Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Fotopapir

Flot glossy fotopapir til at lave de bedste print af dine fotos. Fotopapir i forskellig størrelse og tykkelse samt mange forskellige kvalitet samt antal pr. pakke.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Fotopapir

Canon ZP-2030 Zink Fotopapir til Zoemini (50x75mm) 50 ark
Canon ZP-2030 Zink Fotopapir til Zoemini (50x75mm) 50 ark

Snavsfri, vandafvisende, og rivfaste
Kan laves om til klistermærker

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
Fujifilm Instax Wide Fotopapir - 2x 10 fotos
Fujifilm Instax Wide Fotopapir - 2x 10 fotos

Ekstra bredt papirformat
Pakke med 20 ark

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
Canon CLI-581XL Multipack Blækpatron m/Fotopapir (50 sider) Sort/Cyan/Magenta/Gul
Canon CLI-581XL Multipack Blækpatron m/Fotopapir (50 sider) Sort/Cyan/Magenta/Gul

Blækpatron + fotopapir til Canon printere
Indeholder 50 ark fotopapir og 8,3 ml blæk i 4 farver

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. juli 2024
Canon CLI-551 Multipack Blækpatron m/Fotopapir (50 sider) Sort/Cyan/Magenta/Gul
Canon CLI-551 Multipack Blækpatron m/Fotopapir (50 sider) Sort/Cyan/Magenta/Gul

Blækpatron + fotopapir til Canon printere
Indeholder 50 ark fotopapir og 7 ml blæk i 4 farver

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Fotopapir til print af fotos på din egen printer

Her på siden finder du vores komplette udvalg af fotopapir, som giver et rigtig flot resultat når du printer fotos på din egen printer.

Fotopapir fås i mange størrelser, kvaliteter og teksturer, og fotopapiret kan have en meget stor betydning for kvaliteten på det foto du står med i hånden.

Selvfølgelig spiller flere faktorer ind for hvilken kvalitet det printede foto har, men det kan altså godt betale sig at overveje hvilket fotopapir du skal bruge i din printer.

Hele ideen med fotopapir kom til verden, da man i 1990’erne begyndte at kunne lagre billeder digitalt, hvilket satte skub i udviklingen indenfor digitalt foto og behandling. 

Tidligere var man nødt til at vente i flere uger for at få sine billeder fremkaldt og der var ikke mange muligheder for at efterredigere billederne, så med de digitale billeder eksploderede interessen for digital fotografering.

I starten var fotopapir meget omkostningstungt og derfor printede mange mennesker ud på almindeligt kopipapir, men ulempen var at billederne ofte var matte og ikke holdt så længe, fordi lyset fra solen, simpelthen afblegede billederne.

Men med udviklingen blev fotopapiret også billigere og flere begyndte at bruge fotopapir, til at få flotte fotos i næsten samme kvalitet som professionelle fotografier.

Men lad os lige være ærlige, fotopapiret gør jo ikke det hele, du skal stadig tage billedet, have en printer der kan udskrive billedet OG her kommer fotopapiret i spil, fotopapiret kan nemlig give dine billeder det sidste løft, både i forhold til skarpheden og i forhold til holdbarheden. 

Er du i tvivl om hvilket fotopapir, der kan give dine billeder den glans, skarphed og holdbarhed de fortjener, så læs med herunder.

7 ting du skal vide når du kigger efter fotopapir

Fotopapir fås i mange varianter og til forskellige formål, det kan derfor være svært at finde rundt i de mange typer, tykkelser og kvaliteter.

Herunder finder du 7 ting som kan være rart at vide når du kigger efter fotopapir.

#1 - Fotopapir der matcher din printer

Næsten uanset hvilken printer du har, så kan du gå ud fra at producenten af din printer også laver fotopapir i samme mærke.

Du kan måske endda se i printerens brugervejledning at producenten anbefaler fotopapir og almindeligt printerpapir i netop samme mærke.

Men er det virkelig nødvendigt at købe papir fra samme mærke som printeren, som ofte koster lidt mere end det uoriginale fotopapir?

Det er nok mest et spørgsmål om smag, men der kan være fordele ved begge typer af fotopapir.

Originalt fotopapir har den fordel at det ofte er fremstillet til at passe perfekt sammen med blækket i printeren, den software printeren arbejder med og størrelsen på fotopapiret, som softwaren er kompatibel med. 

Men når det er sagt, så er det originale fotopapir også ofte lidt dyrere end det uoriginale, og du kan sagtens finde fotopapir fra andre producenter som fungerer fint sammen med din printer og printerens blæk.

Vælger du derimod det helt billige discount fotopapir, og sammenligner dette med det originale fotopapir, vil du højst sandsynligt kunne se en klar forskel i kvaliteten i dit print.

Ofte kan der opleves lidt opsætningsudfordringer, når du vælger at bruge uoriginalt fotopapir, men det er som regel kun den første gang, og består typisk i at printeren er programmeret til en bestemt tykkelse på fotopapir, eller at softwaren har forudbestemte størrelser af papiret.

