har man mulighed for, at afprøve beta-versionen.

For at downloade beta-versionen kræver det dog, at man bliver en del af Microsofts Windows Insider Program, før man kan få lov til at downloade den.

Windows 11 - godt til gaming?

Tænker du om det er værd, at opgradere fra Windows 10 til Windows 11, hvis du primært kun gamer på din pc?

Med Windows 11 får du nye funktioner, som kan gøre din gaming oplevelse bedre, både grafisk og in-game.

Brug mindre tid på loading screens med DirectStorage

Hvis du er en gamer, streamer eller bare en der har flere ting kørende på computeren på en gang, med måske flere skærme koblet til, så er DirectStorage noget for dig.

Ved hjælp af computerens NVMe SSD harddisk, så kan DirectStorage forøge din gaming oplevelse og skære ned for ventetiden på cutscenes og loading screens.

DirectStorage hjælper også på multitasking på computeren, så du kan have flere programmer åbne, uden at computeren bliver stærkt påvirket af det.

Spiller man open-world spil, så kan DirectStorage give et boost på spiloplevelsen og grafikken, men det kræver, at man har en NVMe SSD harddisk på computeren.

DirectStorage gør det muligt for grafikkortet, at samle data direkte fra NVMe SSD-harddisken, i stedet for at skulle køre igennem processoren først.

Derved kan kan ventetiden nu kortes ned, da dataen fra SSD harddisken ikke længere skal igennem processoren, men kan transmitteres direkte til grafikkortet.

Auto HDR

HDR eller High Dynamic Range er en smart funktion som automatisk tilretter lyset og farverne efter indholdet på din skærm.

Går du f.eks. Igennem en mørk tunnel i et spil, så vil lyset på skærmen også blive dæmpet en smule efter tunnelens mørke farver, indtil du kommer ud af tunnelen og ser de lyse farver igen.

Auto HDR forbedrer spiloplevelsen for gamere ved, at gøre grafikken mere realistisk. Dog kræver det, at din skærm rent faktisk understøtter HDR.

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass bliver integreret i Windows 11, hvor det tidligere har været noget som man skulle downloade ved siden af i de tidligere versioner af Windows.

Microsoft har løsnet grebet for developers og givet dem adgang til, at sælge deres spil igennem Xbox Game Pass, hvor det tidligere har været begrænset med antal spil.

Med Xbox Game Pass får du nu adgang til mere end 100 spil, som du kan downloade direkte fra Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass findes i 3 forskellige abonnementer, som er egnet til konsol, PC og mobile enheder. Versionen til PC’en koster 79 kr. om måneden.

Her er hvad du kan forvente af Xbox Game Pass

 • Marvel’s Avengers
 • Sea of Thieves
 • Age of Empire IV (28. Oktober 2021)
 • Forza Horizon 5 (9. November 2021)
 • Halo Infinite (8. December 2021)

Windows 11 for virksomheder?

Windows 11 har en masse at byde på. Ikke bare til gamerne, men også til de mange som arbejder på windows computere.

Forneden kan du læse lidt mere om de nye funktioner, som måske kan forøge dit produktivitet, uanset om det er til arbejdet eller i hjemme i privaten.

Snap layout - Forbedre din produktivitet

Denne funktion kan være en stor hjælp for rigtig mange, især hvis man har gang i flere vinduer på en gang eller har flere skærme koblet på computeren.

Jo større din computerskærm er, jo flere og større kan vinduerne være. Det mest almindeligt på en 24” skærm er at opdele skærmen i to horisontale vinduer.

Med Snap layout kan du automatisk opdele dine programmer i forskellige vinduer, uden, at du selv skal justere størrelserne på vinduerne.

Snap layouts fordelinger:

 • 50:50 - to lige store vinduer
 • 80:20 - Et større vindue kombineret med et mindre
 • 50:25:25 - Et stort vindue kombineret med 2 små vinduer
 • Tre lige store vinduer

Separat visuelle skriveborde

Jeg vil mene, at bare denne funktion alene er værd, at opgradere til Windows 11 fra tidligere versioner.

Denne funktion gør det muligt, at have flere skriveborde uden, rent faktisk at have flere eksterne skærme koblet til din computer.

