Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

El spareskinne

El spareskinner med TV/masterstik og med og uden ledning. Med en el-spareskinne kan du reducere standby el-forbrug. Det er til gavn for miljø og tegnebog.

Filtrér
Sortering

Læs mere om El spareskinne

Sådan fungerer en elspareskinne


Med en el/strømspareskinne får du en løsning som sikrer dig at du aldrig lader dine enheder stå på standby og bruge unødvendig strøm.


Som en regulær stikdåse har en elspareskinne et stik der tilsluttes i din stikkontakt.


I elspareskinnen vil du lægge mærke til at de forskellige udtag har 2 forskellige navn.


Et af udtagene i skinnen hedder ofte “TVmaster” eller blot “master”.


De resterende udtag kaldes for “slaver” hvilket måske kan lyde lidt politisk ukorrekt, men der er en mening med det hele.


Masterstikket bruges til din primære enhed, som ofte er enten et TV eller en Computer.


I de resterende slaveudtag kan du så tilslutte diverse tilføjelser til dit TV eller computer.


Når du slukker for Master enheden, altså din PC eller TV, vil alle de resterende enheder tilsluttet i slaveudtagene også slukke.


På den måde sikrer du dig at samtlige enheder forbundet i din strømspareskinne altid er slukket når du slukker din primære enhed.


Det eneste udtag i el spare skinnen som hele tiden får tilført strøm er altså masterudtaget, og på den måde bruger du kun en minimal mængde strøm i hele dit TV eller Computersetup.


Fordele og ulemper ved brug af elspareskinne


Selvom en elspareskinne umiddelbart lyder temmelig brugbar, er det ikke kun fordele man får ved brugen af de ellers smarte skinner.

Fordele ved elspareskinne


Den største fordel er ikke overraskende det faktum at du man reducere dit samlede elforbrug.


Derudover er elspareskinner utrolig nemme at tage i brug, og deres funktion som slukker samtlige enheder når du slukker masterenheden giver en dejlig funktionel skinne som sikrer at ingen enheder står på standby.

Ulemper ved elspareskinne


Når vi snakker ulemper, er den største og måske eneste ulempe for nogle personer faktisk netop funktionen som slukker samtlige enheder.


En elspareskinne er smart, men KUN hvis den rent faktisk kan bruges til det formål den er lavet til.


Hvis du har et setup hvor du ikke altid vil have masterenheden tændt når du bruger andre af de tilsluttede enheder, så er en elspareskinne meget ubelejlig.


Du kan nemlig på ingen måde bruge de enheder, som er tilsluttet i slaveudtagene, så længe din masterenhed er slukket.


Dette er netop grunden til at denne form for strømspareskinne oftest bruges til Computer eller TV setups, hvor enten dit TV eller din Computer alligevel skal være tændt når du bruger din DVD maskine, printer, TV boks eller andet.


Hvor meget kan jeg spare med en strømspareskinne?


Der hvor mange bruger helt unødvendige penge på elregningen, er når de lader de mange enheder i hjemmet stå på standby når de ikke er i brug.


I dag har de fleste enheder forholdsvis lavt standbyforbrug, men der er alligevel betydelige penge at spare ved at sikre sig at de mange enheder i hjemmet er helt slukket.


Det er ikke muligt helt præcist at sige hvor meget du kan spare, da det i stor grad afhænger af den type udstyr du tilslutter din elspareskinne, samt hvad deres normale standbyforbrug er.


Det gode ved de smarte elspareskinner er blot at du ikke selv skal tænke på at slukke dine mange enheder, så længe du husker at slukke masterenheden forbundet til skinnen.


Hvis du har en mængde ældre enheder, vil du se meget store besparelser ved brugen af strømspareskinne.


Har du derimod et helt arsenal af moderne enheder, vil besparelserne være forholdsvis minimale, men du vil stadig se en ændring i elregningen, og så vil du selvfølgelig også nedsætte CO2 udslippet fra dit hjem en smule.


Hvis du har mange TV- og computersetups i hjemmet og vælger at bruge elspareskinner til samtlige af disse, vil du uden tvivl se store ændringer i din elregning.


Især børnefamilier hvor hvert barn har enten TV eller Computer på værelset kan nyde gode besparelser ved brug af elspareskinner.


Sådan kan du bruge en el spare skinne


Du kan bruge en el spare skinne til alle sammenhæng hvor du har en hovedenhed som har flere forskellige enheder forbundet til sig.


Af denne grund er det primært TV og computersetups som bruger elspareskinner, men i teorien kan du også bruge dem til andre setups du kunne komme i tanke om.


Du skal dog huske på, at du ikke kan bruge de tilsluttede “slaveenheder” så længe din masterenhed er slukket.


Hvis du eksempelvis har et TV setup i stuen, hvor du både har en DVD maskine, soundbar, TV boks og måske endda en spillekonsol i samme setup, kan en elspareskinne være lige noget for dig.


Alle disse eksempler kræver nemlig at fjernsynet er tændt når de skal tages i brug, derfor er det oplagt at bruge en elspareskinne, som sikrer at samtlige enheder forbundet til dit fjernsyn og din elspareskinne slukker når du slukker dit fjernsyn.


Det samme gælder i større PC setups, især til kontoret.


Her ser man ofte at man både har højttalere, printer og måske endda en bordlampe tilsluttet i samme stikdåse.


Med en elspareskinne sikrer du at hele dit hjemmekontor, eller din plads på arbejdspladsen ikke bruger strøm når din computer er slukket.


Overordnet set kræver elspareskinner forholdsvis specifikke setups, og kan oftest kun betale sig når du har 3-4 enheder som alle ønskes slukket når din masterenhed ikke er i brug.


Mere om El spareskinne


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007