G9 - Halogen pærer

G9 er en stift-pære med to små brede metalfødder. G9 benyttes i mange 230 volt væglamper, men også en del loftlamper. G9 sokkel er en meget holdbar sokkel.

Læs mere om G9 - Halogen pærer

Vælg den rigtige fatning til din lampe

Se en video om hvordan du finder en pære med den rigtige fatning til din lampe.

G9 Halogenpærer

Hvis du har brug for en klar pære, der holder i lang tid, bør du overveje en G9 halogenpære. Den lyser 25 % mere klart end en glødepære på grund af halogenet i den. Det er derfor en rigtig god løsning til køkkenet eller spisestuen, hvor det er vigtigt, at I kan se, hvad I laver, og hvad I spiser. G9 soklen er en meget brugt sokkel, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge i hjemmet. Der findes både væglamper og loftslamper, der har en G9 sokkel.

Halogenpærer er ofte billige, og de er derfor et rigtig godt alternativ til andre former for pærer. Når du dertil lægger, at de har en lang levetid, kommer du til at stå med en pære, som du kan få glæde af i mange år fremover. Det er derfor et virkelig smart og billigt alternativ til andre former for pærer.

Hvad er en halogenpære?

En halogenpære er en pære, der indeholder en gas fra en af de fem halogener, der findes. Det er en gruppe af grundstoffer, der har de samme egenskaber. Det kan lyde meget akademisk, men det er i virkeligheden en meget smart måde at lave en pære på. Den halogene gas i pæren gør, at de wolframpartikler, der er i pæren, bliver ved med at søge tilbage til glødetråden. Det er det, der gør, at en halogenpære er langt mere kraftig end en almindelig glødepære, der ikke indeholder en halogen gas.

Hvis man skal se helt konkret på det, så er en halogenpære en lille pære, der kan bruges i en række forskellige lamper. Det er for eksempel i væglamper og loftslamper. Grunden til at halogenpærer ofte passer ind der, er, at de giver et kraftigere lys end andre typer af pærer. Det er dermed til at gøre, at du får et bedre lys over dit bord, i din entre eller hvor din lampe med halogenpære end hænger henne.

Her kan du bruge en halogenpære med G9 sokkel

En G9 sokkel er en sokkel, der er meget anvendt til væglamper og loftslamper som nævnt ovenfor. Den bliver for eksempel ofte brugt i køkkener, hvor den kan være med til at give et godt lys på køkkenbordet. I køkkenet er det vigtigt, at der er en god belysning, så du tydeligt kan se de madvarer, som du tilbereder. Det er ikke rart at tilberede mad i halvmørke.

Lige meget hvor du placerer din halogenpærer henne, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at den ofte bliver meget varm, når den er tændt. Det er derfor vigtigt, at den er installeret med mindst en halv meter til brandbart materiale, og at den er godt beskyttet. Hvis du har små børn, er det også vigtigt, at du ikke har halogenpærer i en højde, hvor de kan komme til at røre ved dem.

Nemt at dæmpe lyset med en halogenpære

En anden grund til, at halogenpærer er så populære, er, at de kan holde til, at du dæmper lyset på dem. Hvis du har stået i køkkenet og lavet mad og har haft lyset på fuld styrke, kan det være rart at kunne skrue ned for lyset, mens I spiser. Det gælder ikke mindst hvis I har et køkkenalrum. Lyset i køkkenet behøver ikke at være helt slukket, men det er rart at have muligheden for at dæmpe det og sætte fokus på spisebordet i stedet.

Et andet sted, hvor det er rart at kunne dæmpe lyset, er i soveværelset. Når du skal finde dit tøj, lægge make up eller lignende, er det rart, at der er et godt lys. Når du skal i seng om aftenen, er det rart, at der ikke er fuldt blus på lyset. Det er også med til at gøre dig mere træt.

Halogenpærer giver mere lys og er mere energivenlig end en glødepære

En halogenpære giver mere lys end en almindelig glødepære. Det skyldes de kemiske stoffer, der er i pæren. Udover det, er den også mere energivenlig end en almindelig glødepære. Det skyldes, at den har en meget længere levetid. Det er selvfølgelig også en fordel for dig, fordi du ikke skal skifte den ud lige så tit. En halogenpære vil typisk have en levetid på mellem 2000 og 5000 timer, mens en glødepære bare har en levetid på 1000 timer.

En G9 halogenpære er en god løsning til rum, hvor du har brug for et klart lys. Pæren lyser 25 % stærkere end en almindelig glødepære. Den er derfor rigtig smart at have i for eksempel køkkenet. Hvis du gerne vil dæmpe lyset fra pæren, har du dog også mulighed for at gøre det. Udover at pæren lyser klarere, har den også en længere levetid end en glødepære. G9 stikket passer til en række forskellige væglamper og loftslamper. Der er mange moderne lamper, hvor det er muligt at sætte en G9 halogenpære i.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007