Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

CR-P2 batteri

Her finder du CR-P2 batterier. CR-P2 batteri er et Lithium batteri. Lithium batterier er lettere, holder længere og fungerer selv ved lavere temperaturer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om CR-P2 batteri

CR P2 batteri - Batteriet med mange navne

Her på siden finder du vores udvalg i CR P2 batterier, som er en type af batterier der har umådelig mange betegnelser.

Fælles for de mange navne er at de beskriver den samme type batteri, men den samme styrke og de samme dimensioner.

CR P2 batterier kan også kaldes:

 • 223
 • CRP2P
 • CR-P2S
 • DL223A
 • EL223AP
 • K223LA

CR P2 batterier er mest kendt som værende et batterie der bruges i forskellige typer af kameraer og det er også det formål, batteriet oftest bruges til.

CR P2 kan dog bruges til mange andre elektroniske genstande og selvom det måske ikke altid at du har dette batteri liggende i skuffen i hjemmet, så kan det være en fordel at have et ekstra liggende, hvis du har apparater der bruger denne type batteri.

5 ting du skal vide når du kigger efter CR P2 batterier

CR P2 er ikke et af de mest brugte batterier på markedet i Danmark, men det bruges dog i større og større udstrækning, derfor kan du med fordel læse med herunder og blive klogere på det kraftfulde batteri.

#1 - Hvad er et CR P2 batteri?

Et CR P2 batteri er et kompakt batteri, med en enestående ydelse og en lang holdbarhed.

CR P2 batteriet er et Lithium batteri, som er kendetegnet ved at være mere miljøvenligt end for eksempel alkaline batterier, det vejer ikke så meget som almindelige batterier, og det kan holde op til 10 gange længere end almindelige batterier.

Når du kigger på CR P2 batteriets udseende, kan det godt ligne at det er to AA batterier, der er sat sammen til et batteri, og måske derfor har det fået sit uofficielle navn “fotobatteri”, mange kameraer gør nemlig brug af 2 stk. AA batterier, og her ligner batteriet disse to er smeltet sammen til ét.

Men CR P2 batterier bruges ikke kun i fotografiapparater, men også i flere og flere elektroniske apparater, som har brug for en stærk ydeevne og en hurtig reaktion.

Du skal være opmærksom på at CR P2 batterier ikke kan genoplades, og forsøg på genopladning kan skade både batteri og batterioplader. 

#2 - Størrelse på CR P2 batteri

CR P2 batteriet ser ikke ud af ret meget med sin kompakte størrelse, der vel tilnærmelsesvis minder mest om 2 AA batterier der er sat sammen, men tag ikke fejl.

CR P2 batterier har en virkelig høj ydeevne på trods af batteriets lille rektangulære form.

Dimensionerne på dette batteri er 36,3 x 34,1 x 19,3 mm. og den kompakte størrelse betyder at batteriet kan bruges i selv mindre elektriske apparater.

Derfor er denne batteritype blevet mere og mere populær gennem de senere år, og bruges nu i mange forskellige apparater, både i privat hjem og i virksomheder, såvel som offentlige institutioner.  

#3 - Styrke i CR P2 batteri

CR P2 batteriet er et kraftfuldt batteri med en høj ydeevne og en meget lang levetid, og dette skyldes til dels at batteriet er et Lithium batteri, som dog ikke må forveksles med et Lithium-ion batteri.

Lithium-Ion batterier er genopladelige, men har ellers samme egenskaber som engangsbatteriet, som er et Lithium batteri.

CR P2 har en spænding på 6V og en kapacitet på 1600 mAh, hvilket gør det til et stærkt batteri med en meget hurtig reaktionsevne.

Derfor bruges CR P2 efterhånden i en lang række elektriske apparater, som kræver en pålidelig og effektiv energikilde for at kunne reagere hurtigt.

#4 - CR P2 batteri til flere enheder

CR P2 batterier bruges i en lang række elektriske produkter til både private og virksomheder, og hvor produkterne før har brugt store og tunge batterier, kan de nu benytte dette lette og kraftfulde lithium batteri, som udover at være effektivt, også har en lang levetid.

En lang levetid kombineret med en solid og kraftfuld ydelse kan være særlig påkrævet til visse enheder og knap så vigtigt i andre, selvom du måske gerne vil have dine batterier holder så længe som muligt, uanset hvilket batteri du bruger.

CR P2 batteriet bruges for eksempel til:

 • Urinaler
 • Skylleelektronik
 • Berøringsfri armaturer
 • Elektroniske vandhaner
 • Vandhaner med kogefunktion
 • Kameraer
 • Eksterne blitz apparater
 • Visse lysgivere, som eksempelvis Ring Lights og professionelle lysopsætninger
 • MP3 musikafspillere
 • Legetøj
 • Spil

Der er derfor stor mulighed for at du har et elektrisk apparat i dit hjem, der netop bruger CR P2 batterier.

#5 - Værd at vide om Lithium batterier

Mange mennesker har i mange år været vant til at bruge Alkaline batterier og disse er ofte blevet betegnet som almindelige batterier.

Lithium batterier har dog nogle klare fordele i forhold til Alkaline batterier, og samtidig kan de ofte erstatte et Alkaline batteri.

Fordelene ved Lithium batterier i forhold til Alkaline batterier er for eksempel:

 • Lithium batterier som fx CR P2, vejer mindre end Alkaline modellen
 • Lithium batterier kan ofte levere en lidt højere spænding, i forhold til Alkaline, ca. 1,5V
 • Lithium batterier har en længere levetid, faktisk op til 10 gange længere, end Alkaline batterier
 • Lithium batterier har en højere kapacitet i forhold til Alkaline
 • Lithium batterier er mere miljøvenlige end Alkaline
 • Lithium batterier som for eksempel CR P2 kan bedre klare temperaturudsving og koldere temperaturer end Alkaline

Lithium batterier, som for eksempel CR P2, må ikke forveksles med et Lithium-Ion batteri, da et Lithium batteri ikke kan genoplades.

Lithium-Ion er den genopladelige version af Lithium batterier, og som du måske kender det fra almindelige Alkaline batterier, i både genopladelig og engangs versioner, så er der ikke den store forskel i egenskaberne, udover om batteriet kan genoplades eller ej.

Når et Lithium-ion batteri genoplades kan dette ofte ske langt flere gange i forhold til et Alkaline.

Batterier baseret på Lithium teknologien er altså typisk mere robuste end Alkaline modellerne, men det betyder ikke at du skal igang med at udskifte alle dine Alkaline batterier. 

Lithium og lithium-ion batterier er nemlig også noget dyrere end de samme modeller i Alkaline modellerne, derfor kan du sagtens stadig benytte Alkaline batterier til en bred vifte af dine elektroniske enheder.

Dog bør du overveje Lithium batterier, for eksempel CR P2 til de enheder der er beregnet til denne type batterier, da du vil kunne slippe for at skifte batteri helt så ofte og samtidig kunne undgå en faldende ydelse, når batteriet er ved at være tømt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007