Emhættepære

Her finder du emhættepærer. En god emhættepære skal kunne håndtere røg, fedt og andre mikropartikler og samtidigt give et klart lys til komfuret.

Filtrér

Læs mere om Emhættepære

Emhættepære - Bedre belysning til din madlavning

Når du står og laver mad over komfuret, så vil du, i langt de fleste hjem, have en emhætte over dig, der kan hjælpe med at holde luften ren fra al den madlavningsduft, der kommer undervejs.

Da det er vigtigt for dig at kunne se hvad du laver, mens du laver mad, så derfor har mange emhætter en indbygget belysning, som kan give dig lidt lys over komfuret.

Det kan hjælpe dig med at se hvad du laver, og gøre det lettere at kunne se hvornår maden er klar, eller hvornår bøfferne skal vendes på panden.

Da emhætten nok bliver brugt til dagligt, så kan det slide en del på emhættepærene i emhættens lys, hvilket kan betyde at du regelmæssigt er nødt til at udskifte dem.

Du kan her finde et større udvalg af forskellige pære til din emhætte, så du kan hurtigt få kastet lys over din madlavning igen.

3 Ting du bør overveje når du skal købe emhættepære

Hvis du gerne vil have udskiftet pærerne i din emhætte, så bør du gøre dig nogle overvejelser, omkring hvilken type emhættepære du skal bruge, så du kan være sikker på at få en der passer til din emhætte.

Herunder kan du finde et par eksempler på overvejelser, som du kan bruge til bedre at finde lige den type emhættepære, der opfylder dine behov.

#1 - Hvilken fatning bruger emhætten?

Når du kigger efter en ny pære til din emhætte, så er det vigtigt at du undersøger hvilken type fatning, som din emhætte bruger, da det gerne skal passe til den pære som du køber.

Fatninger er den sokkel, hvori du installere pæren, og som forbinder den til strømforbindelsen, der gør det muligt for pæren at kunne oplyse komfuret under emhætten.

Fatninger findes i alle typer af lamper, indbygningsspots, og installeret lys, men kan have en varierende fatningstype der ikke er kompatibel med hinanden.

Hvis fatningerne ikke passer sammen, så kan du ikke få pæren installeret, og det vil i sidste ende være lidt af et spildt arbejde.

Eksempler på fatninger til emhætter:

  • E14
  • E27
  • G4
  • G13
  • G23
  • T25L

Alt efter hvilket brand og type af emhætte du bruger, så kan der være en anderledes fatning til pærerne, hvorfor det er så vigtigt at du er sikker på at købe den rigtige pære til formålet.

#2 - Type af emhættepære

Alt efter hvilken type emhætte du har, så kan der være stor forskel for hvilken type emhættepære du skal bruge, eller de valgmuligheder du har til rådighed, når du skal vælge den rette pære til dit formål.

Halogenpære er en af de ældre typer af pære, men er fortsat i brug i mange forskellige enheder, da den giver et flot og klart lys, hvilket kan være en fordel når du står og laver mad ved komfuret.

Ulempen ved halogenpære er at de ikke er så energieffektive, som mere moderne pære, og du skal gerne være forsigtig ved at røre dem, når du installerer dem, da fedtet fra dine fingre kan formindske levetiden på halogenpæren.

Det er fordi at halogenpære kan blive ret varm, og hvis der er fedtpletter på pæren, når du tænder den, så kan de blive brændt fast, hvilket kan nedsætte lysudbyttet på pæren.

Eksempler på emhættepære:

  • Glødepære
  • Halogenpære
  • Lysstofrør
  • LED pære

En anden type pære du kan få er lysstofsrør, det kan hjælpe dig med at give et klart lys over et større område end andre pære kan.

Det kan være en fordel at bruge et lysstofsrør, hvis du gerne vil være sikker på at have et lige og godt lys over et større område, hvor du ellers skal have installeret mere end en enkelt pære i emhætten.

Lysstofsrøret er også en billige type belysning, og kan fås i flere forskellige energimærker (A +, A - og B), så der er rig mulighed for at kunne få et lysstofsrør der kan holde i lang tid, og som ikke bruger alt for meget energi.

Ulempen ved lysstofsrør er at de kan have en tendens til at flimre i deres belysning, især hvis de har været i brug i længere tid.

Der findes dog en række lysstofrør med HF-forkobling, hvor du kan være sikker på at lysstofrøret tænder med det samme, og ikke flimre i flere sekunder før at det bliver helt tændt.

LED pære er en af de nyeste typer af pære på markedet og har den fordel at de er betydeligt mere energibesparende end andre typer pære.

Normalt, så går størstedelen af den strøm som pærerne bruger til udviklingen af varme, hvilket er meget ineffektivt i forhold til hvad du egentlig skal bruge pæren til.

Hos en LED pære bliver størstedelen af strømmen i stedet omdannet direkte til lys, hvilket betyder at LED pæren kun bruger en tiendedel af den strøm, som f.eks. en glødepære skulle bruge for at kunne lyse lige så stærkt.

Det vil sige at en LED pære vil generelt kun bruge mellem 4 W - 6 W, hvor en glødepære ville bruge hele 40 W for at opnå samme effekt.

En anden fordel ved LED pæren er at de har en meget længere levetid end andre pæretyper, hvilket betyder at hvis du investere i LED pære, så skal du ikke udskifte dem nær så ofte som ellers.

Det kan derfor være en god ide at overveje hvilken type pære du gerne vil have til din emhætte, så du kan få valgt den type der passer til dig.

#3 - Emhættepærens effekt

Hvis du står og skal til at købe et nyt sæt emhættepære, så kan det være at du også bør undersøge, hvor høj en effekt du gerne vil have de skal have, da det kan have betydning for, hvor meget du kan se under madlavningen.

Alt efter hvor stor en effekt som pæren har, primært målt i Watt (W), så lyser pæren meget mere i forhold til, hvis den havde en mindre effekt.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvor meget du gerne vil have at pæren skal lyse, da det vil få indflydelse på typen af pære som du skal bruge.

Effekten viser også hvor meget strøm som den individuelle pære bruger, så hvis du gerne vil have mulig for at kunne spare strøm, så kan det være at du hellere vil have en pære med mindre effekt, der så lyser lidt mindre.

Eksempler på emhættepæres effekt:

  • 10 W
  • 11 W
  • 15 W
  • 40 W

Det er dog fortsat vigtigt at du har et godt og klart lys, når du laver mad, så det kan være en god ide at gå på kompromis mellem energibesparelse og lysstyrken, så du kan se hvad du laver under madlavningen.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du er interesseret i at købe LED pære, så bliver deres lysstyrke oftere målt i lumens, hvilket kan give lidt forvirring, da LED pære generelt har en mindre W effekt i forhold til andre typer pære, men fortsat lyser lige så stærkt.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007