Alle køb kan byttes til 15. marts 2022 - Bestil før 22. dec og få pakken før jul!

Foto batteri

Et foto batteri er specielt lavet til digitalkameraer. Med et foto batteri vil du opleve at kamerat holder strøm længere. Find dine batterier her.

Læs mere om Foto batteri

Foto batteri – Kæmpe udvalg af batterier til fotokameraer

Fotobatterier er af typen lithiumbatterier og udskiller sig på flere punkter fra de almindelige batterier, som vi kender under navnet alkaline batterier.
Lithium batterier er dyrere end alkaline batterier, men merprisen giver mange fordele – herunder også en økonomisk fordel på længere sigt. Den væsentligste grund hertil er, at lithium batterier holder syv til ti gange så længe som de billigere alkaline batterier, så allerede her er der grund til at overveje, om ikke den lidt dyrere pris er berettiget.

Foto batterier er også lettere end alkaline batterier – faktisk er lithium batterier 30% lettere end alkaline batterier, så der er også en lille gevinst rent vægtmæssigt. Det betyder noget, hvis du er typen, der gerne har dit digitalkamera med overalt.
En anden meget væsentlig fordel er, at lithium batterier klarer kulde meget bedre end andre batterier. Selv ved lave temperaturer kan kamera batterier afgive den fornødne ydelse. Kameraer bruges ikke kun om sommeren, når vejret er dejlig varmt. Det er en skuffende oplevelse, at stå og fotografere det helt perfekte snelandskab en kold vintermorgen – hvorefter kameraet giver op, fordi batterierne ikke kan klare kulden – det kan undgås ved at anvende lithium batterier.

Kamera batterier er ikke kun til kameraer

Både analog og digitale kameraer er glade for strøm – og vil have meget af den for at fungere optimalt i alle situationer, hvorfor det netop i kameraer er af største vigtighed, at der er kraft nok at trække af.
Det er dog ikke kun i kameraer, du med fordel kan anvende lithium batterier og nyde fordel af den større ydelse og holdbarhed. Du kan vinde meget ved også at anvende lithium batterier i for eksempel MP3 musik afspillere, mobiltelefoner der anvender udskifteligt batteri, trådløse telefoner, diverse fjernbetjeninger, computermus, tastaturer, spil og legetøj – listen af enheder, der med fordel kan anvende lithium batterier er lang.

Har du et stort batteriforbrug – eller har du mange enheder, der anvender samme størrelse batteri, kan også lithium batterier med fordel købes som genopladelige batterier. I vores oversigt kan du se, hvilke batterier, der kan fås som genopladelige. Køber du samtidig en af vores opladere til lithium batterier, vil du kunne reducere dine fremtidige batteri indkøb betragteligt.
Du kan finde vores udvalg af opladere til lithium batterier i produktoversigten.

Lithium batterier – mange modeller – mange muligheder

I vores store udvalg af foto batterier finder du flere forskellige modeller. De har alle en udgangsspænding på 3 Volt, men der er forskel på kapaciteten, der angives i mAh (milli-Ampere-timer). Det betyder i praksis, at jo højere mAh-tal, der er angivet, jo længere tid, kan det afgive den angivne spænding.
Antallet af Volt angiver, hvor meget strøm batteriet leverer som en konstant faktor, mens tallet for mAh angiver, hvor lang tid batteriet er i stand til at afgive denne konstante strøm.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du får den rigtige størrelse til netop dit kamera eller den enhed, du skal bruge batterier til. Den sikreste måde at finde det rigtige batteri på, er at se, hvilke angivelser det står på det batteri, der skal udskiftes. På mange kameraer og andre enheder, står det for eksempel angivet på låget til batteri rummet, hvilket batteri der skal isættes.
Har du ikke det brugte batteri – og ikke kan finde angivelserne på kameraer eller enheden, kan du med fordel finde en oversigt over de tekniske specifikationer – for eksempel via Google. I en sådan oversigt vil det med stor sikkerhed fremgå, hvilket batteri der skal anvendes.

Lithium batterier har mange betegnelser

Der bruges flere forskellige betegnelser, der angiver batteriernes størrelse afhængig af de forskellige producenters måde at mærke disse på – og nogle af disse angivelser dækker over den samme størrelse.Et CR123A batteri kan også hedde DL120A og EL123A – og hos nogle producenter CR17345.
Et CR2 batteri findes ofte også under betegnelsen DL CR2. Det kan virke lidt forvirrende, men du kan altid se mere i vores produktinformationer, hvor de forskellige angivelser er opgivet under hvert enkelt produkt.

Når du har fundet de batterier, der skal bruges i dit kamera – eller andre strømbrugende enheder – kan du med fordel købe lidt ekstra, så du altid har batterier liggende klar til udskiftning. Lithium batterier har nemlig den fordel, at de ikke aflader sig selv, når de ligger gemt væk i skuffen. Almindelige alkaline batterier vil aflade sig selv lidt efterhånden, som tiden går. Dette gør lithium batterier ikke – de kan faktisk ligge i op til 20 år uden at aflade, hvilket gør, at du ikke risikerer at snuppe et batteri i skuffen – og så opdage, at der næsten ikke er noget strøm på.
Batterier opbevares bedst mørkt og køligt, men almindelig stuetemperatur er udmærket. Lad batterierne ligge i den originale indpakning, så du undgår at papir clips, mønter eller andre metalgenstande kan komme i kontakt med batteriet og forårsage en eventuel kortslutning. Husk også at batterier ikke er legetøj for børn.

At anvende et lithium foto batteri giver utrolig mange fordele i forhold til at anvende almindelige alkaline batterier. Den største fordel er nok, at de holder syv til ti gange(!) så lang tid som alkaline batterier. De vejer ca. 30% mindre og har yderligere den fordel, at de fungerer selv ved lave temperaturer med samme styrke som ved almindelige temperaturer. Foto batterier er dyrere end alkaline batterier, men er merprisen værd, når dit digitale kamera eller andre enheder, der bruger meget strøm, har brug for pålidelig og sikker strømforsyning.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007