El-skateboard

Her finder du vores udvalg af elektriske/el skateboards. Denne type board kan styres via en fjernbetjening, og kan spare en del på krafterne og endda hjælpe med balancen når du kører på skateboard.

Læs mere om El-skateboard

    4 ting som du skal overveje når du køber el skateboard

    Når du skal købe et nyt el skateboard, så er der mange ting som du kan overveje, så du er sikker på at få det helt rigtige skateboard med hjem.

    Vi giver derfor nedenfor et par eksempler på overvejelser som du kan gøre dig, inden du køber et el skateboard.

    #1 - Hvilken type af el skateboard passer bedst til dig?

    Der findes flere forskellige typer af el skateboard, og det er derfor vigtigt at gøre dig bekendt med mulighederne, så du er sikker på at få det skateboard som passer til dine behov.

    Det som har størst indflydelse på el skateboardets performance er selve motoren.

    Her kan du få skateboards med to forskellige typer af motor, Hubmotor og Bæltemotor, hver med deres egne fordel og ulemper.

    Fordele ved Hubmotor

    • Hubmotoren er bygget direkte ind i hjulene på skateboardet, og er meget let at overse, da der hverken er gearing eller motorbeslag som dækker over en motor.
    • Skateboardet er meget lydsvag i forhold til bæltemotorer, da der ikke sidder noget eksternt bælte og den kompakte motor i hjulet holder meget af lyden indelukket.
    • Hubmotorer skal ikke vedligeholdes nær så meget, da motordelene ikke er særlig udsat for snavs og skidt, og mange hubmotorer er næsten helt vandtætte.
    • Hvis du løber tør for batteri, så kan du med en hubmotor stadig bruge skateboardet som et almindeligt skateboard.
    • Med en hubmotor, så er accelerationen og bremseevnen typisk meget mere smooth, som giver en mere behagelig køreoplevelse.

    Ulemper ved Hubmotor

    • Ventilationen er generelt ikke så god hos hubmotorer, da systemet er meget indelukket og kompakt, hvilket gør det sværere for motoren at komme af med overskydende varme.
    • Det kan være problematisk at skulle udskifte baghjulene, da det er her hvor hubmotoren sidder, så du skal bruge hjul der er beregnet til hubmotorer.

    Fordele ved Bæltemotor

    • Med en bæltemotor får du ofte mere kraft i skateboardet som giver dig en hurtigere acceleration fra en stillestående position, samt at det går hurtigere når du skal op ad bakker.
    • En bæltemotor er en mere åben motor end hubmotoren, hvilket giver bedre mulighed for at aflede varme fra motoren og giver en bedre køleevnen.
    • Med bæltemotoren er du ikke afhængig af en speciel type af dæk til dit skateboard, så på denne type af skateboard har du mulighed for at skifte til mange forskellige dæktyper.

    Ulemper ved Bæltemotor

    • Da en bæltemotor er et mere åbent system betyder det også, at lyden fra motoren har bedre mulighed for at blive hørt, hvilket kan potentielt være til gene for andre mennesker.
    • Der er også større mulighed for at skidt og snavs kommer ind i det mere åbne system, hvilket betyder at en bæltemotor regelmæssigt skal renses og vedligeholdes.
    • Et skateboard med bæltemotor kan ikke bruges som almindeligt skateboard, da motoren laver meget modstand når den ikke er i brug.

    Hvilken type af el skateboard som passer bedst til dig er essentielt op til dine egne præferencer og behov, men vi har her givet dig et generelt overblik over forskellen mellem de to typer af el skateboards.

    Så kan du gøre dig nogle overvejelse, så du er sikker på at få det rigtige skateboard med hjem.

    #2 - Hvor lang en rækkevidde har du brug for?

    Det har også stor betydning for din oplevelse af el skateboardet, om skateboardet har en ordentlig rækkevidde som passer til dine behov.

    De fleste el skateboards har minimum en rækkevidde på omkring 10-15km, mens de mere langtrækkende skateboards kan have en rækkevidde helt op til 30-40km.

    Hvis du skal bruge skateboardet i byen på vejen til og fra arbejde, så kan det være du ikke har særlig langt.

    I dette tilfælde kan det være du ikke har behov for den helt store rækkevidde på skateboardet, hvorfor du kan spare penge på at købe et med en mindre rækkevidde.

    Hvis du til gengæld bor udenfor byen, har længere på arbejde eller vil være sikker på at skateboardet kan holde i længere perioder, så kan det være godt at investere i et skateboard med en længere rækkevidde.

