Alt om Zink printere » Sådan Virker de (Komplet Guide)

I dette indlæg vil jeg forklare hvad Zink printere er, hvad der gør dem anderledes fra normal en normal printer, samt belyse om hvilke fordele og ulemper der er ved Zink printere.

Hvad er en Zink printer? En Zink printer er en printer, som ikke bruger blæk. Navnet Zink kommer fra “Zero Ink". Zink printere er oftest meget små, og er derfor nemme at transportere med sig rundt. En Zink printer bruger en speciel type papir, som kan skifte farve ved skift af temperatur, hvilket gør dem i stand til at printe uden blæk.

Hvis du vil vide meget mere om hvordan en Zink printer adskiller sig fra andre printere, hvad den kan, samt hvilke fordele og ulemper der er ved en Zink printer, så læs med herunder.

Sådan virker en Zink printer

En Zink printer, er en printer der kan printe uden blæk. Deraf kommer navnet også, da Zink er en forkortelse af “Zero Ink”.

En Zink printer bruger en speciel type af papir, der er indlejret i krystaller, som skifter farve når de bliver udsat for varme.

Når du printer på en Zink printer, vil printerhovedet varme krystallerne i papiret, så de skifter farve, så printet bliver lavet. Printerhovedet er kontrolleret af printerens kontrolenhed, som koordinere printerhovedets bevægelser med dataen, der skal printes.

Zink print er oftest vandtætte. Derudover kan papiret til en Zink printer holde til meget, og går ikke nemt i stykker. Der er heller ingen fare for at udtvære billedet, når du printer med en Zink printer.

Hvad kan du bruge en Zink printer til?

En Zink printer er primært god til at printe billeder. Med en Zink printer kan du få printet billeder du har på din telefon ud, hurtigt og nemt.

Derudover er Zink printer forholdsvis lille, så den er nem at transportere, hvilket gør det muligt for dig at tage den med på ferie eller til arrangementer.

En Zink printer er rigtig god at have hvis du gerne vil have en nem og hurtig mulighed for at printe billeder ud direkte fra din telefon.

Det er dog også muligt at printe dokumenter og grafikker med en Zink printer, den er dog ikke egnet til dette, da størrelse og kvaliteten af billedet ikke vil være egnet til dette.

Fordele og Ulemper ved en Zink printer

Zink printere er en del anderledes end andre typer af printere, og der er række fordele og ulemper ved dem.

Der vil herunder være en liste over hvilke fordele og ulemper der ved Zink printere:

Fordele:

  • Bruger ikke blækpatron - En Zink printer bruger ikke blækpatroner, hvilket gør at der ikke skal skiftes blækpatroner. Derudover er dette også godt, da de fleste funktionsfejl på en blækprinter, ofte er grundet blækpatroner.
  • Generelt billigere i brug end andre typer printere - I det du ikke har omkostningen ved blækpatronerne vil en Zink printer, alt efter hvilket papir du bruger, i nogle tilfælde være billigere i brug.
  • Oftest meget små - Zink printere er ofte meget små i størrelsen, hvilket gør at du sagtens kan have dem med på rejser eller andre steder hvor du skal bruge den.
  • Trådløs forbindelse - Zink printere fungerer via trådløs forbindelse, så du nemt kan printe fra din telefon.
  • Nem at bruge - Det er simpelt at sætte en Zink printer op, og nem at printe fra den, hvilket gør den god til dig der ikke har den store forstand på det tekniske.

Ulemper:

  • Printer oftest lavere kvalitet end andre typer af printere - Printet fra en Zink printer vil oftest være af dårligere kvalitet end fra andre typer af printere.
  • Begrænset udvalg af print størrelse - Der er et meget begrænset udvalg af størrelser du kan printe i på en Zink printer. Oftest vil det være muligt at printe i størrelse 38x64 cm og nedefter.
  • Begrænset udvalg af papir muligheder - Der er et forholdsvis begrænset udvalg af papir, du kan bruge når du bruger en Zink printer.
  • Bruger dyrt papir - Papiret Zink printere bruger kan være forholdsvis dyrt, afhængigt af hvilken kvalitet det har. Det kan derfor blive dyrt at bruge en Zink printer hvis der skal printes en stor mængde.

Ofte stillede spørgsmål om Zink printere

Hvor lang tid holder billeder printet med en Zink printer?

Levetiden af billederne fra din Zink printer afhænger meget af hvilket papir du bruger. En bedre kvalitet af papiret, vil gøre at det tager længere tid, før dine billeder begynder at falme. Det kan derfor være en god ide, at købe papir i god kvalitet, hvis man gerne vil øge billedernes levetid.

Hvad er forskellen på en Zink printer og en fotoprinter?

Zink printere er primært en fotoprinter. Det er dog også muligt at finde fotoprintere, som printer ved brug af blæk. Så det er vigtigt at du er opmærksom på om fotoprinteren du køber, er en blækprinter eller en fotoprinter, da der er en stor forskel her.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg