Chokoladesmelter

Her finder du vores udvalg af chokoladesmeltere, som er helt perfekte hvis du fx vil lave chokoladeovertrukket frugt, slik eller endda en lækker chokolade-fondue.

Filtrér

Læs mere om Chokoladesmelter

Chokoladesmelter - Til dine hyggestunder

Her på siden finder du vores udvalg af chokoladesmeltere.

Der findes mange måder at smelte chokolade på, men hvis du er en stor chokolade-entusiast eller konditor, vil du ofte få mest ud af en chokoladesmelter.

Du kan bruge chokoladesmeltere til både chokolade-springvand, slik, kage, og andet form for konfekt.

Mange bruger chokoladesmeltere til at lave sit eget slik i hjemmet, og om end at det kan virke som besvær at lave dit eget slik, bliver det langt mere overskueligt, så snart chokoladen ligger i smelteren.

5 ting du skal overveje når du kigger på chokoladesmeltere

En chokoladesmelter er et elektrisk apparat med en skål og et varmeelement.

Den varmer op til den rette temperatur til at smelte chokolade uden at brænde det på eller lave et rod ud af det.

Med en chokoladesmelter, vil du kunne lave lækre søde sager, såsom chokolade-jordbær, slikkepinde, skumfiduser, chokolade-æbler, og lignende.

Du kan også lave en lækker og luksuriøs chokolade fondue som en lidt anderledes form for dessert til din næste middag.

#1 - Dele til din chokoladesmelter

En chokoladesmelter består typisk af to dele: en base og en smeltepot.

Basen er deri strømkilden ligger, og derfor bør den ideelt set være både stærk og holdbar, og de bedste forbliver kølige, selv når de er aktiveret.

Strømkablet bør være polariseret og langt nok til at kunne blive brugt til de standard 120V-kontakter.

Selve smelteren er hvad der holder det smeltede chokolade, og kan være lavet af enten silikone, keramik, rustfrit stål eller aluminium.

Smeltepotten bør være stærk nok til at kunne smelte chokolade, eller endda slik, uden at brænde fast.

#2 - Varmeindstillinger i din chokoladesmelter

Du vil ikke ødelægge dit chokolade eller fondue ved at brænde den chokolade du er i gang med at smelte, og derfor bør du holde øje med om din smelter 

Du kan heldigvis nemt finde chokoladesmeltere, der tilbyder både en smelte- og varme-funktion, og det er sjældent i dag at finde smeltere der ikke har.

Den første varme-indstilling bliver varm nok til faktisk at kunne smelte chokolade, mens varme-funktionen kun er varm nok til at holde chokoladen smeltet i længere tid uden at brænde det.

#3 - Størrelse på chokoladesmelteren

Størrelsen på smelteren kommer meget an på hvad du føler for, og hvor meget du kommer til at smelte på én gang.

Der er en stor variation i størrelsen; nogle kan holde to til tre kopper chokolade, mens andre kan holde på over 2 kg chokolade.

Størrelsen på din chokoladesmelter skal være afhængig af hvor meget du har behov for at lave på én gang; eksempelvis hvis du ønsker en chokoladesmelter, der passer til din familie på tre eller fire personer, er en chokoladesmelter, der kan holde 2 kopper chokolade mere end rigeligt.

På den anden side, hvis du ønsker en smelter til professionelt brug, vil du skulle bruge en, der kan holde flere kilo chokolade.

#4 - Features i chokoladesmeltere

Der findes mange forskellige chokoladesmeltere og dermed også flere forskellige features til hver type smelter.

  • Håndtag. Den indre smelter kommer ofte med et ergonomisk designet håndtag, som bør være komfortabel i dine hænder og ikke bliver varmt. Dette er med til at gøre det nemmere for dig at hælde smeltet chokolade.
  • Tud. Hvis du vil bruge chokoladesmelteren til at lave slik, bør du overveje at kigge på en der har en tud, så du nemmere kan hælde det smeltede chokolade ned i former. På denne måde rammer du mere præcist, men sørger samtidigt også for at du ikke taber chokolade over hele din arbejdsstation.
  • Fyldelinje. Nogle chokoladesmeltere har en fyldelinje indeni smeltekammeret, hvor du kan fylde den rette mængde chokolade uden at skulle være bange for at under- eller overfylde potten.
  • Fødder. Mange modeller kan også findes med gummifødder på bunden, hvilket hjælper med at holde din enhed langt mere stabil end andre former for chokoladesmeltere, og sørger for at potten ikke glider eller tipper over, mens du arbejder.
  • Sikkerhedslys. Meget lig andre elektroniske apparater, er der også en brandfare ved chokoladesmeltere, hvis du glemmer at tænde for dem. Lampen er klar og tydelig, og sørger for at du kan se den, selv hvis du står flere metre væk. På den måde kan du nemt se om enheden er tændt, så du bedre husker at slukke den.
  • Springvand. Chokoladesmeltere passer også godt til fondue, og du kan finde varianter af chokoladesmeltere, der har et springvandsfeature, så den smeltede chokolade kan flyde fra enheden på en imponerende måde. Dette er ideelt, hvis du nyder at imponere dine gæster til fester og middage.

#5 - Sådan bruger du chokoladesmeltere

Mange plejer at varme chokolade i en lille skål i mikroovnen, eller i en skål i en gryde med varmt vand.

Den metode fungerer fint til mindre opgaver, men hvis du er professionel eller chokolade-entusiast, vil en chokoladesmelter ofte fungerer meget bedre, men hvordan virker den?

Først og fremmest, er det vigtigt at du læser instruktionsmanualen for at kunne forstå hvordan maskinen helt præcist fungerer.

Chokoladesmeltere kommer med flere forskellige indstillinger fra model til model, og derfor bør du have forståelse for nuancerne og forviklingerne.

Størstedelen af chokoladesmeltere bruger el som strømkilde, og følger derfor en meget ens brugermanual:

  • Sæt chokoladesmelteren på overfladen og sæt den i stikkontakten.
  • Når chokoladesmelteren er sat til strømkilden, skal du fylde den med den mængde chokolade du skal bruge.
  • Når du har fyldt chokoladesmelteren, skal du holde øje med indikatorerne, hvor forskellige modes skal aktiveres med et enkelt tryk.

Du kan eksempelvis have tre modes; en til at slukke smelteren med, en til at varme, og en til at smelte, hvilket er den højeste setting, og også den der starter smelteprocessen.

  • Mens chokoladen smelter, skal du bruge en spatula eller ske til at røre chokoladen, og samtidigt også holde øje med den smeltede chokolades konsistens.
  • Når du har smeltet chokoladen til den ønskede volumen, skal du ændre setting fra den højeste temperatur til mellem-temperaturen, der holder chokoladen smeltet og varm.

På denne måde vil din chokolade ikke størkne i løbet af kort tid, og du skal dermed heller ikke skynde dig med at forberede desserten eller kontinuerligt smelte den om.

  • Før du sætter din smelter i opvaskemaskinen eller lignende, bør du konsultere brugermanualen for at se om den kan tåle det; de fleste chokoladesmeltere i dag, kan godt tåle at komme i opvaskemaskinen, dog.

Type
0
0
Vælg alle
Farve
Brand

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007