CR1620 batteri

CR1620 Lithium knapcelle batterier på 16mm diameter og 2,0mm højde. CR1620 batterier med 3V spænding bruges fx i fjernbetjening, armbåndsure og bilalarmer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om CR1620 batteri

Hvad er et knapcelle batteri?

Se en video om knapcelle batterier, som findes i mange af de mindste typer elektronik som lommeregnere og lignende.

CR1620 batteri - Et pålideligt og solidt batteri

At finde og købe CR1620 batterier er ikke svært, fordi næsten alle velrenommerede og berømte batterifirmaer producerer dem.

CR1620 batteri er et ikke-genopladeligt lithium mønt-/knapcellebatteri, der ofte bruges i produkter som bilnøgler, laserpenne, fjernbetjeninger, digitale ure, enheder i kreditkortstørrelse, mikro lommelygter LED, legetøj, CMOS / bundkort batterier, medicinsk udstyr , fitnessapparater og andet relateret udstyr.

Det findes derfor almindeligvis i produkter, som vi bruger hver dag, såsom digitale ure, bilnøgler, fjernbetjeninger, enheder i kreditkortstørrelse, lommelygter og andre enheder.

Den har en maksimal holdbarhed på op til 10 år.

Når du kigger på CR1620 batterier, undrer du dig måske over navnet; eller måske kigger du efter specifikke batterier, men ved ikke hvordan du bedst finder frem til dem?

Som en generel regel, når du kigger på CR-batterier, indeholder modelnummeret to store bogstaver og et eller flere cifre som vist i eksemplet (nogle undtagelser vil blive stødt på).

Dette nummereringssystem understøttes af Japans internationale standardkomité for ure, og er også en etableret praksis i Japan.

CR1620 står for:

 • C- mangandioxid lithium batteri
 • R- rund
 • 16 - batteri diameter (i mm)
 • 20 - divider dette tal med 10 for at få batterihøjden (i mm)

Så hvis du kigger efter specifikke størrelser på batteriet, vil du derfor oftest komme langt ved at kigge på navnet.

3 ting du bør vide før du køber CR1620 batterier

CR1620 batterier er små og nemme at have med rundt, da disse knap-/møntcelle- batterier har fysiske dimensioner på 16 mm x 2 mm.

CR1620-batteriet aflades typisk med en hastighed på 0,1 mA, med en maksimal afladningshastighed på 1,0 mA, men disse værdier varierer lidt mellem producenterne.

Som et resultat af højere afladningshastigheder falder batteriets faktiske kapacitet.

Der er forskellige typer af CR1620 mangandioxid lithium batterier, varierende i selvafladningshastighed fra 1-2% om året til 1% eller mindre afhængigt af modellen, hvilket gør disse batterier velegnede som et hukommelsesbatteri i forskellige enheder.

Forøgelse af batteritemperaturen øger imidlertid selvafladningshastigheden.

Batterier med dimensionerne 16 x 2 mm og CR1620 (IEC-standard) er almindeligvis kendt som CR1620 og 5009L, mens der også findes andre etiketter, såsom ECR1620, DL1620, VCR1620 osv. Alligevel anvender de fleste producenter også CR1620-etiketter.

#1 - CR1620s features

Der er mange fordele ved at bruge CR1620 batterier, og deres features er blot én af mange.

Eksempelvis ligger batteriernes nominelle spænding på 3V, hvilket betyder, at CR1620 kan producere 3 volt strøm.

Batteriernes nominelle kapacitet ligger også på 120mAh, hvilket betyder, at CR1620 også kan holde op til 120 milliampere timers strøm.

Samtidigt har batterierne også en top kredsløbsdræning på 6,8mA; dette er spidsstrømmen, der kan bruges af CR1620, og den er 6,8 milliampere.

Dette bidrager også til CR1620s stabile spændingsudgang, hvilket betyder at batteriet ikke kommer til at fejle, når der ikke er strømkilder nok til at levere strøm til batteriet.

#2 - CR1620s opbygning

CR1620 batteriet er typisk sammensat af lithium-mangandioxid-katode og carbon anode.

Batteriets generelle opbygning fra yderst til inderst er sådan:

 • Negativ pol
 • Anode (lithium)
 • Separator
 • Pakning
 • Positiv pol (celledåse)
 • Katode (mangandioxid)

CR1620 bruger lithium-ion-teknologi til sin konstruktion og drift, hvilket betyder, at den bruger lithium-ioner i stedet for kemiske reaktioner til at generere elektricitet.

Selvom at lithium-ion-teknologi ofte sørger for at batteriets ladeniveau ikke falder, er det dog ikke tilfældet med CR1620.

CR1620 har dog arvet lithium-ion-teknologiens lave selvafladning, hvilket betyder, at den vil bevare sin ladning i lang tid, selv når den opbevares på et sted med lav temperatur.

CR1620 batterier holder 90% af deres oprindelige ladning selv efter 10 år, fordi de er kemisk meget stabile, og lithium og mangandioxid er ansvarlige for den kemiske stabilitet.

Alle driftstemperaturer bliver typisk verificeret under lavbelastningsudledningsforhold for langtidsudledning.

Temperatur og andre miljøfaktorer blev også taget i betragtning.

Ud over kortsigtede accelererede tests er mange af producenternes batteriydelse blevet bekræftet af en overflod af langsigtede accelererede tests.

Hvad blev resultatet? For deres høje niveau af sikkerhed og pålidelighed er størstedelen af alle CR-batterier blevet godkendt i henhold til UL-sikkerhedsstandarderne i USA.

CR1620 er ret effektiv, og har en høj energitæthed og udgangseffekt pr. gram.

Det er dog vigtigt at huske på at CR1620 ikke kan genoplades; den kan kun bruges én gang, før dens fulde kapacitet er opbrugt, og hvis du ikke bruger den inden for kort tid efter købet, så vil den desværre langsomt miste sin evne til at holde på strømmen.

Opladning anbefales derfor ikke; hvis du forsøger at genoprette kapaciteten med en elektrisk oplader, kan produktet overophedes, hvilket igen kan føre til trykaflastning med en karakteristisk pop; opladning kan forårsage store skader på batteriet.

#3 - Betjening og bortskaffelse af CR1620

Når du bruger CR1620-batteriet, anbefales det at følge visse regler, såsom:

 • Vend ikke polariteten, når du isætter et tablet-batteri.
 • Aflad ikke batteriet gennem en tung belastning.
 • Brug den ikke ved kritisk lave eller høje temperaturer for at bevare ydeevnen.
 • Hvis det er nødvendigt at lodde kontakterne til produktkroppen, skal denne operation udføres meget hurtigt for ikke at overophede produktkroppen; lodning skal udføres med specielle flusmidler.

Hvis CR1620 batteriet allerede har nået slutningen af dets levetid, skal det fjernes fra enhedens rum og udskiftes med et batteri, der vides at være i god stand.

I henhold til instruktionerne skal lithium-energikilder i CR1620-formatet bortskaffes specielt, og generelt anbefales det at du returnerer det døde batteri til et specialiseret indsamlingssted til genbrug.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007