Det er derfor ofte hurtigt løst og du vil fremadrettet ikke få udfordringer med at bruge fotopapir fra andre producenter, og dette gør sig i øvrigt også gældende for det almindelige printer- eller kopipapir.

#2 - Mat eller blankt fotopapir?

Det du oftest kan se når du skal købe fotopapir, er angivelsen af om papiret har en mat, halvblank eller glossy/blank overflade.

Først skal du vide at her er der ikke nødvendigvis noget der er bedre end andet, for her handler det om den finish du ønsker for resultatet.

Alle typer af overflader på fotopapir er behandlet på en sådan måde, at blækket absorberes jævnt på overfladen og tørrer hurtigere end på almindeligt kopipapir.

Hvis du for eksempel skal printe en invitation med tekst, hvor du udskriver på fotopapir for at få et flot og luksuriøst udseende, kan du med fordel overveje at gøre dette på fotopapir med en mat overflade, hvor der ikke er så meget genskin fra lys, når modtageren skal læse indbydelsen.

Hvis du derimod skal printe feriebilleder til et fotoalbum, vil det oftest være et godt valg med en halvblank eller blank overflade.

Billeder der skal i en ramme og hænge på væggen vil oftest ikke være gode at printe i en blank overflade, da dette kan betyde at de klistrer fast til glasset i rammen og ses som lidt fugtige, derfor vælges også med fordel mat overflade her.

Glossy eller blankt fotopapir er bedst egnet til fotoalbums eller til at hænge op uden ramme, men det skaber ofte lidt refleksioner, da billedet er så blankt. 

#3 - Tykkelse og gramvægt på fotopapir

Tykkelsen eller gramvægten på papiret angives i gram, og du kan få fotopapir i mange tykkelser fra 110 gram op til 260 gram.

Fotopapiret er ofte en del tykkere end almindeligt printerpapir, men selv printerpapir kan fås meget tykt, næsten pap tykkelse.

Den mest benyttede tykkelse i fotopapir er ofte ca. 160 - 200 gram og hvis du kan huske kvaliteten på de billeder du førhen fik fremkaldt fra en film, så var tykkelsen af disse ca. 180 gram.

#4 - Fotopapir i høj kvalitet

Fotopapirets kvalitet kan svinge og forskellige producenter har deres egne benævnelser for kvaliteten, så det kan være svært at finde den absolut bedste kvalitet.

Oftest kan du gå efter benævnelser som for eksempel:

  • Premium
  • Ultra premium
  • Fine Art
  • Premium silky
  • Platinum
  • Professional
  • Advanced

Derudover hænger prisen i høj grad sammen med kvaliteten, så hvis du går uden om de absolut billigste produkter og vælger produkter der er lidt dyrere, så er du rimelig sikker på en god kvalitet.

#5 - Fotopapir størrelser

Ligesom almindeligt printerpapir, kan du få fotopapir i mange forskellige størrelser, og hvilken størrelse du skal vælge, afhænger nok i større grad af hvad din printer kan klare end af udvalget. 

De mest almindelige størrelser er A4, A5 og 10x15 cm., men også A3 er meget brugt, vælger du A3 størrelsen, skal du dog være opmærksom på at ikke alle fotoprintere kan køre disse store ark igennem. 

#6 - Fotopapir vs kopipapir

Der er intet i vejen med at printe fotos ud på almindeligt kopipapir, men kvaliteten bliver derefter og farverne kan hurtigt afbleges af lys og temperaturpåvirkninger. 

Fotopapiret er behandlet så det binder blækket bedre og samtidig ikke er så følsom overfor ydre påvirkninger som lys, temperatur og luftfugtighed. 

Har du kopipapir liggende i en tykkelse på 100 gram eller derover, kan du stadig få et resultat, som kan være fint til en indbydelse eller et menukort, resultatet bliver bare flottere, mere detaljeret og skarpt med fotopapir.

#7 - Printerens betydning

Printeren betyder faktisk ikke så meget som man kunne tro, i forhold til kvaliteten af de printede fotos.

Det er dog en god idé at du bruger en fotoprinter, da disse modeller ofte har software, som kan hjælpe til at få den bedst mulige kvalitet på billedet, og samtidig bruger disse specielt blæk, som er særlig velegnet til fotos.

Netop blækket er den helt afgørende faktor for dit fotos kvalitet, papiret gør det nemlig ikke alene.

Blækket i en fotoprinter er fremstillet specielt til at udskrive detaljer, ikke flyde ud og tørre hurtigt. 

Det er derfor mere vigtigt at bruge lidt ekstra på noget ordentligt blæk, evt. producentens eget mærke, end det er at købe en vanvittig dyr printer. 

Du skal også være opmærksom på at der er forskel på fotopapir til blæk- og laserprintere.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007