G4 - Halogen pærer

En G4 halogenpærer er en lille pære, derfor bruges G4 sokkel ofte i spots, eller andre steder der kræver en fysisk lille lyskilde. 12V indbygningsspots.

Læs mere om G4 - Halogen pærer

Vælg den rigtige fatning til din lampe

Se en video om hvordan du finder en pære med den rigtige fatning til din lampe.

G4 Halogenpærer

En G4 Halogenpære er en lille pære, der giver et kraftigt og naturligt lys. Den lille fatning gør, at den ofte bliver brugt i spots eller i møbler. Hvis du har indbyggede spots i dit køkken eller i et klædeskab, vil det ofte være en G4 Halogenpære, som du skal have fat i.

G4 Halogenpærerne har en lang levetid, typisk dobbelt så lang som en almindelig glødepære. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig for at få en pære, som du ikke hele tiden skal gå og skifte. Selv i køkkenet, hvor du typisk vil have lyset tændt i lang tid af gangen, kan du være sikker på at have masser af lys til at kunne se at lave mad. Det er derfor en god løsning for dig.

Hvad er en halogenpære, og hvad er G4?

En halogenpære er en pære med halogengas i. Der findes fem forskellige former for halogene gasser, og det, de har til fælles, er, deres evne til at påvirke andre stoffer. I en halogenpære påvirker de wolframpartikler til at søge tilbage til glødetråden i pæren. Det er derfor, at en halogenpære har et klarere lys end en almindelig glødepære.

G4 er en betegnelse for den sokkel, der er på pæren. Der findes altså flere forskellige former for halogenpærer, der har forskellige former for sokler. En G4 sokkel er to tynde stifter, og en G4 Halogenpære er generelt meget lille, hvilket gør den så perfekt til spots.

Brug dine halogenpærer til at skabe stemning

En stor fordel ved en halogenpære er, at det er nemt at dæmpe lyset i dem, hvis du har brug for det. Det gør, at du kan skabe lige præcis den stemning i rummet, som du gerne vil. Det er med til at gøre pærerne ekstra fleksible og nemme at bruge.

En G4 Halogenpære bliver ofte brugt i køkkenet, badeværelset eller som møbelspots i for eksempel reoler eller skabe. Der er det vigtigt, at du har et godt lys, så du kan se, hvad du laver af mad, hvad du vælger af tøj og lignende. Det kan dog også være rart at have muligheden for at dæmpe lyset, når du ikke bruger rummet, eller du gerne vil skabe en anden stemning i det.

Brug dine halogenpærer til at få mere lys i hjemmet

Som nævnt giver halogenpærer mere lys en almindelige glødepære. Det kan derfor være en ide for dig at se på, hvordan du kan bruge pærerne til at skabe mere lys i dit hjem. Det er for eksempel irriterende med et dårligt belyst køkken. Hvis du har et kontor eller et værksted, er det også en god ide, at du har godt lys, så du kan se, hvad du laver, når du arbejder.

G4 halogenpærer er gode til møbelbelysning

G4 halogenpærer bliver ofte brugt til indbygget belysning i møbler. Det er en god mulighed for dig for at få noget ordentligt lys i dit skab, så du kan danne dig et overblik over dit tøj. Det gør det meget nemmere for dig at finde det rigtige tøj om morgenen.

Pærerne er også gode til at sætte fokus på bøger i en reol eller porcelæn i et vitrineskab. Samtidig er det også en god mulighed for dig for at få lyst rummet mere op på en naturlig og hyggelig måde. Møbelbelysningen gør, at du ikke behøver at anskaffe dig flere lamper. Du kan bruge møblerne til at lyse op i rummet.

Det skal du være opmærksom på, når du køber halogenpærer

Når du køber en halogenpære, skal du selvfølgelig først og fremmest se på, at det er en pære der har den rigtige sokkel. Derudover kan det være en god ide at kigge på de ting, der hedder lumen, kelvin og ra. Det er angivet for langt de fleste halogenpærer og siger noget om, hvor meget de lyser.

Lumen er et udtryk for meget lys, der kommer ud af pæren. Altså hvor kraftig pæren er. Det er et fællesudtryk, der er lavet, fordi der er i dag findes mange forskellige former for pærer. Da man kun havde glødepærer, talte man om watt, men forskellige typer af pærer kan bruge forskellige mængder af watt for at afgive den samme lysstyrke. Det kan hurtigt blive forvirrende. Derfor taler man i dag om lumen.

Kelvin er et udtryk for lysets farve, altså om det er varmt eller koldt lys, der kommer fra pæren. En pære kan have mellem 0 og 10.000 K. Jo færre K den har, jo varmere er dens lys. Ra siger noget om, hvordan pæren påvirker farverne i rummet. Hvis en pære har et Ra-indeks på 100, svarer det til, at pæren gengiver farverne i rummet, som om, at det var dagslys. En halogenpære har typisk en Ra på 99-100.

En G4 halogenpære er en lille, men kraftig pære. Den bliver ofte brugt i indbyggede spots i for eksempel køkkener eller badeværelser, hvor der er brug for at der er et ordentligt lys. Den bliver dog også ofte brugt til skabe og reoler, hvor den er med til at give dig et godt overblik over de ting, der er. Hvis du vil dæmpe lyset, er det dog også en mulighed. Det er også en af grundene til, at pærerne er populære. Halogenpærer har en lang levetid, og du vil derfor have glæde af den i mange år fremover.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007