CD/DVD penne

Her finder du vores udvalg af Penne/tuscher som kan bruges til at skrive på DVD eller CD Diske. Det er vigtigt at bruge den rette type pen, så skriften holder længst - derfor er alle her på siden speciallavet til DVD/CD brug.

Filtrér

Læs mere om CD/DVD penne

CD/DVD penne i mange farver

Her på siden finder du udvalget i CD/DVD penne, som er uundværligt skriveredskab, når der skal skrives på helt glatte overflader.

Pennene fås i flere størrelser og i mange flotte farver.

Du kan finde forskellige pakkestørrelser med 2 eller 4 stk i pakken, så skal du kun bruge en enkelt farve, kan du finde det, men du har også mulighed for at vælge en pakke med forskellige farver.

5 ting du skal vide når du kigger efter CD/DVD penne

CD/DVD penne kan variere i både kvalitet og tykkelse, derfor er der nogle ting som du kan holde øje med når du skal vælge.

Herunder er samlet nogle ting du kan kigge efter, når du skal vælge dine nye penne.

#1 - Filt eller sprittusch

Når du skal vælge en pen til at skrive på helt glatte overflader med, så er det oftest en permanent marker du skal finde.

I kategorien permanente markere finder du sprittuscher og filtpenne, hvor filtpennen generelt set er en tyndere udgave af sprittuschen.

Fordelene ved at vælge en filtpen fremfor en sprittusch er blandt andet at filtpennen er robust og har en hurtig tørretid.

Filtpennen er også oftere slankere og stregen er derfor noget tyndere end med en sprittusch, så teksten kan skrives mindre og dermed kan der stå mere på CD og DVD, end hvis du skriver med en tyk sprittusch.

En anden forskel mellem sprittusch og filtpen er at blækket i filtpennen ofte er særdeles vand- og lys resistent.

Sprittuschens blæk er delvis vandfast, og selv om det kan være svært at få blækket af, kan det under vand, ret let vaskes af.

#2 - Tørretid på blæk

Blækket i CD/DVD penne er specielt velegnet til at skrive på helt glatte overflader.

Når man skriver på CD eller DVD er det en fordel, hvis man også kan læse hvad der står på mediet, når man er færdig med at skrive.

Du kender måske til at skrive med en tyk sprittusch og ikke nok med at det man skriver skal være ret stort, så kan man også være uheldig at det hele er tværet ud, og man har en sort plet på siden af hånden, når man er færdig med at skrive.

Derfor er tørretiden på blækket vigtigt når man vælger sin pen til glatte overflader.

Når du vælger en pen, der er beregnet til CD/DVD, så er tørretiden oftest omgående, det vil sige at i samme øjeblik du har sat en streg, så er blækket tørt.

Blækket i disse penne er også yderst holdbart og smitter minimalt af, og det betyder at når du har skrevet på din CD eller DVD, så er det næsten umuligt at fjerne igen, medmindre du får fat i en speciel slette pen.

For venstrehåndede som ofte oplever at blækket smitter af på hånden der skrives med, kan disse penne være en fornøjelse at skrive med, da man kan få støtten fra bordet, i stedet for at skulle sidde og løfte hele hånden, for at undgå udtværing af blækket.

Vælg en CD/DVD pen hvor blækket tørre omgående, så du undgår utydelige bogstaver.

#3 - Tykkelse af pennen

Penne til permanent markering på glatte overflader fås i mange forskellige tykkelser fra 0.5 mm og op til 5-6 mm.

Den oftest brugte tykkelse på en pen til CD/DVD er 2-2.5 mm. da denne tykkelse giver en fin og tydelig streg, uden at være voldsom.

Jo tyndere pen du vælger, jo finere streg får du, men en helt ultra fin pen, kan være svær at se på en CD eller DVD, derfor vælger mange at bruge en på 2 mm.

En pen på 2 mm. giver en fin letlæselig streg og har en holdbarhed, der ofte er bedre end for eksempel en stregtykkelse på 0.5 mm.

Skal du skrive mere end 1 linje med tekst på mediet, har du rig mulighed for at skrive mindre tekst med en finere pen.

#4 - Anvendelsesmuligheder

CD/DVD penne er anvendelige til utallige formål og ikke bare til at skrive på CD eller DVD skiver med.

De kan også bruges til at skrive på overhead-folie, glas og meget mere.

Brug dem endelig ikke på et whiteboard eller lignende, da blækket ikke kan fjernes igen.

Det er en permanent marker og selvom den virkelig laver en flot streg på en whiteboard tavle, så skal der ret kraftige midler til at redde tavlen efterfølgende.

Men til at skrive på alle glatte overflader, hvor der er brug for en solid og holdbar tusch, som også er vandresistent, kan disse penne bruges.

Man kan også bruge pennen på mere ru overflader som for eksempel:

  • sten
  • træ
  • papir
  • metal
  • plastik

Er overfladen meget grov, skal du blot passe på ikke at trykke for hårdt med spidsen, da dette kan ødelægge spidsen.

#5 - Farver

Her på siden finder du penne i 4 farver, som er de oftest brugte til at skrive på CD og DVD med, da de er tydelige og klassiske.

Sort, rød, blå og grøn er alle farver der fremstår meget tydeligt på CD og DVD, selv på trods af de ofte skiftende baggrundsfarver på CD og DVD.

Med dette farveudvalg har du mulighed for at kunne vælge en kontrastfarve til baggrunden på mediet, så teksten står tydeligt.

Er du uheldig og får lavet en fejl kan man bruge en speciel slette pen til at fjerne fejl markeringer, med de ellers permanente farver.

Slette pennen kan fjerne farverne fra pennen, ved at du med et let tryk fører slette pennen over fejlen. 

Forlæng levetiden på din CD/DVD pen

Din nye CD/DVD pen har en fin nylon baseret filtspids, som er specialdesignet til glatte overflader.

Selvom den kan bruges til mange andre overflader, kan du forlænge levetiden ved kun at trykke så hårdt med pennen som det lige nøjagtig kræves for at lave en streg.

Særligt ved ru overflader som for eksempel sten eller plastik, bør du være opmærksom på ikke at få trykket spidsen for hårdt ned mod materialet, da den så kan dele sig eller flække.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007