    Så kan du potentielt bruge skateboardet hele dagen, uden at skulle lade det op igen undervejs.

    Rækkevidden kan dog variere en del alt efter hvilket terræn og hvor mange bakker, du køre i.

    Overvej derfor hvor stor en rækkevidde som du har brug for i hverdagen, når du skal vælge dit nye el skateboard.

    #3 - Hvor høj en hastighed har du brug for?

    Der er stor forskel på hvilken hastighed som forskellige el skateboards har, det er derfor vigtigt at overveje, hvor meget hastighed du har brug for i din hverdag.

    De fleste skateboards kan minimum komme op på en hastighed på omkring 20km/t, mens de rigtig hurtige af dem kan komme helt op på de 40 - 45km/t.

    Hvis du bor i byen, hvor der generelt er mere trafik og mange sving som man skal tage, så er der ikke altid behov for at skulle op på en høj hastighed.

    Hvis man til gengæld bor ude på landet, hvor distancen er meget større, så kunne det være en god ide at have et hurtigt skateboard, da man her ikke er nær så bundet af trafik og sving.

    Så gør dig nogle overvejelser omkring hvor stor en hastighed du egentlig har behov for i din hverdag, så du kan få bedst muligt nytte ud af dit skateboard.

    #4 - Hvilke ekstra accessories skal skateboardet have?

    Der findes meget forskellige ekstraudstyr til el skateboards, men hvad er vigtigst for dine behov?

    Det kunne være at man gerne ville sikre at man ikke kommer til skade, hvis uheldet er ude, så kan det være godt at investere i noget beskyttelsesudstyr til dig selv.

    Her har man mulighed for at købe blandt andet hjelm, albuebeskyttere, knæbeskyttere og håndledsbeskyttere.

    Derudover kan man også sikre sig at man bliver set i trafikken med et sæt lygter.

    Lygterne kan monteres under skateboardet og der er mulighed for både for- og baglygter, så du er sikker på at du bliver set.

    Med et sæt lygter har du også mulighed for at bruge skateboardet om natten eller i vinterhalvåret.

    Der findes mange forskellige accessories til el skateboards, så det er vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring hvilke der kunne hjælpe dig i din hverdag.

    Opbevaring og kørsel af El skateboard om vinteren

    Hvis du ikke vil bruge dit el skateboard om vinteren, så er der en række initiativer som du kan tage for at sikre, at skateboardet bliver lagret ordentligt.

    • Når du gemmer dit skateboard væk, så er det vigtigt at batteriet ikke er fuldt opladt, da dette kan mindske batteriet levetid.
    • Det er anbefalet at man lader batteriet til omkring 40% - 60% løbende, så man sikre at batteriet holder sig bedst muligt under lange inaktive perioder.
    • Opbevar ikke skateboardet i en kold garage, men gerne et tørt sted ved stuetemperatur, da det ellers kan skade batteriet.
    • Tænd og kør lidt rundt med skateboardet i et par minutter med et par ugers mellemrum, så batterierne kan få lidt motion.
    • Læg fjernbetjeningen ved skateboardet, så den ikke bliver væk.

    Hvis du fortsat gerne vil bruge skateboardet om vinteren, så er det fint, du skal bare være opmærksom på at det kan være hårdt ved dit skateboard, hvis du ikke tager dig ordentligt af det.

    Dog er der nogle tiltag du kan gøre for at forbedre din skateboardskørsel om vinteren.

    • Undgå våde, glatte og beskidte veje så vidt muligt, da de er hårde ved dit skateboard.
    • Rengør dit skateboard, efter du har været ude, med en tør klud.
    • Forvent ikke den samme rækkevidde som om sommeren, da vinterens kulde sænker batteriet effektivitet.
    • Tjek løbende skruer og møtrikker i skateboardet, da det hårde vintervejr kan potentielt gøre dem løse.

    Hvis du følger disse retningslinjer, så har du mulighed for at få meget mere ud af dit el skateboard, da du kan forlænge batteriets levetid og generelt mindsker slid på skateboardet.


     

     

    Betalingskort

     

     

     

    Samlet score: 4.7 af 5

    avXperten
    MenuKontaktKurvSøg
    Vi sender pakken i dag
    Bestil inden kl. 20.30
    Robotstyrede priser
    Sikrer dig en god pris
    60 dages returret
    Vi hjælper altid
    E-mærket
    Godkendt siden 2007