EDID Emulator

EDID-emulator der indsættes mellem forskellige enheder som computere, monitors og fjernsyn ved manglende eller fejlagtige EDID-informationer.

Læs mere om EDID Emulator

Sørg for at dine enheder får den rette information med en EDID Emulator

Oplever du en gang imellem at din skærm ikke opfører sig, som den skal?

Så kan det være at der er noget rod med den kommunikation der foregår mellem din skærm og computer, så en af parterne ikke modtager den rette type information fra enhederne.

Her kan en EDID emulator være behjælpelig, da den aktivt omdanner signalerne til et signal, som de forskellige enheder kan forstå.

EDID står for Extended Display Identification Data og er en del af signal der sendes mellem skærme, computere, monitors, fjernsyn mm., så de har lettere ved at kommunikere og give dig den bedst mulig billedkvalitet på din skærm.

Du kan dog komme ud for at nogle skærme ikke bruger denne teknologi, hvilket kan betyde at den pågældende skærm ikke sender den rette information til din computer, og derfor sender computeren ikke et billedsignal til skærmen.

Det kan potentielt være meget frustrerende, hvis du gerne vil have flere typer skærme sat til din computer, hvor nogle af enhederne ikke kan kommunikere med hinanden.

Hvis du oplever dette problem, så kan det være at du kan få løst problemet med at investere i en EDID emulator.

3 Ting du bør overveje når du skal købe en EDID Emulator

Hvis du gerne vil have købt en EDID emulator til dit computer- eller TV-Setup, så kan det være en fordel at gøre dig nogle overvejelser inden at du går ud og køber en emulator.

Der findes nemlig flere forskellige typer af emulatorer på markedet, og du skal gerne være sikker på at kunne få den rette type med hjem, så den passer til dine enheder derhjemme.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig for at sikre at du har lettere ved at vurdere, hvilken type EDID emulator der passer til dine behov.

#1 - Typer af EDID Emulatorer

Du kan finde flere typer af EDID Emulatorer, og det kan derfor være vigtigt at overveje, hvilken type der bedst kan opfylde dine behov.

Der er ikke så meget forskel på funktionen mellem de forskellige typer af EDID emulatorer, da de alle er designet til at løse det samme problem, men der kan til gengæld være forskel mellem de forskellige stik der bliver brugt i emulatoren.

Hvis din skærm og computer bruger et HDMI kabel for at kunne få forbindelse til hinanden, så er det vigtigt at du investere i en EDID emulator, der har det samme HDMI stik, så du kan være sikker på at de kan få forbindelse med hinanden.

Ellers kan du kommer ud for at din PC eller skærm bruger et andet stik end du havde regnet med, og dermed ikke har mulighed for at kunne bruge den pågældende type af EDID emulator.

Så for at undgå at spilde penge på et fejlkøb, så bør du sikre dig at du lige undersøge, hvilke typer kabler og stik som dit computer- eller TV-setup har, så der ikke opstår nogen kompatibilitetsfejl.

Eksempler på typer af EDID Emulatorer:

  • HDMI EDID Emulatorer
  • VGA EDID Emulatorer
  • DisplayPort EDID Emulatorer

Du kan primært finde 3 typer af EDID emulatorer på markedet, HDMI, VGA og DisplayPort.

HDMI stikket er meget almindeligt nu om dage, og passer til størstedelen af moderne skærme og TV-enheder.

Har du nogle lidt ældre enheder, så kan du komme ud for at skulle bruge en EDID emulator med VGA stik, da det var den gamle standard for TV og skærmstik i mange år.

Du kan også få EDID emulatorer til DisplayPort stik, som er ved at være standarden for skærme til computere, da stikket har mulighed for at kunne give helt op til 8K i skærmopløsning og dermed giver dig en god billedkvalitet i forhold til andre stik på markedet.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilket type stik du gerne vil have i din EDID emulator, så du kan være sikker på at de passer til dit behov.

#2 - EDID Emulatorens understøttede skærmopløsninger

Når du gerne vil have købt en EDID emulator, så kan det være godt at overveje, hvor god en skærmopløsning du gerne vil have adgang til, da der kan være begrænsninger for hvilke signaler, som emulatoren kan udsende.

Der er et stort antal af forskellige skærmopløsninger, og jo større de er, jo bedre billedkvalitet kan du få på din skærm eller TV.

Så hvis du har en skærm der kan understøtte en 4K eller 8K skærmopløsning, så kan det være en fordel at få dig en EDID emulator, der kan understøtte denne opløsning, så du kan være sikker på at få den bedst mulige billedkvalitet på din skærm.

Eksempler på skærmopløsninger:

  • 1280 x 720 pixels (HD)
  • 1920 x 1080 pixels (Full HD)
  • 2560 x 1440 pixels (2K)
  • 3840 x 2160 pixels (4K)
  • 7680 x 4320 pixels (8K)

Generelt så vil mindre og lidt ældre skærme ikke kunne understøtte de større skærmopløsninger som 4K eller 8K, og det vil derfor muligvis være lidt spildt, hvis du investere i en EDID emulator der kan understøtte en stor opløsning, hvis din skærm heller ikke understøtter den.

Du bør derfor lige undersøge, hvilke opløsninger som din skærm eller TV skal bruge, så du kan være sikker på at få den bedst mulige billedkvalitet fra din EDID emulator til din enhed.

Det kan derfor være vigtigt at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilken opløsning du gerne vil have på din skærm, så du kan få en EDID emulator der kan understøtte denne opløsning på din skærm eller TV.

#3 - Fordele ved EDID Emulatorer

En skærm vil ofte sende et signal til computeren omkring hvilken opløsning den gerne vil have billedsignalet i, samt producent og serienummer.

Hvis du har en skærm eller andre enheder der ikke udsender dette EDID signal, så kan det være at dit grafikkort ikke kan registrere skærmen, og dermed ikke sender noget signal til den.

Det kan også være et problem, hvis du har flere forskellige skærme tilsluttet din computer, der hver skal bruge en anderledes opløsning.

Hvis computeren kun modtager EDID signalet fra en af skærmene, så kan computeren sende det samme billedsignal til alle skærmene, uanset hvilken opløsning de gerne skal have.

Det kan gøre det svært at arbejde på computeren, og kunne være undgået med en EDID emulator tilkoblet mellem dem.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007