Funktionen minder meget om MacOs, hvor man også kan oprette flere skriveborde på en enkelt enhed, så man har forskellige programmer åbne i netop det skrivebord man ønsker.

Det er nu også muligt for Windows brugere, at kun åbne de programmer, som man bruger i et specielt skrivebord uden, at have programmerne åbne på alle skriveborde.

Du kan f.eks. Arbejde med et bestemt projekt i skrivebord 1, hvor du udelukkende har programmer til det projekt.

På skrivebord 2, kan du have programmer, som ikke er relateret til projektet. Her kan du f.eks. have Spotify kørende og din Mail, så du ikke bliver forstyrret af den på skrivebord 1.

Har du et ekstern skærm koblet til computeren, for at vise et af dine andre skriveborde, så kan du nu let frakoble kablet uden at miste opstillingen.

Det var et problem hos de tidligere versioner af Windows, hvor man mistede opstillingen af programmerne, lige så snart man frakoblede kablet fra skærmen til computeren.

Dvs. Når du kobler stikket til computeren igen, så vil du have alle de skriveborde, som du havde lavet tidligere, uden at du skal flytte skrivebordene over til den eksterne skærm igen.

Du kan nu tage din computer ud af stationen og gå til møder. Når du engang tilslutter din computer i stationen igen, så kan du hurtigt fortsætte hvor du slap.


Microsoft Teams integreret i Windows 11

Microsoft Teams er Microsofts svar på FaceTime og Zoom, hvilket flittigt bliver brugt på diverse arbejdspladser til at holde møder og lignende.

Er man en af de arbejdspladser, som bruger Teams, så kan man glæde sig til, at det fremover er integreret i Windows 11 og at det har fået få ændringer med på vejen.

Microsoft Teams er nu blevet en del af de faste programmer i proceslinjen, så det er hurtigere at tilgå. Du kan nu hurtigt svare på beskeder, når du holder musen over programmet.

Nyt og forbedret Together Mode i Microsoft Teams

Together Mode blev lanceret i September 2020, men har siden da ikke været så populært i blandt brugerne.

Derfor har Microsoft givet Together Mode en opgradering i Windows 11.

Med de nye opgraderinger kan man nu

  • Reagere med emojis
  • Lave meningsmålinger
  • Synkronisere aftaler direkte i Kalender
  • Søgehistorik i samtaler
  • Dele større filer
  • Tildele opgaver til andre

  Windows 11 og Android Apps

  En af de helt store nyheder for android brugere er, at de nu snart kan få det samme indhold fra smartphonen til computeren.

  Microsoft gør det muligt at downloade android apps ned på sin Windows 11 enhed, via Amazon Apps, som skulle efter sigende være en konkurrent til Microsoft Store.

  Dog er apps som Gmail, Google Maps, YouTube og andre Google apps ikke at finde i Amazon Apps, pga. nogle rettigheder, men du kan stadig tilgå siderne på din browser.

  Microsoft kommer til, at gøre det muligt for Windows 11 brugere, at downloade en stor del af de apps, som de har på deres android smartphones, til Windows 11 enheder.

  Ønsker du at downloade Windows 11, så kan du følge min step-by-step guide, hvor jeg  nemt og enkelt guider dig igennem hele processen.

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvor meget koster Windows 11?

  Windows 11 er lige nu gratis for eksisterende Windows-brugere, men Microsoft har ikke officielt meldt ud hvad det kommer til at koste som et alene stående produkt endnu.

  Kan jeg installere Windows 11?
  For at finde ud af om du kan installere Windows 11, så skal din enhed overholde nogle minimumskrav. Du kan downloade programmet Tilstandskontrol for PC for at finde ud af om din enhed lever op til minimumskravene.

  Hvor kan jeg hente Windows 11?

  Windows 11 kan hentes direkte fra Microsofts hjemmeside hvor den har været tilgængeligt siden d. 05. Oktober 2021.

  Hvad kan Windows 11?

  Windows 11 skulle eftersigende være bedre optimeret til gamers og til dem der har mange programmer åbne på en gang. Med DirectStorage formindsker det ventetiden på loadingscreens og mindre indflydelse på computeren, når man flere tunge programmet åbne.

  E-mærket

   

  Betalingskort
  avXperten
  MenuKontaktKurvSøg