CR1616 batteri

CR1616 Lithium knapcelle batterier med diameter på 16mm og 1,6mm højde. CR1616 batterier bruges i fx fjernbetjeninger, armbåndsure og bilalarmer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om CR1616 batteri

Hvad er et knapcelle batteri?

Se en video om knapcelle batterier, som findes i mange af de mindste typer elektronik som lommeregnere og lignende.

CR1616 Batteri - Et populært knapcellebatteri

Her på siden finder du vores udvalg af CR1616 batterier, som er et meget populært knapcelle batteri til mindre elektroniske apparater, som eksempelvis ure og lommeregnere.

CR1616 er et Lithium knapcelle batteri, det betyder at det har en høj spænding og kan holde strøm meget længe, derfor er de meget brugt i mindre elektriske enheder, som kan være besværlige at skifte batteri på, som eksempelvis ure.

Knapcelle batterier er gode til de mindre enheder, som har brug for at strømmen er konstant, men ikke nødvendigvis særlig høj.

Der findes mange modeller af knapcelle batterier og derfor er det en god idé at kontrollere hvilket knapcelle batteri du har brug for til netop din enhed, og er det et CR1616 batteri, så læs med herunder og bliv klogere på, hvad du kan kigge efter, når du vælger dit CR1616 batteri.

5 ting du bør vide inden du køber CR1616 batterier

Der findes rigtig mange forskellige enheder der bruger CR1616 batterier, og næsten lige så mange forskellige producenter af batterierne.

Derfor har vi herunder samlet nogle punkter du kan overveje inden du køber CR1616 batterier, så du er sikker på at få fat i det rigtige batteri til din enhed.

#1 - Størrelse på CR1616 batterier

CR1616 batterier har altid den samme størrelse, uanset hvilket mærke du vælger, størrelsen er lig med batteriets navn, altså 1616.

Tallet 1616 er nemlig det samme som batteriets fysiske størrelse eller dimension, som i dette tilfælde er 16 mm. i diameter og 1,6 mm. i højden.

Uanset hvilken producent og bogstaver der står foran 1616 på et knapcelle batteri, vil dette angive dimensionerne.

Derfor kan du hurtigt finde frem til om det er et CR1616 batteri eller en anden størrelse af knapcelle batteri du skal have fat i, simpelthen ved at måle batteri indsatsen i apparatet, eventuelt med en skydelære.

Hvis disse mål er 16 mm. i diameter og 1,6 mm. i højden, så er det et CR1616 batteri, der skal bruges i apparatet.

#2 - Kapacitet i CR1616 batterier

Selv om et CR1616 batteri er et ret lille batteri og ikke ser ud af ret meget, så er det faktisk både meget kraftigt og meget holdbart.

Derfor bruges denne type batterier ofte i enheder som eksempelvis:

Kapaciteten i CR1616 batteriet er på 40-50 mAh (milli Ampere timer), og spændingen ligger på 3V.

Du skal være opmærksom på ikke at forsøge at oplade batteriet, når det er løbet tør for strøm, da et Lithium batteri ikke kan oplades.

Forsøger du alligevel at oplade batteriet, kan det risikere at overophede og bryde i brand.

Hvis du gerne vil have et knapcelle batteri, som du kan oplade, så kan du få CR1616 i en model af Lithium-Ion, som kan oplades.

Lithium-Ion batterier i knapcelle modellen er dog ikke så almindelige og derfor også ret dyre i forhold til det almindelige CR1616 batteri.

#3 - Hvad står CR for i CR1616 batterier

I CR1616 batterier står betegnelsen CR for den type celle batteriet fungere på, i dette tilfælde står CR for Chrome Lithium, og det er altså denne celle og materialer, der giver CR1616 dets egenskaber og styrke.

Tidligere var knapcelle batterier produceret med en celle af Brunsten, som var et kviksølvs batteri og indeholdt mange miljøskadelige stoffer.

De ældre modeller af knapcelle batterier hed derfor eksempelvis BR1616, hvor BR stod for brunsten.

Disse batterier produceres ikke længere og nu er det altså Lithium batterier der har overtaget.

CR1616 er en standard og en betegnelse som er fastsat af IEC (International Electrotechnical Commission), og det er derfor samme betegnelse i stort set alle lande i verden.

#4 - CR1616 batteri eller DL1616 batteri

Selvom CR1616 er den internationale betegnelse for et knapcelle batteri af denne størrelse, så kan du af og til støde på producenter, som skriver andre betegnelser på indpakningen.

Et eksempel på dette er DuraCell, som ofte kalder deres knapcelle batterier for DL1616, her står D for DuraCell og L for Lithium.

På selve batteriet, vil du dog stadig finde betegnelsen CR1616, og denne internationale betegnelse vil ofte stadig stå et sted på pakken, bare mindre synligt.

Det vil altså sige at DL1616 og CR1616 er samme batterityper, med samme dimensioner og samme kapacitet.

#5 - Genopladelige CR1616 batterier

Du må aldrig forsøge at oplade et CR1616 batteri, med mindre det har betegnelsen Li-ion, og denne betegnelse er det de færreste CR1616 batterier, der har.

Lithium-Ion batterier er genopladelige med en dertil egnet oplader, og der er en række sikkerhedsforanstaltninger, som du bør være opmærksom på, inden du oplader et Li-Ion batteri.

Som ved alle andre genopladelige batterier gælder det at du skal have en egnet oplader, som passer til, i dette tilfælde et knapcelle batteri, og derudover bør du ikke overoplade batteriet.

Selvom et knapcelle batteri som CR1616 ikke ser ud af meget, kan det forvolde stor skade, hvis du forsøger at oplade et ikke-genopladeligt batteri.

I bedste fald bliver batteriet blot meget varmt, men i værste fald kan batteriet bryde i brand og forvolde stor skade.

CR1616 batterier kan findes i genopladelig version, men det er meget sjældent og af denne grund er det også ofte en meget dyr løsning i forhold til de almindelige engangsbatterier.

De enheder som bruger et CR1616 batteri, bruger ofte meget lidt strøm og batterierne har derfor kun brug for at blive skiftet meget sjældent.

Derfor kan det altså godt betale sig at købe engangsbatterier og eventuelt købe lidt flere ad gangen, så du har CR1616 batterier på lager, når det en sjælden gang skal skiftes.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007